Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Кон мене имаат омраза бидејќи со години зборувам дека општеството е вакво поделено, злобно кон другоста или различноста бидејќи сеуште се црпат ставови од старите религии за тоа што е што во однос на човекот! Боговите зборуваат за тоа што е семејство и што може да љуби или не човекот како единка инаку - анатема! Попот седнат во манастирот ќе расправа за семејството од кое избегал, муслиманот ќе дозволиме да кажува што смеат жените и за што се способни истите? Од такви ќе слушаме колку биле способни геј луѓето во однос на воспитувањето и развојот на детето?

Навистина? Не бре, нема да ги слушаме... едноставно тие не се авторитет. Човекот ќе љуби како му е волја и кога му е волја - нема друго... мислам, ќе се лажеме сега дека е друго? Или секој дома по еден конзервативец и ќе ни дава упаства со кој како секс и што да го учам детето во однос на човештвото. :)

И зошто таа омраза всушност? Бидејќи разбираат сите дека ништо не е исто како порано и се плашат од самите промени луѓето... новото секогаш плаши... а промените веќе се тркалаат... а тркало што почнало да се врти, му требаат сосема мали импусли за големи брзини.
Автоматски споено мислење:

Не, ти ќе го пишуваш, што немаш поима од религиите и разните учења.
Модератор не значи да е христијанин или муслиман или да нема став. Не сум модератор за да ги разблажнувам работите, туку да се држи ред да не се оди офтопик и тролање на темите. Да ги банираме сите христијани и муслимани бидејќи си ги негираат религиите едни со други, според тебе...
Знам дека ти сметам и дека не може да тролаш повеќе... уживај, гледаш колку е мирно и убаво на подфорумот :)

Телема е подобро. :) Бидејќи „Прави што ти е волја“ опфаќа се што може да замисли твојата луда глава, но да не заборави на последиците од сопствените акции ;)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.450
Поени од реакции
24.187
Што да правам кога ме цитираат? Зборуваме за временски фактор. Бесцелна дискусија.
Ne be za toa, opsto diskusijata. Bukvalno istiot muabet od pred nekoja godina. Samo neki novi klinci. A site da gi prasas tuka propederski sto se nastroeni kako pederlukot bila normalna seksualna orientacija, dali posakuvaat nivnoto dete da bidi peder, znaci ne dali ke go prifatat kako takvo tuku dali posakuvaat da bidi ete takvo po nivno normalno, site do eden ke ucvikaat. Ete ako ne mi veruvas prasaj. Imas tuka i mladi majki i majki vo najava.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Секако ќе умреме пред нашите деца. Не досадувајте со тоа... Таков е редот нели... многу се заморувате со тоа „какви сакате да ви бидат децата“.
Како да ние сите сме баш она што сакаа нашите родители... мхм, ајде ќе се лажеме и за тоа :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.450
Поени од реакции
24.187
Секако ќе умреме пред нашите деца. Не досадувајте со тоа... Таков е редот нели... многу се заморувате со тоа „какви сакате да ви бидат децата“.
Како да ние сите сме баш она што сакаа нашите родители... мхм, ајде ќе се лажеме и за тоа :)
I sojma vrska ova si bilo sto. Ne znaci deka ako posakuvas nesto deka i toa ke se ostvari tuku ednostavno samo posakuvas, se nadevas.....
A i da takov e redot no ne sekogas e taka neli?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Кон мене имаат омраза бидејќи со години зборувам дека општеството е вакво поделено, злобно кон другоста или различноста бидејќи сеуште се црпат ставови од старите религии за тоа што е што во однос на човекот! Боговите зборуваат за тоа што е семејство и што може да љуби или не човекот како единка инаку - анатема! Попот седнат во манастирот ќе расправа за семејството од кое избегал, муслиманот ќе дозволиме да кажува што смеат жените и за што се способни истите? Од такви ќе слушаме колку биле способни геј луѓето во однос на воспитувањето и развојот на детето?

Навистина? Не бре, нема да ги слушаме... едноставно тие не се авторитет. Човекот ќе љуби како му е волја и кога му е волја - нема друго... мислам, ќе се лажеме сега дека е друго? Или секој дома по еден конзервативец и ќе ни дава упаства со кој како секс и што да го учам детето во однос на човештвото. :)

И зошто таа омраза всушност? Бидејќи разбираат сите дека ништо не е исто како порано и се плашат од самите промени луѓето... новото секогаш плаши... а промените веќе се тркалаат... а тркало што почнало да се врти, му требаат сосема мали импусли за големи брзини.
Проблемот е што ја ништиш целата конзервативна матрица, а и дел од либералната кај нас е поделена околу ова прашање. Треба да има право на збор. Твоето е диктаторско размислување, а истата диктатура можеш да ја промовираш и како модератор.

А тука е и моќна на референдумот, чија одлука е обврзувачка. :)

Каде некој зборува за омраза? Има педери во секоја пора на општеството и нападите се навистина реткост. Евентуално ако некоја навивачка група ги нападне и тоа е тоа. Секако, тоа треба да се санкционира. Од друга страна, реакциите се кон "говорот на омраза" што е дефиниран од Советот на Европа. Ама тука е и слободата на говор која мене ми дава право на став и критика. И за тоа си има закон.

Попот и оџата се граѓани. Македонија е секуларна држава, но чим може да има консултации и со невладиниот сектор, не гледам причина зошто да нема ни со верските организации! Нивниот став не треба да е пресуден, но треба да се слушне.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.750
Поени од реакции
37.745
Толку да не се сака разноликост... не ве разбирам.
... разноликост и со животно, па и со малолетник (зоофилија, педофилија) тоа не е љубов онака различна? што би пречело комшијата да се венча со мачка, а комшивката со куче, нивна спална нивни проблем, важно се среќни, тие немаат ниту физички ниту психички проблем едноставно поинаква љубов? :toe:... ама мене ми пречи да живеам меѓу нив, затоа што не сакам неприродни работи! :eek:
Човекот ќе љуби како му е волја и кога му е волја - нема друго... мислам, ќе се лажеме сега дека е друго? Или секој дома по еден конзервативец и ќе ни дава упаства со кој како секс и што да го учам детето во однос на човештвото. :)
... е токму тоа го велам,човекот ќе љуби кого сака и кога му е волја- нема друго!

П.С.
и „Бог“ се пишува со голема буква, не поради граматичка грешка, туку поради почит кон Севишниот!

Последно уредено:
Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Проблемот е што ја ништиш целата конзервативна матрица, а и дел од либералната кај нас е поделена околу ова прашање. Треба да има право на збор. Твоето е диктаторско размислување, а истата диктатура можеш да ја промовираш и како модератор.

А тука е и моќна на референдумот, чија одлука е обврзувачка. :)

Каде некој зборува за омраза? Има педери во секоја пора на општеството и нападите се навистина реткост. Евентуално ако некоја навивачка група ги нападне и тоа е тоа. Секако, тоа треба да се санкционира. Од друга страна, реакциите се кон "говорот на омраза" што е дефиниран од Советот на Европа. Ама тука е и слободата на говор која мене ми дава право на став и критика. И за тоа си има закон.

Попот и оџата се граѓани. Македонија е секуларна држава, но чим може да има консултации и со невладиниот сектор, не гледам причина зошто да нема ни со верските организации! Нивниот став не треба да е пресуден, но треба да се слушне.
Ти сериозно би консултирал оџа за било што?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Не е секуларна. Тоа е лага. И не паѓам на таа лага.
Се додека кон свештеници од било која религија државата се однесува како да се кралеви - нема секуларност.
Тоа е најдобро - референдум. Само да се оние луѓе на власт кои треба да бидат во моментот... :)

Секој став треба да се слушне. Но, ставовите на овие граѓани што ти ги спомна е негативен кон другите повикувајќи се на свети книги и „што кажал богот“. Во секуларна држава како што велиш ти, не може боговите да ми ја кројат судбината на моето дете, поточно „преставници“ на боговите :)
Ќе скокне попот и оџата како во светите книги се вели мајка и татко, маж и жена, семејство итн итн познати фрази - и, што правиме?

Ништо, детето што живее во секуларна држава не може да биде тоа што е, бидејќи... религија од старото време управува со луѓето бидејќи „од татка ми е тоа оставено, огништето, крвта да продолжела...“
А никој не прашува дали е тоа крвта од „Нечиста крв“ на Станковиќ или како беше... :)

Не е така? Ако не е така и грешам, поправи ме...

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ти сериозно би консултирал оџа за било што?
Не, ама зошто ако невладиниот сектор активно се вклучи, тогаш зошто да се изостави ИВЗ или МПЦ? Сепак одредени педери/лезбејки сакаат и црковни бракови.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.450
Поени од реакции
24.187
... разноликост и со животно, па и со малолетник (зоофилија, педофилија) тоа не е љубов онака различна? што би пречело комшијата да се венча со мачка, а комшивката со куче, нивна спална нивни проблем, важно се среќни, тие немаат ниту физички ниту психички проблем едноставно поинаква љубов? :toe:

Ne ne, ti neubavo si razbrala. Tie ne se normalni, tie se bolni, nema vzaemna ljubov, soglasnost i pojma nemam sto. Tie treba da se lecat, zatvoraat, po moznost da se tepaat. Pederite se poinakvi :toe:.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не е секуларна. Тоа е лага. И не паѓам на таа лага.
Се додека кон свештеници од било која религија државата се однесува како да се кралеви - нема секуларност.
Тоа е најдобро - референдум. Само да се оние луѓе на власт кои треба да бидат во моментот... :)

Секој став треба да се слушне. Но, ставовите на овие граѓани што ти ги спомна е негативен кон другите повикувајќи се на свети книги и „што кажал богот“. Во секуларна држава како што велиш ти, не може боговите да ми ја кројат судбината на моето дете, поточно „преставници“ на боговите :)
Ќе скокне попот и оџата како во светите книги се вели мајка и татко, маж и жена, семејство итн итн познати фрази - и, што правиме?

Ништо, детето што живее во секуларна држава не може да биде тоа што е, бидејќи... религија од старото време управува со луѓето бидејќи „од татка ми е тоа оставено, огништето, крвта да продолжела...“
А никој не прашува дали е тоа крвта од „Нечиста крв“ на Станковиќ или како беше... :)

Не е така? Ако не е така и грешам, поправи ме...
Повторно се поставуваш како диктатор. Целиот конзервативен колективитет (читај: гласачко тело) го множиш со нула. И либералите веруваат во Бог. Патем и јас сум конзерва која не верува во Бог. Нема правило. И не знам зошто ми ја ставаш цело време Библијата под нос!

Организирај референдум.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Организирај референдум.
Прочитај погоре... чекај, ќе удрам цитат, бидејќи ова е како што велиш бесцелна тема за дискусии... едноставно тебе ти смета да се дозволи на геј луѓе да чуваат дете, мене не ми смета сето тоа ако се добри родители :)

Ете, за референдуми и менување мислења кај мноштвото:
Ќе биде. Само треба чекор по чекор, кроце.
И кога ќе се расправа за тоа во собрание, да не дозволиме задоените од старите религии кои секако имаат огромна листа „што се смее другиот во однос на нив“ и конзервативните да ја шират својата омраза и „како нивното е дадено од бога така“ :)
Од бога е даден и разумот и љубовта - ама слабо нешто „сакај го комшијата свој“ посебно ако е различен од тебе...
Толку да не се сака разноликост... не ве разбирам.

За се што зборувате тука, заборавате дека и геј и хетеро имаат еден проблем што неможе да се исфрли од игра ниту да се заобиколи: човечкиот фактор!
И со ова „да не дозволиме“ не мислев да не им се дозволи со тоа што ќе ги стреламе или ќе им забраниме да кажат што имаат, туку значи да не дозволиме тие, повикувајќи се на „божествен авторитет“ (на кој паѓа „гласачкото тело“), да вродат омраза кај луѓето спрема другите...
Тоа сакав да кажам...

Мора човек да се дообјаснува.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Не, ама зошто ако невладиниот сектор активно се вклучи, тогаш зошто да се изостави ИВЗ или МПЦ? Сепак одредени педери/лезбејки сакаат и црковни бракови.
Ќе ти се налутат протестантите и сведоците, каде без нив :(

Kajgana Shop

На врв Bottom