Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Razlika izmedju
Već su nezadovoljni korisnici Gree Muse pisali da na 0 ili čak i u minusima ta klime radi kao ON/OFF vrlo loše moduliraju imaju minimalnu modulaciju 600 ili više wata.Dok taj Fujitsu koga Alen123 voli da pomene ima odličnu modulaciju ide i ispod 300w.Dobra modulacija doprinosi većem komforu.Čak i onaj ulazni model Fujitsu LLCE12 radi bolje nego većina Gree invertera.Radi realnije bez tih gašenja na 600 ilii 700w.Greje i spusti modulaciju na minimum ispod 300w i ugasi.Ja nikad nisam video da je neka Fujitsu klima gasila na grejanju na 600w.

Heheheheh

Screenshot_2021-05-26-10-01-00-388_com.android.chrome.jpg

Не ми е јасно зошто кога ќе кажете добра модулација од 300 или 500w не напишете и темп. на издув. По мое искуство се што е под 44 степ. на издув дава осет на ладен ветер. Затоа и бев задоволен од грее фери кој не дува со т пониска од 44 степени на издув и работи он оф, како што барав. Фала стрелец. Но не знам дали сега имам проблем. Пред некој ден кога беше топло детето ја пуштило климата на ладење и кога ќе оладела не исклучувала. Денес пробавме пак но не исклучува. 20210601_183445.jpg20210601_191951.jpg Ако имате некоја идеја плус кажете, ја исклучив климата од штекер и пак ја вклучив, пробав и со ај фил ама...

Последно уредено:
Alen123 ja kada bi našao postove svih nezadovoljnih korisnika Gree klima trebalo bi da otvore još jedan forum.Video koji si postavio na YT je tragikomičan takoreći bezvredan.Jednostavno opet ponavljam Fujitsu LLCE12 treba da bude etalon po kome treba da naprave dobru a jevtinu klimu.Ne mogu ni da zamislim komfor sa klimom koja na grejanju ne spušta modulaciju ispod 600w to je pravi horor.Ja bi takvu klimu sutra vratio prodavcu.

Alen123 ja kada bi našao postove svih nezadovoljnih korisnika Gree klima trebalo bi da otvore još jedan forum.Video koji si postavio na YT je tragikomičan takoreći bezvredan.Jednostavno opet ponavljam Fujitsu LLCE12 treba da bude etalon po kome treba da naprave dobru a jevtinu klimu.Ne mogu ni da zamislim komfor sa klimom koja na grejanju ne spušta modulaciju ispod 600w to je pravi horor.Ja bi takvu klimu sutra vratio prodavcu.
Alen123, pogledao sam bas bas dobro video. Posteno da kazem, vise verujem tebi nego ovakvom videu

A jel vjerujes svom kolegi koji ima 5 fuji klima , da mu jedan vox od 300€ bolje odrzava sobnu nego fujitsu ..

A čujem da , od kako fuji klime imaju Pdesigh od 2kw ,da ne vjerujete više ni euroventu , hahahah..

Hehe i kažeš smanji ti T na ispuhu i broj obrtaja na fanu ? I smanji kapacitet ?
I kako klima radi 24/7 šta sad ,tebi klima ostaje da radi čitavu zimu s malom T na ispuhu i fanom na 1 ?
Koliko griješ , 10m2
Автоматски споено мислење:

Pa koji iverter se gasi na 0 ?
A meni kazep da ne dajem konkretan odgovor ?! Rada , rade , folirantu..
Jas voopsto ne ja ni custvuvam deka duva,gream 40m2.Taa neo
Не ми е јасно зошто кога ќе кажете добра модулација од 300 или 500w не напишете и темп. на издув. По мое искуство се што е под 44 степ. на издув дава осет на ладен ветер. Затоа и бев задоволен од грее фери кој не дува со т пониска од 44 степени на издув и работи он оф, како што барав. Фала стрелец. Но не знам дали сега имам проблем. Пред некој ден кога беше топло детето ја пуштило климата на ладење и кога ќе оладела не исклучувала. Денес пробавме пак но не исклучува. Прегледај го приврзокот 297094Прегледај го приврзокот 297095 Ако имате некоја идеја плус кажете, ја исклучив климата од штекер и пак ја вклучив, пробав и со ај фил ама...
eve denes e 1 juni i e vklusena os 16h,sega e 20h, si modulira na 200w,so izduv 35c,n auto rezim,so seirna 23c .
nadvoresna 15c.Voopsto nema ni promaja ni zvuk,kako da imam parno doma.
Duanje ne sustvuvam,nitu mi smetaat tie 35c na izduv,zatoa sto taa duva so mali obrtaj,ama slobodno si go grej prostorot.
Vazno e i kade e namestena vnaresnata edinica,da ne duva vo lugeto.

Jas voopsto ne ja ni custvuvam deka duva,gream 40m2.Taa neo

eve denes e 1 juni i e vklusena os 16h,sega e 20h, si modulira na 200w,so izduv 35c,n auto rezim,so seirna 23c .
nadvoresna 15c.Voopsto nema ni promaja ni zvuk,kako da imam parno doma.
Duanje ne sustvuvam,nitu mi smetaat tie 35c na izduv,zatoa sto taa duva so mali obrtaj,ama slobodno si go grej prostorot.
Vazno e i kade e namestena vnaresnata edinica,da ne duva vo lugeto.
Ај не заебавај, сега грееш :lolzz:

Navistina sega gream vo momentov dodeka ti pisuvam,i temperaturava vo sobava skoro 23c,momentalna potrosuvacka 200w.Klimava rboti skoro 5 casa.Se bas izlegov da go vidam termometarot nadvor 12c enadvor.
Sobava e izolirna,ama eve mi studese,temperaturata koga ja vklucv klimata pred 5h bese 20,5c i mi bese ladno.
Preku denta otvoreno se provetruvase,i se izladila prostorijata.
Cudno ama vistinito,1 juli a jas se gram.

Navistina sega gream vo momentov dodeka ti pisuvam,i temperaturava vo sobava skoro 23c,momentalna potrosuvacka 200w.Klimava rboti skoro 5 casa.Se bas izlegov da go vidam termometarot nadvor 12c enadvor.
Sobava e izolirna,ama eve mi studese,temperaturata koga ja vklucv klimata pred 5h bese 20,5c i mi bese ladno.
Preku denta otvoreno se provetruvase,i se izladila prostorijata.
Cudno ama vistinito,1 juli a jas se gram.
padon 1 juni :toe:

Не ми е јасно зошто кога ќе кажете добра модулација од 300 или 500w не напишете и темп. на издув. По мое искуство се што е под 44 степ. на издув дава осет на ладен ветер. Затоа и бев задоволен од грее фери кој не дува со т пониска од 44 степени на издув и работи он оф, како што барав. Фала стрелец. Но не знам дали сега имам проблем. Пред некој ден кога беше топло детето ја пуштило климата на ладење и кога ќе оладела не исклучувала. Денес пробавме пак но не исклучува. Прегледај го приврзокот 297094Прегледај го приврзокот 297095 Ако имате некоја идеја плус кажете, ја исклучив климата од штекер и пак ја вклучив, пробав и со ај фил ама...
X-Fan ti e ukluceno.Odkako ke ja izgasnes klimata,prodolzuva da duva vnatresnata edinica uste 10 min za da go isushi izmenuvacot.

X-Fan ti e ukluceno_Odkako ke ja izgasnes klimata,prodolzuva da duva vnatresnata edinica uste 10 min za da go isushi izmenuvacot.
Да, пуштен е икс фанот, нели така требаше за да не фаќа габи. Дали да го исклучам? Климата не исклучува откако ќе ја олади собата, ја прави грч собата. Пробав и да качам темп на 28 во мод за ладење ама пак не исклучи. Чудно ми е што на греење климата супер си вклучуваше и исклучуваше.
ПС како некој тука да напиша дека со икс фанот изменувачот се сушел само околу 2-3 минути

Последно уредено:
Еден Daikin загрева 30-40% поголема квадратура во однос на U- Crown. Становите се приближно со иста градба. На крај вкупната сметка за струја кај Daikin е за нијанса поголема од сметката што ја прави U-Crown. За комфорот да не зборуваме, Daikin модулира и на 10° разлика, додека за U-Crown тоа е мисловна именка, не модулира ниту на 30° разлика.
Што значи оти Грее троши 30/40% повеќе од Дајкин и тоа најдобриот модел на грее U-Crown со буџет класата на Даикин
Јасно како ден...

Znas kako, ja ono sto ne znam ili naslucujem, a bitno mi je, pitam.
Lepo sam ga kao iskusnijeg pitao da li klima treba da smanjuje kapacitet i koja je po njemu granica za to, ali ne dobih odgovor, nego neke gluposti. Niti sam ja spominjao neki brend, nit me boli uvo za to. Ali ok.
Нема ни да добиеш од ботовите на грее само се менуваат еден со друг во напади

Кого мавташ и лажеш

Земи Јапанец и ќе разбереш

A jel vjerujes svom kolegi koji ima 5 fuji klima , da mu jedan vox od 300€ bolje odrzava sobnu nego fujitsu ..

A čujem da , od kako fuji klime imaju Pdesigh od 2kw ,da ne vjerujete više ni euroventu , hahahah..
Тресеш глупости и Лажеш

Последно уредено:
Во ред, сфаќам дека имаш убаво чувство на топлина додека климата работи со висока температура на издув, но какво чувство добиваш кога ќе изгасне ( а тој модел баш така функционира пали-гаси ) ? Кога воопшто никакво греење нема во моментот, не може да има пријатно чувство на топлина, тоа е таа удобност за која зборуваме.

Во ред, сфаќам дека имаш убаво чувство на топлина додека климата работи со висока температура на издув, но какво чувство добиваш кога ќе изгасне ( а тој модел баш така функционира пали-гаси ) ? Кога воопшто никакво греење нема во моментот, не може да има пријатно чувство на топлина, тоа е таа удобност за која зборуваме.
Тоа за што збориш се вика изолација така да и кога не дува климата, детската соба е топла. Под ламинатот има стиродур.

Тоа за што збориш се вика изолација така да и кога не дува климата, детската соба е топла. Под ламинатот има стиродур.
Абе ајде... ало јас имам по пола метро цидови па кога ќе престане климата комфорот е никаков и веднаш се осеќа
Кога би имал Јапанец би знаел
Али имаш Крушки

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom