Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Vivax ili Vox isto sranje/pakovanje da bea isti so brendot na koj se povikuvaat dosega ke se faleva i so Eurovent..... no toa ne e sluceno vo izminative 5 godini a i nema da se sluci ni vo slednive 100god zasto oni so brendot Midea nemaat niedna ista klima.
Ima tamu nekoja bukva crticka sto ne gi pravi isti i oni toa dobro go znaat deka ne se isti.

Последно уредено:
Vivax ili Vox isto sranje/pakovanje da bea isti so brendot na koj se povikuvaat dosega ke se faleva i so Eurovent..... no toa ne e sluceno vo izminative 5 godini a i nema da se sluci ni vo slednive 100god zasto oni so brendot Midea nemaat niedna ista klima. Ednodtavno e
И вие имавте клима на евровент под друг бренд! Освен ти што ја фалеше тука на форумов, од Грее официјално молк!
...Значи некој платил да се фали ;)

И вие имавте клима на евровент под друг бренд! Освен ти што ја фалеше тука на форумов, од Грее официјално молк!
...Значи некој платил да се фали ;)
Za toj model imav i part lista do strafce deka se isti....i greota e sporedba da pravime u denesno vreme
Za Vivax splitovite nema nikakvo servisno sigurno u poslednive 3god

Последно уредено:
Naracan post koj ne e pokrien so nikakov argument....dusegriznicive od Vox kao topla voda za energetski klasi izmislile samo za svoite klimi ne gi stavile energetskite po toa i se gleda kolku im e akalot.
Ne e naracan post tuku ima promena od evropskata regulativa za energetski nalepnici koj najprvo se odnesuvaat za bela tehnika ( sporeti frizideri masini za perenje ) tie promeni vo izgledot na energetskute nalepnici i najverojatno i kaj klimatizerite ke ima promena vo nalepnicite no toa vo tekstot ne e precizirano.
Logika ako gi menuvaat enervetskite nalepnici nezavisno za koj ( tip dali bela tehnika ili klimatizacija sigurno ke ima promena i vo energetskite za klimatizacija )

Ne e naracan post tuku ima promena od evropskata regulativa za energetski nalepnici koj najprvo se odnesuvaat za bela tehnika ( sporeti frizideri masini za perenje ) tie promeni vo izgledot na energetskute nalepnici i najverojatno i kaj klimatizerite ke ima promena vo nalepnicite no toa vo tekstot ne e precizirano.
Logika ako gi menuvaat enervetskite nalepnici nezavisno za koj ( tip dali bela tehnika ili klimatizacija sigurno ke ima promena i vo energetskite za klimatizacija )
Promena ima za drugo a ne za klimi,....za frizideri, sporeti, pravosmukalki....za sve Osven za klima uredi taka da postot ne ti e za ovaa tema.

Да може да ја завршиме со заклучок:
Колку пари толку добиваш...
Или онаа народната:
Колку пари толку музика
Не може. Заклучокот не е добар.
За малку пари не можеш да добиеш многу музика, ама за многу пари можеш да добиеш малку музика.
Плаќаш 40 000 (пред тоа 70 000) и добиваш ѓубре. Полошо од една Тундра за 26 000.

Ajde da se i ja ukljucim i prenesem misljenje jednog drugara koji je inzenjer. Tice se te modulacije kod klima. Malo sam mu pričao oko toga, pa se i on začudio što neke klime rade sa tako visokim pragom modulacije. On kaze da nije problem samo u potrosnji i komforu ako se klima gasi na visokoj potrosnji, recimo gasi se na 700-800w. Problem je i u tome sto na taj nacin ona vrlo vruć vazduh ubacuje u prostoriju koji odmah ide gore pod plafon, jer je temperatura tog vazduha mnogo veca nego sto je sobni vazduh. To prouzrokuje da senzor temperature na unutrasnjoj jedinici vrlo brzo dobije informaciju za gasenje uredjaja. Na taj nacin se i javljaju sve te oscilacije i neravnomeran rad, pregrevanje, neujednacena temperatura u odredjenoj prostoriji, pogotovo ako je ona manja. E sad .. neko od eventualnih (mada je i to nedovoljno) resenja za ovo, je da se turbina brže zavrti i da razmenu toplote pravi na pomalo veštački način - što jačim izduvom. Tada treba trpeti i slušati jači zvuk, trpeti jači izduv, a pitanje je koliko će sve to da utiče na konačni komfor. Po meni je mnogo bolje, pogotovo ako se pravilno postave unutrašnje, da klime spuštaju modulaciju sve do 30-32C na izduvu. To je temperatura vazduha koja neće da ga utera odmah gore u plafon, senzor temperature će mnogo kasnije da dobije informaciju za gašenje uređaja, a sve to će da prouzrokuje da se ne tera turbina na neke nenormalne obrtaje i trpi sve to. A u isto vreme, takav vazduh nije neprijatan u sobi. Na taj način će biti i mnogo manje on-off momenta, na taj način će i temperatura prostorije da bude ujednačenija. Ja mislim da ne treba da čovek bude inženjer pa da ukapira da je sve ovo tačno. Na kraju krajeva, i centralno grejanje radi tako. Nisu radijatori non stop 50C, pa onda potpuno hladni, pa za 20 min ponovo 50C.

Ajde da se i ja ukljucim i prenesem misljenje jednog drugara koji je inzenjer. Tice se te modulacije kod klima. Malo sam mu pričao oko toga, pa se i on začudio što neke klime rade sa tako visokim pragom modulacije. On kaze da nije problem samo u potrosnji i komforu ako se klima gasi na visokoj potrosnji, recimo gasi se na 700-800w. Problem je i u tome sto na taj nacin ona vrlo vruć vazduh ubacuje u prostoriju koji odmah ide gore pod plafon, jer je temperatura tog vazduha mnogo veca nego sto je sobni vazduh. To prouzrokuje da senzor temperature na unutrasnjoj jedinici vrlo brzo dobije informaciju za gasenje uredjaja. Na taj nacin se i javljaju sve te oscilacije i neravnomeran rad, pregrevanje, neujednacena temperatura u odredjenoj prostoriji, pogotovo ako je ona manja. E sad .. neko od eventualnih (mada je i to nedovoljno) resenja za ovo, je da se turbina brže zavrti i da razmenu toplote pravi na pomalo veštački način - što jačim izduvom. Tada treba trpeti i slušati jači zvuk, trpeti jači izduv, a pitanje je koliko će sve to da utiče na konačni komfor. Po meni je mnogo bolje, pogotovo ako se pravilno postave unutrašnje, da klime spuštaju modulaciju sve do 30-32C na izduvu. To je temperatura vazduha koja neće da ga utera odmah gore u plafon, senzor temperature će mnogo kasnije da dobije informaciju za gašenje uređaja, a sve to će da prouzrokuje da se ne tera turbina na neke nenormalne obrtaje i trpi sve to. A u isto vreme, takav vazduh nije neprijatan u sobi. Na taj način će biti i mnogo manje on-off momenta, na taj način će i temperatura prostorije da bude ujednačenija. Ja mislim da ne treba da čovek bude inženjer pa da ukapira da je sve ovo tačno. Na kraju krajeva, i centralno grejanje radi tako. Nisu radijatori non stop 50C, pa onda potpuno hladni, pa za 20 min ponovo 50C.

Izgleda da mora biti inzinjer da ukapira , po mogućnosti da diploma nije s miki maus fakulteta ,jer očigledno nije to bas lako ukapirati mnogima pa ni inzinjerima..

Ne troši klima troši kuća , objasni to svome kolegi inzinjeru ..Kakve veze ima komfor s modulacijom ?
Imaš primjera koliko hoćeš gdje klima ozbiljno prebacuje / podbacuje sobnu bez obzira na način rada.. Fujitsu , mitsu , toshiba samo reci..
Tako da teorija kolege ti inzinjera pada u vodu..
Valjaće tebi sa fujitsu istrpiti buku , kod tebe je prva 550m3 , kao kod normalne klime treća..

Kad smo kod niske modulacije npr 30-32 na samom izlazu ti je 26-27 na par metara od klime , što je hladna zrak ..Hajd i ako to nekom ne smeta opet u kombinaciji s malim okretajima turbine daje jako mali kapacitet , što je opet dovoljno da grije samo oko klime , udaljeni dijelovi ostaju pothladjeni..
Ako pojčaš imaš hladan propuh ..Pričamo o grijanju , ne o grijanju na +15...

Klima nije tromi sistem centralnog grijanja gdje kad se ugasi , mora proći ciklus paljenja , zagrijavanja vode , prenosa toplote , pa dok se čitav taj proces vrati ,sobna oscilira 1-1.5°...
Klima odmah reaguje i ispravno pozicionirana moze odrzavatu sobnu u 0.2° tačnosti bez obzira na period grijanja ili dogrijavanja..

Pozicioniranje i pravilan kapacitet spram sobe su najbitniji za orvailan rad klime ..

Ok Alen, hvala. Drugar je inace masinac, odlican student bio.
Kazi mi koji je po tebi minimalni kapacitet (moze i recimo temperatura izduva), na kojem bi inverter trebao da se gasi ? U prevodu...Da li shodno temperaturi koju meri senzor unutrasnje, a shodno zadatoj, uredjaj treba da menja rad ?, ... smanjuje kapacitet, itd itd...i do koje granice kada mora da se ugasi ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom