Mut-T-Lock, Abus, Abloy, Medeco.Nekoja brava da preporacate so mozi da se nabavi od mk ili link za preku net...
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Еве едно видео за најјаките катанци.
Не те разбирам што сакаш да кажеш.што со овие бравите што се со впишување шифра?
Електронски со код како овиеНе те разбирам што сакаш да кажеш.
Зависи од цената и произведителот, башка тоа, работат на струја, така да, мене лично не ме бендисуваат.
И нас не направија пепел пред неколку години на 31.12... Не само нас, цела улица беше со полиција, сигурно 5-6 куќи. И ние ставивме камери и сензори и се ама кога ќе размислиш веќе се земаа Злато, накит дури и парфеми... Кај нас се толку веќе профи крадците што не верувам дека постои брава која не можат да ја обијат. пријателот од Тетово беше на одмор, го ограбија во зграда на 5ти кат. Не знам колку пари даде за реновирање и безбедни сеф-врати. Имале некоја финта со метална вибрирачка плоча под вратата, кога стасаа вратата беше откорната. Така да, камери се единствено решение.Мене пред 3 месеци ми го обија домот и си ставив сензор за аларм и камера со сензор на движење и кога ќе ја отвори некој вратата ми јавува на телефон а сликата ја снима автоматски а можам да ја гледам и во живо а купив доста јака врата ама го ископирале изгледа кључот не знам како влегле
Пепел прават, џабе ти е било која врата/брава, лани кај роднини го обија станот и се им собраа, а имаа ставено врата од 1к евра со демек електронска брава...Мене пред 3 месеци ми го обија домот и си ставив сензор за аларм и камера со сензор на движење и кога ќе ја отвори некој вратата ми јавува на телефон а сликата ја снима автоматски а можам да ја гледам и во живо а купив доста јака врата ама го ископирале изгледа кључот не знам како влегле
Дали треба да се пријават камерите некаде и да извадиш документација дополнително?И нас не направија пепел пред неколку години на 31.12... Не само нас, цела улица беше со полиција, сигурно 5-6 куќи. И ние ставивме камери и сензори и се ама кога ќе размислиш веќе се земаа Злато, накит дури и парфеми... Кај нас се толку веќе профи крадците што не верувам дека постои брава која не можат да ја обијат. пријателот од Тетово беше на одмор, го ограбија во зграда на 5ти кат. Не знам колку пари даде за реновирање и безбедни сеф-врати. Имале некоја финта со метална вибрирачка плоча под вратата, кога стасаа вратата беше откорната. Така да, камери се единствено решение.
Ако веќе ги знаете има решение. Сите по една хебла во раце, кога видете некој од нив во темна уличка, кршење на право. Еден јас, еден ти, еден тој...Пепел прават, џабе ти е било која врата/брава, лани кај роднини го обија станот и се им собраа, а имаа ставено врата од 1к евра со демек електронска брава...
Какви камери/сензори имаш ставено?
Дали треба да се пријават камерите некаде и да извадиш документација дополнително?
Кај мене во улицата уште 2 куќи останавме не чепнати и прашање на ден е кога ќе пробаат. Во маалото ги знаат сите и кои се ѓубрињата што пљачкаат, ама нашите закони ги штитат нив. Еве и да го исчекам да влезе и да го испукам на мој имот одговарам јас и ќе треба да го лежам.
Колку што памтам има еден хинт: ако камерите се насочени кон дворот/ влезот нема никаков проблем. Имаше некој глупост со камери кон улици дека е нарушување на приватност. Тоа е тешка глупост. Инаку ако однесеш снимка во полиција како доказ дека некој крадел имаш друга ситуација: на колешкава и кажале дека многу гледа странски серии, они немале програма за препознавање на лица. Со други зборови ако некој го препознае случајно ок, инаку е џабе.Дали треба да се пријават камерите некаде и да извадиш документација дополнително?
Финтата е што и тие не се шетаат со празни раце, вујко на еден од убавиве деца пред неколку години со калашников ги пукаше шумарите оти го фатиле каде што краде дрва.Ако веќе ги знаете има решение. Сите по една хебла во раце, кога видете некој од нив во темна уличка, кршење на право. Еден јас, еден ти, еден тој...
Знам дека имаше некакви глупости околу камерите и затоа прашав.Колку што памтам има еден хинт: ако камерите се насочени кон дворот/ влезот нема никаков проблем. Имаше некој глупост со камери кон улици дека е нарушување на приватност. Тоа е тешка глупост. Инаку ако однесеш снимка во полиција како доказ дека некој крадел имаш друга ситуација: на колешкава и кажале дека многу гледа странски серии, они немале програма за препознавање на лица. Со други зборови ако некој го препознае случајно ок, инаку е џабе.
Како камерите ќе ги спречат во кражбата ? Единствено снимката што ќе си ја имаш за успомен со оглед дека ставаат фантомка/маска и нема препознавањеИ нас не направија пепел пред неколку години на 31.12... Не само нас, цела улица беше со полиција, сигурно 5-6 куќи. И ние ставивме камери и сензори и се ама кога ќе размислиш веќе се земаа Злато, накит дури и парфеми... Кај нас се толку веќе профи крадците што не верувам дека постои брава која не можат да ја обијат. пријателот од Тетово беше на одмор, го ограбија во зграда на 5ти кат. Не знам колку пари даде за реновирање и безбедни сеф-врати. Имале некоја финта со метална вибрирачка плоча под вратата, кога стасаа вратата беше откорната. Така да, камери се единствено решение.