Кражби по станови!

Член од
6 јануари 2016
Мислења
8
Поени од реакции
3
Nekoja brava da preporacate so mozi da se nabavi od mk ili link za preku net...

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

EDCer

No Kitty, this is my pot pie!
Член од
19 ноември 2015
Мислења
1.043
Поени од реакции
814
Еве едно видео за најјаките катанци.

EDCer

No Kitty, this is my pot pie!
Член од
19 ноември 2015
Мислења
1.043
Поени од реакции
814
Член од
11 декември 2020
Мислења
48
Поени од реакции
82
Мене пред 3 месеци ми го обија домот и си ставив сензор за аларм и камера со сензор на движење и кога ќе ја отвори некој вратата ми јавува на телефон а сликата ја снима автоматски а можам да ја гледам и во живо а купив доста јака врата ама го ископирале изгледа кључот не знам како влегле

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Мене пред 3 месеци ми го обија домот и си ставив сензор за аларм и камера со сензор на движење и кога ќе ја отвори некој вратата ми јавува на телефон а сликата ја снима автоматски а можам да ја гледам и во живо а купив доста јака врата ама го ископирале изгледа кључот не знам како влегле
И нас не направија пепел пред неколку години на 31.12... Не само нас, цела улица беше со полиција, сигурно 5-6 куќи. И ние ставивме камери и сензори и се ама кога ќе размислиш веќе се земаа :) Злато, накит дури и парфеми... Кај нас се толку веќе профи крадците што не верувам дека постои брава која не можат да ја обијат. пријателот од Тетово беше на одмор, го ограбија во зграда на 5ти кат. Не знам колку пари даде за реновирање и безбедни сеф-врати. Имале некоја финта со метална вибрирачка плоча под вратата, кога стасаа вратата беше откорната. Така да, камери се единствено решение.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Пепел прават, џабе ти е било која врата/брава, лани кај роднини го обија станот и се им собраа, а имаа ставено врата од 1к евра со демек електронска брава...
Какви камери/сензори имаш ставено?
И нас не направија пепел пред неколку години на 31.12... Не само нас, цела улица беше со полиција, сигурно 5-6 куќи. И ние ставивме камери и сензори и се ама кога ќе размислиш веќе се земаа :) Злато, накит дури и парфеми... Кај нас се толку веќе профи крадците што не верувам дека постои брава која не можат да ја обијат. пријателот од Тетово беше на одмор, го ограбија во зграда на 5ти кат. Не знам колку пари даде за реновирање и безбедни сеф-врати. Имале некоја финта со метална вибрирачка плоча под вратата, кога стасаа вратата беше откорната. Така да, камери се единствено решение.
Дали треба да се пријават камерите некаде и да извадиш документација дополнително?

Кај мене во улицата уште 2 куќи останавме не чепнати и прашање на ден е кога ќе пробаат. Во маалото ги знаат сите и кои се ѓубрињата што пљачкаат, ама нашите закони ги штитат нив. Еве и да го исчекам да влезе и да го испукам на мој имот одговарам јас и ќе треба да го лежам.

D

Deleted member 12196

Гостин
Пепел прават, џабе ти е било која врата/брава, лани кај роднини го обија станот и се им собраа, а имаа ставено врата од 1к евра со демек електронска брава...
Какви камери/сензори имаш ставено?

Дали треба да се пријават камерите некаде и да извадиш документација дополнително?

Кај мене во улицата уште 2 куќи останавме не чепнати и прашање на ден е кога ќе пробаат. Во маалото ги знаат сите и кои се ѓубрињата што пљачкаат, ама нашите закони ги штитат нив. Еве и да го исчекам да влезе и да го испукам на мој имот одговарам јас и ќе треба да го лежам.
Ако веќе ги знаете има решение. Сите по една хебла во раце, кога видете некој од нив во темна уличка, кршење на право. Еден јас, еден ти, еден тој...

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Колку што памтам има еден хинт: ако камерите се насочени кон дворот/ влезот нема никаков проблем. Имаше некој глупост со камери кон улици дека е нарушување на приватност. Тоа е тешка глупост. Инаку ако однесеш снимка во полиција како доказ дека некој крадел имаш друга ситуација: на колешкава и кажале дека многу гледа странски серии, они немале програма за препознавање на лица. Со други зборови ако некој го препознае случајно ок, инаку е џабе.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ако веќе ги знаете има решение. Сите по една хебла во раце, кога видете некој од нив во темна уличка, кршење на право. Еден јас, еден ти, еден тој...
Финтата е што и тие не се шетаат со празни раце, вујко на еден од убавиве деца пред неколку години со калашников ги пукаше шумарите оти го фатиле каде што краде дрва.

Колку што памтам има еден хинт: ако камерите се насочени кон дворот/ влезот нема никаков проблем. Имаше некој глупост со камери кон улици дека е нарушување на приватност. Тоа е тешка глупост. Инаку ако однесеш снимка во полиција како доказ дека некој крадел имаш друга ситуација: на колешкава и кажале дека многу гледа странски серии, они немале програма за препознавање на лица. Со други зборови ако некој го препознае случајно ок, инаку е џабе.
Знам дека имаше некакви глупости околу камерите и затоа прашав.
Полицијата го дели пленот, затоа не се замара. Мене ми ја имаа обиено колата, цела рака на прашината се познаваше, зедоа утисоци и уште чекам да ми ги кажат сторителите.
Од човек во полиција: ако е проценета кражбата до 15к денари воопшто не се ни замараат, тој предмет е решен.
На Zuckerberg нека му ги праќаат, тој има фејс рекогнишн :D

M

Macedon1um

Гостин
Како камерите ќе ги спречат во кражбата ? Единствено снимката што ќе си ја имаш за успомен со оглед дека ставаат фантомка/маска и нема препознавање

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.743
Поени од реакции
2.277
Алармен систем е најдобро решение за оние кои сакаат да се заштитат од кражби. Постојат многу добри алармни системи со прифатлива цена, чиј аларм е базиран на звук кој и мртов човек од гроб ќе крене. Плус психолошки делува врз оној кој е во просторијата и тој не може да остане во неа ниту пак во нејзина близина. Еднаш го тестирав кај мене дома и мислам дека од звукот на алармот главата ќе ми експлодираше. Многу е иритирачки звукот.

Kajgana Shop

На врв Bottom