Zisto mi go izbrisa postot kako prvo. I kako vtoro dali ti toa aludiras na toa deka jas sum homofob so toa sto mi go brisis postot i sugeriras homofobija na drugo mesto da lecam. Slobodno sedni si i preceslaj si ja cela tema i najdi mi makar eden post kade jas povikuvam na bilo kakvo maltretiranje, tepanje ili bilo sto nasilno prema pederite. Ili da se lecat koga sme kaj toa. Makar eden post. I treto, temata e homoseksualnost, opsta diskusija. Da ne ocekuvas tuka deka samo ke gi falat i bodrat kolku se normalni?Прекинете со навреди, држете се до темата, хомофобија на друго место да лечите.
Последниот пост ептен ти е поврзан со темата... знаеш дека тепање е само еден вид на малтретирање постои и усно, голем си знаеш.Zisto mi go izbrisa postot kako prvo. I kako vtoro dali ti toa aludiras na toa deka jas sum homofob so toa sto mi go brisis postot i sugeriras homofobija na drugo mesto da lecam. Slobodno sedni si i preceslaj si ja cela tema i najdi mi makar eden post kade jas povikuvam na bilo kakvo maltretiranje, tepanje ili bilo sto nasilno prema pederite. Ili da se lecat koga sme kaj toa. Makar eden post. I treto, temata e homoseksualnost, opsta diskusija. Da ne ocekuvas tuka deka samo ke gi falat i bodrat kolku se normalni?
Taka da stvarno me interesira na sto osnov mi go izbrisa postot?
I sega sto, treba da pazime da ne slucajno se navredat snegulkite dodeka tie na site ni se kacuvaat na glava so nivnata bozemna normalnost? Tie pazat kakov recnik koristat ili samo nie normalnite treba da pazime da ne gi navredime. Si pomislila za moment deka mozebi na nas ljugeto so normalna seksualna orientacija koja patem receno e 99.99 % od coveckata populacija ni e navredlivo koga nekoj homoseksualec se sporeduva so nas bozem kako normalen? Koga ne stava vo ista grupa so zoofilite, nekrofilite i site ostanati seksualni devijacii vklucuvajki gi i niv homoseksualcite? A i ne se sekjavam deka dosega se imate pritreseno ili skraja da e briseno postovi koga tie navreduvaat, a toa e generalno vo sekoj nivni vtor post prema toa sto ti go koristis kako obrazlozenie za intervencija.Последниот пост ептен ти е поврзам со темата... знаеш дека тепање е само еден вид на малтретирање постои и усно, голем си знаеш.
... изи девојко, чуден некој шах играш, иди и ти во Здравје подтема па препиши и напиши што значи СИДА, оти тоа не е збор, туку болест и не е секогаш последен стадиум на ХИВ, затоа што има особи што цел живот се ХИВ позитивни, го имат вирусот во себе, а не се разболуват од Сида и поврзаноста ДЕНЕС не мора да биде со „кондомот“, туку може да биде и со интравенозна игла, а и со стоматолошка забна бургија, па и со орален секс кондом при blow job ?? ... и молим те, не ме насочувај на форумов каде треба да идам и да пишувам, не си форумски сообраќаец, цитирај ме, кажи твое мислење во име на форумско дебатирање, но не на таков начин!Дали ти знаеш што значи зборот СИДА?
Синдром на стекнат имунолошки дефицит, последен стадиум на ХИВ инфекцијата. Тој вирус не бира сексуална ориентација, се јавува кај мажи и жени, хомо и хетеросексуалци. Да, статистички почесто се јавува кај хомосексуалците, но причина број еден за тоа е првенствено практикувањето незаштитени сексуални односи. За жал, огромен е процентот на лица кои мислат дека користењето кондом ги штити само од непланирана бременост.
Теориите на заговор ако ги поддржуваш за вештачки синтетизиран вирус од страна на Американската влада за да ги истреби хомосексуалците се уште еден шах мат потег. Тоа е само рефлексија до каде оди хомофобијата во општеството и зошто има поголема причини да биде окарактеризирана како болест!
Тоа со алиштата нема врска, си ја промашила темата. Иди кај транссексуалци и трансвестити да збориш за тоа. Тука темата е хомосексуалност. Сите поствесно мислите дека изгледаат како Боки 13. Which is nonsense.
... со ова реченица веќе треба јавно да се извиниш, затоа што тие кои не ги прифаќаат хомосексуалците како нормална појава ТИ ги правиш „болни“ ? до таа мера си отишла со тоа твое размислување, ако воошто личи на размислување, да се дрзнеш да ги/не‘ направиш „болни“ тие што се против неприродното, против психолошкото пореметување се „болни“? а овие што со легнуваат истополово за тебе се „здрави“ , браос ма, одозгора како медицинско лице се експонираш!Тоа е само рефлексија до каде оди хомофобијата во општеството и зошто има поголема причини да биде окарактеризирана како болест!
Владе, ако имаш мака со мене повели во ПП, јас не сум тука на тема.I sega sto, treba da pazime da ne slucajno se navredat snegulkite dodeka tie na site ni se kacuvaat na glava so nivnata bozemna normalnost? Tie pazat kakov recnik koristat ili samo nie normalnite treba da pazime da ne gi navredime. Si pomislila za moment deka mozebi na nas ljugeto so normalna seksualna orientacija koja patem receno e 99.99 % od coveckata populacija ni e navredlivo koga nekoj homoseksualec se sporeduva so nas bozem kako normalen? Koga ne stava vo ista grupa so zoofilite, nekrofilite i site ostanati seksualni devijacii vklucuvajki gi i niv homoseksualcite? A i ne se sekjavam deka dosega se imate pritreseno ili skraja da e briseno postovi koga tie navreduvaat, a toa e generalno vo sekoj nivni vtor post prema toa sto ti go koristis kako obrazlozenie za intervencija.
Мислиш вербално? Критичката мисла е моќна алатка. Може да биде зачинета со некоја провокација или минијатурна навреда. Служи да се понесе толпата или задржи вниманието на читателот.Последниот пост ептен ти е поврзам со темата... знаеш дека тепање е само еден вид на малтретирање постои и усно, голем си знаеш.
... лично, јас и со долга коса обожавам машки, таман работа да помислам на тоа што ти сакаш да ми прикачиш, врати се назад и прочитај “долга коса со две три шноли со цветче на косата“ ама тебе ти одговара тоа што сакаш да го пласираш и да ме побиеш само со „долга коса“ другото не ти се чита,Инаку имам долга коса. Дали е ова некаков сигнал? Дејм, а баш си мислев дека сум како средновековен витез и дека момите тоа го сакаат.
Prostavaj ako ti ne intervenira vo brisenjeto na postot, takov vpecatok ostavi. Togas postot e namenet za toj/taa sto go izbrisa postot i od nego/nejze baram obrazlozuvanje zosto.Владе, ако имаш мака со мене повели во ПП, јас не сум тука на тема.
Исто ќе ти речам ако имаш мака со мене повели, јас почитувам мислења од двете страни, се додека не почне со навреди и закани, како модератор мора да е фер плеј.Мислиш вербално? Критичката мисла е моќна алатка. Може да биде зачинета со некоја провокација или минијатурна навреда. Служи да се понесе толпата или задржи вниманието на читателот.
А мојот коментар? Можеше да биде префрлен во "Дејтинг во пандемија". Целата таа дебата можеше.
Брука! Пријавиле сѐ што може да се пријави. Дури и данок на добивка по грешка пријавиле. И после "дојди на мој терен"!![]()
Sepak ti si bila odgovorna. Ne izvini, nejkam po pp, tuka sakam javno da mi obrazlozis sto e toa barem spored tebe navreda ili zakana?Исто ќе ти речам ако имаш мака со мене повели, јас почитувам мислења од двете страни, се додека не почне со навреди и закани, како модератор мора да е фер плеј.
Sto tolku mojot post te trigerna pa zede da brisis, a drugite ednostavno gi odmina.Сите се грешни, само Владе Мкд излезе тачен.
Бре, природата бааѓи грешки направила.
Оф топик е тука да ти образложувам кај и кого си навредувал нели?Sepak ti si bila odgovorna. Ne izvini, nejkam po pp, tuka sakam javno da mi obrazlozis sto e toa barem spored tebe navreda ili zakana?
I pretpostavuvam ti tuka ne vide navreda. Ili treba fizicki da me napadni humanitarkata za da ti vidis navreda ili zakana.
Sto tolku mojot post te trigerna pa zede da brisis, a drugite ednostavno gi odmina.
Cudni nekoj sfakjanja imas za fer play.
Избиршани се 20+ мислења, се' тоа исти муабети со години шо се вртат...Sto tolku mojot post te trigerna pa zede da brisis, a drugite ednostavno gi odmina.
Cudni nekoj sfakjanja imas za fer play.
...кај ги најде токму тие две особини на црвената боја која е типична женска да префрлиш на машки особини, црвен кармин и црвен долни веш со црвена ламба нема посексуално отварање ,,на чакрите кај мажот,, а да не спомнам и што ефекти дава црвената боја од медицинска гледна точка во интерес на женската карактеристика,Ova nema vrska, crvenata boja e isto taka boja na agresija i sila, sto se tipicnu maski osobini.
Jas izrasnav so kratka kosa, koga porasnav si ja pustiv dolga.
Kukli nikogas ne me interesirale, pa sepak sum heteroseksualec.
Decata se deca si igraat so sho sakaat oti se ljubopitni, toa nema mnogu da se odrazi vo nivnata seksualna orientacija.
Dokazano e nekolku pati, dobar primer e slucajot so David Reimer.