Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Дури и кога единствениот избор би бил детето да остане во дом лишено од тоа да биде дел од некое семејство, да биде сакано, да има детство и колку толку нормален живот? Сексуалната ориентација никако не може да влијае врз начинот на кој еден родител ќе го воспита и израсне своето дете.

Инаку темава е отворена пред 10 години. Времињата се менуваат и не може да очекуваш дека сите анктирани го делат истото мислење со тебе сега. Па пред 50 години и жените немале права, па еве сега имаат. И црнците немале права, па ете имаше и црнец претседател.
Секако, сакаш општеството да го поставиш на нови постулати, но само мал дел се согласува со тебе.

Професорите се бават и со наука. Во своите учебници ги инкорпорират сите тековни случувања во своето поле на кое работат со децении. И секако дека ти си во право, каде со книгата си поминала 12 недели, пред професорот кој целиот свој професионален живот го посветил на тоа поле.

Да, треба да посвојуваат само адекватните родители. Не сите хетеросексуални парови и се адекватни посвоители. Дури и кај нас само по исклучок странец може да постои. За статистиките колку парови годишно се одбиени веќе дискутиравме. :)

Продолжи на наредниот член, нема да те цитирам повеќе. :)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.437
Поени од реакции
30.930
Зигмунд Фројд е најдобар психолог на сите времиња - тој нема ништо против хомосексуалноста.
Off topic, ne e, pola tezi mu se dokazani pogresni, i ako ne e kripi maz na 60 godini da misli oti bebe cica oti toa mu pravi seksualno zadovolstvo, ja ne znam sho e.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Може ли, со промената на дефиницијата, во заедницата да влегуваат неограничен број на партнери? Која е улогата на бракот тука?
Па не е дека не постојат Христијани полигамисти :icon_lol:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не викам дека си, туку дека не е нешто што законски не опстојувало и не опстојува, и тоа за чудо, кај посветени верници.
Го има и кај мормоните, го има и кај муслиманите. Каква е положбата на жената во тие општества/заедници?

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.482
Секако, сакаш општеството да го поставиш на нови постулати, но само мал дел се согласува со тебе.

Професорите се бават и со наука. Во своите учебници ги инкорпорират сите тековни случувања во своето поле на кое работат со децении. И секако дека ти си во право, каде со книгата си поминала 12 недели, пред професорот кој целиот свој професионален живот го посветил на тоа поле.

Да, треба да посвојуваат само адекватните родители. Не сите хетеросексуални парови и се адекватни посвоители. Дури и кај нас само по исклучок странец може да постои. За статистиките колку парови годишно се одбиени веќе дискутиравме. :)

Продолжи на наредниот член, нема да те цитирам повеќе. :)
Па немам проблем ако мнозинството не се согласува со моите ставови. Мислам дека е време да ги тргниме настрана стегите и затуцаните сфаќања и да сфатиме дека се е прашање на слободен избор.
Сексуалната ориентација не го дефинира човекот. Ако некој ја нашол својата среќа во истиот пол, не знам зошто тоа мене би ми сметало.

Професорот секако дека се бави со наука Дамбс, ама и науката оди напред.

Тргни од тоа утре твојот најдобар другар да ти дојде и да ти каже дека е геј. Дали тоа ќе ти влијае на другарството? Мене не, ја би сакала да се чувствува сакан, среќен и безбеден без разлика на полот на човекот кој го избрал за партнер.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Го има и кај мормоните, го има и кај муслиманите. Каква е положбата на жената во тие општества/заедници?
Е, така де. Полигамноста е на скроз друга страна од геј браковите, а не е дека едното го следи другото.

Ako se mormoni :D

Plus posebni gakji nosat tie
А, ни кафе ни чај не пијат кутрите :(

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Па немам проблем ако мнозинството не се согласува со моите ставови. Мислам дека е време да ги тргниме настрана стегите и затуцаните сфаќања и да сфатиме дека се е прашање на слободен избор.
Сексуалната ориентација не го дефинира човекот. Ако некој ја нашол својата среќа во истиот пол, не знам зошто тоа мене би ми сметало.

Професорот секако дека се бави со наука Дамбс, ама и науката оди напред.

Тргни од тоа утре твојот најдобар другар да ти дојде и да ти каже дека е геј. Дали тоа ќе ти влијае на другарството? Мене не, ја би сакала да се чувствува сакан, среќен и безбеден без разлика на полот на човекот кој го избрал за партнер.
Некои што се рандом странци и непознати стапиле во брак...што ти менува тебе. Не дека ми е многу битно тоа ама глупо е зошто и на тебе ќе ти текне нешто да ми ускратиш бидејќи што знам било институција или не ти се допаѓало или било спротивно на твојата вера или ми љубомориш или што знам што ти смета.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Е, така де. Полигамноста е на скроз друга страна од геј браковите, а не е дека едното го следи другото.
И тие се дел од групата ЛПБТ+. Врз база на идентичен аргумент им ги даваш тие "права". :)

И секако науката оди напред, а научниците кои не се сложуваат со новите факти добиваат цензура.

СЗО е приказна за себе. Од вакцини до Ковид. Ама толкуваме сѐ во зависност од приликите.

Joshua_Tree

Samo na minuvanje...
Член од
21 март 2010
Мислења
1.415
Поени од реакции
4.785
... немам ништо против ниедна сексуална ориентација.Она што ми смета е нивната потенцирана сексуалност во јавноста.
...посвојување на деца од хомосексуални парови,според мене,треба да остане тема на која нема и не смее да има простор за дискусија

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
И тие се дел од групата ЛПБТ+. Врз база на идентичен аргумент им ги даваш тие "права". :)

И секако науката оди напред, а научниците кои не се сложуваат со новите факти добиваат цензура.

СЗО е приказна за себе. Од вакцини до Ковид. Ама толкуваме сѐ во зависност од приликите.
Шеиците и мормоните се ЛГБТ?

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.482
... немам ништо против ниедна сексуална ориентација.Она што ми смета е нивната потенцирана сексуалност во јавноста.
...посвојување на деца од хомосексуални парови,според мене,траба да остане тема на која нема и не смее да има простор за дискусија
Мене ми смета потенцирање на сексуалноста и од стрејт парови. Безвеза ми е споделување интима во јавност без разлика на сексуална определба.

Kajgana Shop

На врв Bottom