Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека за А+ треба минимум SCOP 3.8.
Ама таму скоро секоја година има измени по тоа директивите...
Многу побитно е што он-офф-ките откога преминаа на р410 можат без проблем да работат под 0! А за тие пари ни инвертер не би бил ништо подобар во КОП!
Sega ima i on-off novi modeli na R32 Freon e sega kolku se efikasni za greenje neznam sepak se on-off.

Ако он не работел во производство, јас сум работел и сеуште работам! Ова што ти го филозофираш нема врска ни со производство ни со ништо!
Прво, ако една фирма продава преку рибрендинг, тоа воопшто незначи дека тие производи ќе бидат поскапи или понеквалитетни отколку во директна продажба! Испушташ два важни фактори:
1. Фирмата неможе директно да продава: закони, царини, политики, име на ОЕМот наспрема рибрендот и сл.
2. Економски аспект! Едноставно пресметале дека не им е исплатливо да влезат директно на некој пазар! Значи поефтино и подобро за нив е да најдат друг бренд кој веќе има изградено: увозна, дистрибутивна, продажна, сервисна мрежа... па макар тоа значело и нивните производи да се продаваат под друго име!
Aj bez navredi.
Ova pod 1. i 2. stoi itekako e taka, se složuvam, no toa se rešava i na drug način pednostavno so organiziranje proizvodstvo vo zemjata kade sakaš da prodavaš .....
Jas zboruvam paralela trgovec- proizvoditel i ist proizvod, ako imaat ista cena veće ne se isti. Tebe ti e toa filozoiranje, ok.

Sega ima i on-off novi modeli na R32 Freon e sega kolku se efikasni za greenje neznam sepak se on-off.
Не би требало да има никаква разлика во ефикасноста! Само начинот на работа би бил различен.
Чак шта више, за исти пари(хипотетички) инвертерот треба да има електроника која е многу поскапа, па можно е он-офката да биде и во предност со поголем изменувач, повеќе фреон и сл.
Ова чисто хипотетички за исти пари што би се произвело...

Interesno e sto pisuva deka ima cop 3.61 a energetska klasa A, ne e ni A+.
I dali e taka e golemo prasanje.
Razlika megju On/Off energetska i energetska za Inverter se prepoznava po toa sto za On/Off klima nema da ima daden podatok za SEER ili SCOP ili sezonsko ladenje/greenje i se koristi samo podatok za EER i COP zatoa sto nemoze da moduliraat so isporacana/input.
Energetska klasa imaat samo za ladenje, i ne se predvideni za greenje iako moze da imaat mod greenje.

Aj bez navredi.
Ova pod 1. i 2. stoi itekako e taka, se složuvam, no toa se rešava i na drug način pednostavno so organiziranje proizvodstvo vo zemjata kade sakaš da prodavaš .....
Jas zboruvam paralela trgovec- proizvoditel i ist proizvod, ako imaat ista cena veće ne se isti. Tebe ti e toa filozoiranje, ok.
Твоево држи вода само и само доколку тој производител решил директно да продава!
Во муабетов за клими неможе да се збори за префрлање на производство. Па остануваат тие две опции:
-Или самиот производител да почне да гради дистрибутивно-продажно-сервисна мрежа од нула. (Голема инвестиција за било кој производител, и уште поголеми компликации и диверзификација на компанијата)
-Да продава само на големо, а други компинии да се замараат со останатото!
(Тука веќе мање-битно дали ќе се оди на рибрендинг или ќе се задржи името!)
Ние како мала земја па и регионов пошироко немаме избор! Сите производи ни стасуваат преку "посредство". Некогаш како во случајот со Вивакс тој посредник го држи целиот ланец од магацин во Кина до продавница кај тебе пред зграда. Најчесто еден е увозник, друг дистрибутер, трет продавач...
Битно поентата за цена и што се добива за неа не ти држи вода баш ради ова погорното!

Има ли разлика меѓу он-офф и инвертер?
Јас би рекол дека нема (освен цената).
Zavisi za koj brend se raboti kaj Midea Haier MDV Toshiba Fujitsu Mitsubishi Panasonic LG Daikin Samsung ima razlika Pomegu inverter i on-off
Ovie gore spomenative odlicno moduliraat za razlika od ovie dole spomenative

Dodeka kaj Gree Tosot Bergen Azuri i site rebrendirani Gree klimi nema razlika pomegu on-off i inverter isti Ku*ac razlicno pakovanje ( modulacija 0 )

Zavisi za koj brend se raboti kaj Midea Haier MDV Toshiba Fujitsu Mitsubishi Panasonic LG Daikin Samsung ima razlika Pomegu inverter i on-off
Ovie gore spomenative odlicno moduliraat za razlika od ovie dole spomenative

Dodeka kaj Gree Tosot Bergen Azuri i site rebrendirani Gree klimi nema razlika pomegu on-off i inverter isti Ku*ac razlicno pakovanje ( modulacija 0 )
Se iznerviral nesto promoterov na Vivax.... hahahaha

Se iznerviral nesto promoterov na Vivax.... hahahaha
Ne ne sum voopsto na nikoj promoter da bev promotor nemase T.S.T da kupam tuku Vivax
I ne se raboti za nervoza tuku se raboti za spodeluvanje na fakti okolu modulacija
Gree treba da si ja podobri modulacijata !!!

Ne ne sum voopsto na nikoj promoter da bev promotor nemase T.S.T da kupam tuku Vivax
I ne se raboti za nervoza tuku se raboti za spodeluvanje na fakti okolu modulacija
Ke se potrudime Gree da go zeme vo predvid tvoeto mislenje, kako merodavno.
Mozebi ke te pobarat za glaven konsultant vo R&D.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
@најубав so spinovi On/Off klimi od 14k gi napravi Inverteri....aj da vidime dali go mozes obratnoto, inverter od 20k 30 inverter da ni ja ponudis za 14k posto tvrdis deka e isto :)
Poveli inverter 5.5 kw od 33.000 na 23.000 denari sega ne e 14.000 denari ama ova e dobar kvalitet ne e kako Gree so uslovni garancii i slabi modulacii praven vo TCL so 5 godini bezuslovna garancija top za tie pari

Moze li da ja postiras specifikacijata od Vivaxot
Автоматски споено мислење:

Poveli inverter 5.5 kw od 33.000 na 23.000 denari sega ne e 14.000 denari ama ova e dobar kvalitet ne e kako Gree so uslovni garancii i slabi modulacii praven vo TCL so 5 godini bezuslovna garancija top za tie pari

Super klima, kupi ja pa pisi iskustvo.

Moze li da ja postiras specifikacijata od Vivaxot
Nemam nikakva vrska so VIVAX

Za specifikaciite/energetska/Product Fiche obrati se vo Pakom oni se uvoznici na Vivax jas ke gi objavam ( za diskusija i sporedba ) koga ke gi ima na sajtot www.vivax.com/hr
Автоматски споено мислење:

Super klima, kupi ja pa pisi iskustvo
Nemam kade da ja montiram inaku odma ja kupuvam 3.5kw zosto 5.5 e mnogu jaka ama prvo da ja prodadam T.S.T

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom