Najsigurno ti e preku posrednik vo kojsto imas doverba,jas cekav 2 meseci samo da mi se odobri molbata prvo prativ sam pred da mi bide ukazot objaven ne mi se odobri potoa prativ preku posrednik mu dadov pari i site dokumenti ne mi ja dostavi me terase povtorno podnesam i odnovo da platam no angazirav drug posrednik koj mi podnese molba za nekolku dena mi beshe isprateno vo ambasada.Mislam deka so praten mail do MP nema da ti odobrat
Gleas sega? Jas zaso si baram oktomvri da go iscistat denes Sigurno batkata ili dotkata so gi objavuva ukazite cita ne na forumo, pa si vika aj da gi razdrmam malku Pozdravce
Da prasam dali nekoj znae kako idat postapkite za drzavjanstvo po novata procedura (bez proishod). Barav nanazad komentari I ne najdov.
Bev prethodno odbien deka ne podnesov dokumenti po vtor pat posle intervju I sega odam preku drug posrednik. Mi vika deka za 9 meseci od intervju trebalo da se dobie drzavjanstvo.
A dodeka cekame da pustat uste nekoj ukaz denes (i hope so ), ke saka li nekoj da mi pise vo poraka ili vo komentar, kako tocno sto treba da se napravi da se prati molba za da se isprati potpisan ukaz vo BG ambasada Skopje ili BG konzulat Bitola. Moj prijatel denes e vklucen vo Ukaz 76. Znam deka e odgovoreno 100 pati, ama znam i deka cesto se menuva i toa so molbite, dali po mail, posta... znam samo deka momentalno preku BG ambasada Skopje odi pobrzo. I ne me karajte please, na rabota sum, u guzva, pa nemam vreme da baram sto tocno treba da se napravi. Znaci, interesira me kako na koj nacin da go podigneme ukazot najbrgu, bilo sami, bilo so nekoj sto moze toa da go zavrsi brzo (da ne kazam posrednik) Fala, pozdrav i ubav den
UKAZ 78 objaven na 27.05.2021 (potpisan na 21.04.2021) Ovie se promenite preku konzulski pat vkluceni vo Ukaz 78 + 1 prepiska so otkaz od viceprezidentot:
UKAZ 78 objaven na 27.05.2021 (potpisan na 21.04.2021) Ovie se promenite preku konzulski pat vkluceni vo Ukaz 78 + 1 prepiska so otkaz od viceprezidentot:
Ова што значи? Во Бт ке ми стигне државајнството? Зошто се сеќавам дека пишав за од Софија да го подигнам, но да не е сменето па директно да иде во конзулат?
Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Битолја-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.