UKAZ BR 76 KONECNO
Eve sega malku informativno kako se dvizese celata procedura
Poddadeni dokumenti mart 2018
Intervju Oktomvri 2028
Zemeno brojce 11.01.2019
Zadolzitelna 18 meseci
Finalna 5 meseci
Polozitelno od 28.09.2020
Kako so se sekjavam dobro vaka mislam deka bese
Pozdrav cestitki i trpenie do site
Ve saka i Obozava
Obrazuvana Prepiska Resen
A dodeka cekame da pustat uste nekoj ukaz denes (i hope so ), ke saka li nekoj da mi pise vo poraka ili vo komentar, kako tocno sto treba da se napravi da se prati molba za da se isprati potpisan ukaz vo BG ambasada Skopje ili BG konzulat Bitola. Moj prijatel denes e vklucen vo Ukaz 76. Znam deka e odgovoreno 100 pati, ama znam i deka cesto se menuva i toa so molbite, dali po mail, posta... znam samo deka momentalno preku BG ambasada Skopje odi pobrzo. I ne me karajte please, na rabota sum, u guzva, pa nemam vreme da baram sto tocno treba da se napravi. Znaci, interesira me kako na koj nacin da go podigneme ukazot najbrgu, bilo sami, bilo so nekoj sto moze toa da go zavrsi brzo (da ne kazam posrednik) Fala, pozdrav i ubav den
1) Ќе ја најдеш молбата тука негде на форумот ја имаш или побарај некој да ти ја прати!
опција А: посредник ти праќа овластување и истото го заверуваш на нотар и му го враќаш каде што го овластуваш во твое име и во твое својство да ја достави молбата за препраќање на Указ во Архивата на МП согласно одбраната амбасада или конзулат.
опција Б: самата молба со копија од пасош како и податоци од бројот на преписка и број на Указ одобрен (не кога е објавен!) од ден (претпоставувам си У69 од 21.4.2021) преку регуларна пошта (препорачано!) или ДХЛ го адресираш до:
Дирекција "Б'лгарско гражданство"
Министерство на правос'дието
обл. Софија (столица),
обшт. Столична, гр. Софија,
р-н Средец, Софија,
ул. "Аксаков" № 5, п.к. 1040
2) Во молбата што ќе ти ја пратат од тука ќе ти треба бројот на преписката... и указот
3) Одговорено погоре
После било која оппција си го следиш статусот како и до сега и не закажувај термин, остави го така. По прием и обработка на Молбата, ти се менува статусот- дека ти е испратено......, се јавуваш у Амбасада/конзулат дали ти е стиганто и закажуваш за подигање и пријавување адреса.
A dodeka cekame da pustat uste nekoj ukaz denes (i hope so ), ke saka li nekoj da mi pise vo poraka ili vo komentar, kako tocno sto treba da se napravi da se prati molba za da se isprati potpisan ukaz vo BG ambasada Skopje ili BG konzulat Bitola. Moj prijatel denes e vklucen vo Ukaz 76. Znam deka e odgovoreno 100 pati, ama znam i deka cesto se menuva i toa so molbite, dali po mail, posta... znam samo deka momentalno preku BG ambasada Skopje odi pobrzo. I ne me karajte please, na rabota sum, u guzva, pa nemam vreme da baram sto tocno treba da se napravi. Znaci, interesira me kako na koj nacin da go podigneme ukazot najbrgu, bilo sami, bilo so nekoj sto moze toa da go zavrsi brzo (da ne kazam posrednik) Fala, pozdrav i ubav den
Najsigurno ti e preku posrednik vo kojsto imas doverba,jas cekav 2 meseci samo da mi se odobri molbata prvo prativ sam pred da mi bide ukazot objaven ne mi se odobri potoa prativ preku posrednik mu dadov pari i site dokumenti ne mi ja dostavi me terase povtorno podnesam i odnovo da platam no angazirav drug posrednik koj mi podnese molba za nekolku dena mi beshe isprateno vo ambasada.Mislam deka so praten mail do MP nema da ti odobrat
ABE aj napisi ubavo so dati ako znaes koga si bil na intervju, kade si bil, od koga ti e obrazuvana prepiska, koj broj ti e prepiskata (ne br. na molba i pin), od koga si na finalna i od koja data si na polozitelno.... i dali si bil na dopolnitelna proverka... ama tocno napisi, pa ke ti odgovori nekoj koga odprilika moze da ocekuvas ukaz. Pozdrav ABE
ABE aj napisi ubavo so dati ako znaes koga si bil na intervju, kade si bil, od koga ti e obrazuvana prepiska, koj broj ti e prepiskata (ne br. na molba i pin), od koga si na finalna i od koja data si na polozitelno.... i dali si bil na dopolnitelna proverka... ama tocno napisi, pa ke ti odgovori nekoj koga odprilika moze da ocekuvas ukaz. Pozdrav ABE
Нема потреба да одговори.
Земав фрлив гравчиња и ми се покажа следното: @veticka сестро... денес (но прошлата недела исто темпо имаа и четвртокот само еден указ мислам се објави) или утре ако има објава... така ми се сони па пиши да не те мислам
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.