Белорусија

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.470
Поени од реакции
7.836
Човеку, од кај знам дали се случило? Бројките од заболени од рак би биле енормно зголемени доколку имаше осиромашен ураниум, а не се.. Сега да верувам на медицината и фактите или на Васко Ефтов и Лазански?
Автоматски споено мислење:

Хахаххааххахаха...Гласале бе...Да да... Како што би рекол Чика Стаљин..Не е битно кој гласал, битно е кој ги број гласојте...А на последните избори во Белорусија опозицијата НЕ присуствуваше на броењето гласој....Тхе енде.....
Овие не се Васко и ЛАзански:

И да не гласале, зашто тогаш трпат диктатура ... кој им ја спроведува... или тој што го обвинуваш има некои супер моќи :toe: .
Оправдувања колку сакаш можеш да најдеш, ама штом никој не се буни и не превзема активности да се подобри состојбата, реалноста е таа.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.056
Убаво пишав претходно дека русофобијата е тешко психичко пореметување, пациентов е жив пример.
A убаво јас ти пишав претходно, пи*ко една, да не ме клаваш во устата бидејќи не знам што имаш клавано во неа. А какво пореметување имам, слободно можиш по дома да си прашаш, па ќе ти кажат.

Ако имаш нешто да кажиш, пи*етко, цитирај, бидејќи можи да не прочитаме што си пишал, па да не те удостојам со одговор..

Да да, тие те трујаат, па после тие пишуваат дека на балканот МУ СЕ заканува...Хахахха...Кој го рекол тоа? Британски научник, Мистер Колгил, што од дома не го знаат дека е научник. Ај ти се молам...Миленко Неделковски,Саше Политико,доказмк и Бриф.мк се порелевантни....
И да не гласале, зашто тогаш трпат диктатура ... кој им ја спроведува... или тој што го обвинуваш има некои супер моќи :toe: .
Оправдувања колку сакаш можеш да најдеш, ама штом никој не се буни и не превзема активности да се подобри состојбата, реалноста е таа.
Еј, сега со глумење наивност, немој со тие куршуми.. А ако случајно, не си наивен, и ако ова го мислиш стварно, тогаш, не планирам да ти давам основно образование за диктатури и угнетување на сопствен народ.

Последно уредено:
Член од
1 март 2021
Мислења
338
Поени од реакции
758
A убаво јас ти пишав претходно, пи*ко една, да не ме клаваш во устата бидејќи не знам што имаш клавано во неа. А какво пореметување имам, слободно можиш по дома да си прашаш, па ќе ти кажат.

Ако имаш нешто да кажиш, пи*етко, цитирај, бидејќи можи да не прочитаме што си пишал, па да не те удостојам со одговор..
Мрш бе! Северџан глуп.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.056
Мрш бе! Северџан глуп.
Еј, ме нарече северџан...Абдал, оди прими си ја терапијата, ако дома си им татино милениче и мамина маза а воедно, тастер патриот, немој да мислиш дека ќе те мазниме in real life...Прибери се малце, да не прибираш нешто друго...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.086
Глупости.

Бројките на заболени во регионот бомбардиран со осиромашен ураниум се високи, а користењето на таков ураниум, при бомбардирањето на СРЈ не е ниту тајна, ниту теорија на заговор.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.483
Поени од реакции
43.375
Еј, ме нарече северџан...Абдал, оди прими си ја терапијата, ако дома си им татино милениче и мамина маза а воедно, тастер патриот, немој да мислиш дека ќе те мазниме in real life...Прибери се малце, да не прибираш нешто друго...
па не се чуди што те викаат северџан и лубрикант кога браниш политики кои се на штета на словенските народи, Оправдуваш санкции на Русија и Белорусија зошто нивните претседатели не се слагаат со твоите и тие на еу лубрикантски политики. Не значи дека секој мора да се слага со вас лубрикантите. Тоа е само еден подмолен начи на водење војна.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.056
Глупости.

Бројките на заболени во регионот бомбардиран со осиромашен ураниум се високи, а користењето на таков ураниум, при бомбардирањето на СРЈ не е ниту тајна, ниту теорија на заговор.
И во време на Југославија, регионов имаше високи бројки на заболени од рак. Процентуално, сега во споредба со тогаш, не е енормно повисока, се работи за околу 3-4% повеќе заболени во 2001-2010. И Тито да не фрлаше ураниум па и тогаш што имаше толкави бројки?

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.470
Поени од реакции
7.836

Да да, тие те трујаат, па после тие пишуваат дека на балканот МУ СЕ заканува...Хахахха...Кој го рекол тоа? Британски научник, Мистер Колгил, што од дома не го знаат дека е научник. Ај ти се молам...Миленко Неделковски е порелевантен....
Еј, сега со глумење наивност, немој со тие куршуми.. А ако случајно, не си наивен, и ако ова го мислиш стварно, тогаш, не планирам да ти давам основно образование за диктатури и угнетување на сопствен народ.
Е добро ај, штом ти кажуваш дека западот се миротворци тебе ќе ти веруваме. :facepalm:
Штом твоите мирољубиви и совесни западњаци ги браниш и си слеп за нивните злодела, тогаш не ни имаш основа да даваш образование.

Во 2020 баш се виде во кои земји владее диктатура, ниту ти беше дозволено да излезеш од дома, ниту слободно да дишеш, додека во Белорусија немаше ништо од сето тоа. Баш ќе бидеш сведок на уште побрутална диктатура во ЕУ земјите. Ова што секоја недела имаат протести, е пи*кин дим. Не биди како ној кога се збори за западот и нивната домашна диктатура (не зборам што тепаат на страна, им се може).

Ако луѓето во полиција, војска, суд, администрација и дел од обичниот народ слепо ги извршуваат и прифаќаат наредбите од првиот човек, без да размислат дали тоа е на штета на останатите, тогаш тие се главни виновници, не некој си Грујо,Зајо или Брко.
Во многу постови пљукаш по системот (комунистички , нацистички) ама системот е составен од луѓето, значи тоа е нивен личен избор. Ако германците не одлучиле да се пријават во војска или во тајните служби, кој ќе ги убивал Евреите... Хитлер сам не може ништо. Исто и со комунистите, сами си го убивале својот народ, сами допринеле да останат без леб, слепо потчинувајќи се под авторитет.

Ти може да ги правдаш колку сакаш, ама пред природните закони нема правдање, што си сеел тоа ќе си жнееш.

Член од
1 март 2021
Мислења
338
Поени од реакции
758
In real life сценарио рбетниот мозок ќе ти го извадам, теле глупо северџанско.

D

Deleted member 12196

Гостин
Глупости.

Џабе се трудиш. На куртон не можеш да му објасниш.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.056
па не се чуди што те викаат северџан и лубрикант кога браниш политики кои се на штета на словенските народи, Оправдуваш санкции на Русија и Белорусија зошто нивните претседатели не се слагаат со твоите и тие на еу лубрикантски политики. Не значи дека секој мора да се слага со вас лубрикантите. Тоа е само еден подмолен начи на водење војна.
Јас сум МАКЕДОНЕЦ, бре Ронко, и гледам да ми е поубаво како МАКЕДОНЕЦ. Словенските ни браќа, кога не делеа во Букурешт, со прст не мрднаа за нас, и никогаш во историјата не ни помогнале, напротив..Санстефанска Бугарија беше со амин на Москва и на сите пиздарии што ни се имаат десено како држава, не ни имаат помогнато ни малку, туку напротив, во наша штета.Никој не те гледа, интересот денеска е битен. Словенството не му е битно ни на тие што најмногу се залагаат за него. Тие си гледаат само интересот. Така да и јас си ги гледам моите интереси и интересите на мојата татковина.

А јас, не сум тастер патриот како тебе и остали што мислат дека се големи патриоти ако стават лавче, ако секој втор збор му е северџан и сл. Јас сум и ќе бидам против секаква промена на името на Македонија, и никогаш нема да прифатам поинаку, еднаш сум го кажал тоа, не сакам да се повторувам...Ако на некој му гледам ко северџан, искрено ме боли патлакот, оти небитни личности го кажуваат тоа..

Оправдувам санкции за Белорусија (никаде не реков дека оправдувам за Русија, сам си ваѓаш заклучоци), бидејќи мразам тирани кои го угнетуваат својот народ, и тоа е мој став, правилен или погрешен, но сепак мој.

In real life сценарио рбетниот мозок ќе ти го извадам, теле глупо северџанско.
Можиш само да ми го извадиш и да ми го одвиткаш и да ми лапниш, бомбончето... Шабане...

А доколку сакаш да ми го извадиш рбетниот мозок, јуначе, еве пиши ми каде си, на твоја територија ќе дојдам, и извади ми го рбетниот мозок...Пиши само кога...Датум, време и место....

Последно уредено:
Член од
1 март 2021
Мислења
338
Поени од реакции
758
Можиш само да ми го извадиш и да ми го одвиткаш и да ми лапниш, бомбончето... Шабане...

А доколку сакаш да ми го извадиш рбетниот мозок, јуначе, еве пиши ми каде си, на твоја територија ќе дојдам, и извади ми го рбетниот мозок...Пиши само кога...Датум, време и место....
Тргај одма мочко, Аеродром пред седмица тука те чекам, нарачав еве таман додека јадам ќе стигнеш. Да не те млатам на гладно срце.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.056
Тргај одма мочко, Аеродром пред седмица тука те чекам, нарачав еве таман додека јадам ќе стигнеш. Да не те млатам на гладно срце.
Кога ќе идам СК ќе те барам.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.151
Поени од реакции
12.771
Дечко, намали малце со филмојте,инфомакс,мактел и компанија. Ние на балканов сме амеби во споредба со остатокот на светот, не сме толку битни за да ни рокаат ураниум.. Немој толку да гледаш Во Центар со Ефтов, уште да ми речиш дека со хеликоптери не трујат со коронава, и мислам дека можиме и да завршиме да се цитираме. Ние на Балканов колку и да си даваме значење дека сме нешто битни и дека сме центар на светот, народите од Австрија нагоре, не знаат на карта да не покажат освен Грција, а камоли да се замараат да фрлаат осиромашен ураниум во Мариово,Бујановац,Пехчево и Смедерево.
Море човече, какви злосторства против човештвото зборуваш? Тоа што го урнаа крвникот Садам Хусеин од власт, чија аздисана багра колеше и бесеше свои граѓани низ Ирак? Синојте негови што зацрнија илјадници фамилии силувајќи им ги жените и ќерките? Садам требаше да падни многу поодамна.. Како што сега треба и ќе падни Лукашенко, само него му одат со пософт верзија.

Ете стигнуваат информации дека покрај забрана за летовите од и во Белорусија, Германија со цела ЕУ ќе забрани секаков извоз и увоз во и од Белорусија. 75% од извозот и увозот на Белорусија му е со ЕУ.. Само ми е жал што на крајот нема да пати тој психопатот со мустаќите туку ќе патат недолжните Белоруси поради фрустрациите и извитоперениот ум на нивниот водач.
Бомбардирање на цивилно население - без разлика дали со осиромашен ураниум врз Југославија и Ирак, или со напалм врз Виетнам - е` злосторство против човештвото.

Дали им посакуваш на политичките партии кои себеси се декларираат како демократски, а вршат воени злосторства врз цивилни населенија, да бидат со Устав забранети исто како и фашистичките и комунистичките партии, да или не ?

Kajgana Shop

На врв Bottom