Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Имаше тема у чда у која се пишуваше се и сешто, на некој паметен му текна дека не може да се заебаваш у чда, после имаше и некои други обиди како "како да го откачам". Очигледно се е подложно на акција и реакција и кога сакаш да си играш курташак со основни права на секој да си каже што мисли тогаш го имаш ова. Курташак и од друга страна нели...не дека свесно се случуваат работите, се е тоа по автоматизам.Ама ти не ја сфаќаш функцијата на модераторот и правилата на форумот.
-Можда некој ќе дојде на темата за Ошо и ќе сака да дискутира сериозно. Ако вие тројца си играте Плажа таму, ќе му се одмили и од Ошо и од све - ќе стане ригиден материјалист и ќе ќе се посвети на серење на све што е од Ошо ради вас.
-Правилата на форумот не се најцврсти на цел свет (и не треба да бидат), ама не се напраени за да можеш да ги релативизираш, тие постојат со причина и се добри патокази. Утре може на Политика да пишуваат за банани и вагини, па ондак ново време, нови правила... Не иде така. Форумите имаат прилив од нови членови што сакаат да дискутираат, правилата штитат од тролови ко Говинди и Профаундлиевци и им овозможуваат на членовите да комуницираат. Така е со сите форуми, ако некој не го сака тој формат, може да не пишуе. Газдата на форумов решил да напраи такви правила, негов е форумот. Или ќе ги поштуеш или нема. Ако не ти се допаѓаат (твое право), јбг. Мене не ми се допаѓаат многу работи на форумов, можам да пишам што нејќам, а што сакам. Ако ми смета или си идам или го прифаќам.
-Модераторот постои за да го уреди подфорумот и да ги регулира тие ствари. Модераторов на подфорумов сака да допридонесе до квалитетна дискусија и тоа е тоа. Ти за што се буниш, не разбирам. Тоа што не дава спрдачење и офтопици? Ти се допаѓаат новите етички начела да си праиш плажа у сите теми? Нам не ни се допаѓаат. Ја можда ќе сакам да пишам у Ошо и ќе ми се одмили кога ќе прочитам пост од Говинда. Епа за да не бидете само тројца на Ошо, туку да има троа раздвиженост, треба да се намали со плажа и појќе луѓе да сакаат да го осознаат Ошо и неговото дело, за доброто на сите.
Мене ништо не ми смета, ја сум бил у конфликт со секакви идиоти, дури ми фали тоа по некад, треба и фрикција и разноликост...тоа ми ее поентата.
У право си генерално земено, ама никогаш нема фиксна граница за тоа што е исправно а што не.
Начинот на кој што ги перцепираме постовите на Профаундли да речеме е толку различен кај мене и кај тебе што е просто неверојатно. Тоа само ми дава за право да дообјаснам некои ствари тука