Вонземјани, НЛО...

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.736 79,0%
  • Не

Гласови: 461 21,0%

• Вкупно гласачи
    2.197
Не мора официјални посети.
Едноставно, или сакаат да бидат незабележани или не. Ако е второто ќе знаевме дека има вонземјани.
Имаме само неколку набљудувања чие објаснување може да биде било што.
False dichotomy

Незнам како пробувате со човечки, земски концепти да ограничете вонземска, потенцијално многу поинтелигентна форма на живот? Дајсон сфери :ROFLMAO:

Не мора официјални посети.
Едноставно, или сакаат да бидат незабележани или не. Ако е второто ќе знаевме дека има вонземјани.
Имаме само неколку набљудувања чие објаснување може да биде било што.
Не е сигурно ама и сметам дека немало, нема и ќе нема посети. Ние ќе одиме кај нив...тоа е поверојатно.

False dichotomy

Незнам како пробувате со човечки, земски концепти да ограничете вонземска, потенцијално многу поинтелигентна форма на живот? Дајсон сфери :ROFLMAO:
Да, и мене отсекогаш ми беше нејасно што бараат вонземјаните постојано во тие вселенските бродчиња што движат лево десно и наеднаш нагоре.
Веројатно интелегенцијата, не би сфатил.

Астронаутот Гордон Купер зборува за своите искуства со UAPs инциденти од 1951...

Да, и мене отсекогаш ми беше нејасно што бараат вонземјаните постојано во тие вселенските бродчиња што движат лево десно и наеднаш нагоре.
Веројатно интелегенцијата, не би сфатил.
Пробуват летните гуми дали фаќат добро у кривина

Може се тука да се осигураат дека нема на некоја будала да му текне да направи нуклеарен холокауст, како и одредени научни мисии претпоставувам. Моментално сме у некаков карантин, и не ни се мешаат, нешто како у Star Trek, ама како изгледаат работите доста брзо би се открило што е што, како што Haim Eshed изјави пред некое време. Уствари ние како вид сме производ на генетски инженеринг, повеќе од евидентно е. Иако сме створени за да служиме(робови) некогаш, некако сме добиле шанса за некој самостоен развој, мање више небитно како и зошто. Можеби затоа што има одреден потенцијал, а штетата што ја правиме не е толку голема за да не не остават на раат. Иако у задње време се сомневам дека би ни опростил некој за штетата што ја правиме на живиот свет, почнувајки од масовна експлоатација на животни како и конзумација на истите, па до загадувањето на земјата. Ова е најверојатно сценарио ако ги гледаме доказите непристрастно, иако на некој ќе му изгледа лудо :)

Може се тука да се осигураат дека нема на некоја будала да му текне да направи нуклеарен холокауст, како и одредени научни мисии претпоставувам. Моментално сме у некаков карантин, и не ни се мешаат, нешто како у Star Trek, ама како изгледаат работите доста брзо би се открило што е што, како што Haim Eshed изјави пред некое време. Уствари ние како вид сме производ на генетски инженеринг, повеќе од евидентно е. Иако сме створени за да служиме(робови) некогаш, некако сме добиле шанса за некој самостоен развој, мање више небитно како и зошто. Можеби затоа што има одреден потенцијал, а штетата што ја правиме не е толку голема за да не не остават на раат. Иако у задње време се сомневам дека би ни опростил некој за штетата што ја правиме на живиот свет, почнувајки од масовна експлоатација на животни како и конзумација на истите, па до загадувањето на земјата. Ова е најверојатно сценарио ако ги гледаме доказите непристрастно, иако на некој ќе му изгледа лудо :)
https://youtu.be/nOuh_nJWSlM
еве ти нешто такво. Малку поинаку и позабегано теоретизира ама е во тој правец.

Дали има вонземјани?
Претпоставувам дека има. Стотици милијарди галаксии со по стотици милијарди ѕвезди... Нормално е да се очекува дека постојат планети со услови за живот, па кај и да е, ќе се најде на некоја планета развиена цивилизација.

Дали можеме да стапиме во контакт со нив?
Тешко, многу тешко.

Дали можеме да стапиме во директен (физички) контакт?
Не верувам. Мислам дека е невозможно.

Летечки чинии?
Ги има со сигурност. Со свои очи имам видено, не ми требаат Пентагон и НАСА.

Летечки чинии?
Ги има со сигурност. Со свои очи имам видено, не ми требаат Пентагон и НАСА.
Чиниоте што ги е фрлала мајкати по тебе кога си бил лош не се рачуне тоа. :D

ерго, штом не може да објасни марсовци го направиле?
Не дека науката(што и да се мисли под тоа) нема одговор, ја имав неколку потпрашања доколку некој ми дадеше одговор. Главна ствар која ме мачи е како одела целата таа мутација ако била мутација и како се одразила на потомството.
За мене лично хромозомот број два е дефинитивен доказ за генетски инженеринг со кој е направен човекот. А тие што го направиле тоа се најверојатно некои кои не се првично од планетата Земја.

Не дека науката(што и да се мисли под тоа) нема одговор, ја имав неколку потпрашања доколку некој ми дадеше одговор. Главна ствар која ме мачи е како одела целата таа мутација ако била мутација и како се одразила на потомството.
За мене лично хромозомот број два е дефинитивен доказ за генетски инженеринг со кој е направен човекот. А тие што го направиле тоа се најверојатно некои кои не се првично од планетата Земја.

По твоево, имало напредни вонземјани, направиле хокус покус, сме се појавиле ние, а они си заминале. Прашањето е зашто си заминале? Или можно е да останале тука, ама изумреле како вид или се измелезиле ... :toe:

@StefusRefus бидејќи се повикуваше на астрономија, какво објаснување ќе дадеш за ова племево, иако немале никаква опрема за набљудување:

Whats even more interesting is the fact that the Dogon knew that every 50 years, the planet completed its orbit, and they knew that it was -, facts that modern-day astronomers have managed to corroborate. To make things even more interesting, the Dogon knew of the existence of a third star which they called “Emme Ya“, corresponding to the relatively newly discovered Sirius C. The Dogon believe that Emma Ya is actually four times lighter than Po Tolo even though it takes the same time to complete its orbit around Sirius A.

По твоево, имало напредни вонземјани, направиле хокус покус, сме се појавиле ние, а они си заминале. Прашањето е зашто си заминале? Или можно е да останале тука, ама изумреле како вид или се измелезиле ... :toe:

@StefusRefus бидејќи се повикуваше на астрономија, какво објаснување ќе дадеш за ова племево, иако немале никаква опрема за набљудување:
Зошто си заминале, дали остаанале е тотално небитно у контекст на ова што го дебатираме. Доказ дека сме креација(генетски инж.) ја го гледам во хромозомот 2. Тоа низ годините ми станало база за размислување на сите други теми.
Ако некој успее да ми објасни како некој предок сличен на шимпанзо родил човек со 46 хромозоми и како се спарил со друг човек ќе морам да ги сменам сите ствари у кои горе доле сум убеден дека се такви.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom