Гуд куешчан! Акшуали вери гуд куешчан! Ама веќе не е битно. Ние сите почнавме да се каеме,За какво спасение всушност станува збор на темава?
чунки грешни сме, луѓе сме и грешки правеме.
Гуд куешчан! Акшуали вери гуд куешчан! Ама веќе не е битно. Ние сите почнавме да се каеме,За какво спасение всушност станува збор на темава?
Наследените гревови ги заборави, но шала на страна, се отепав од читање смешни постови кои искрено убаво ми дојдоа на душа, малку смеење не е никогаш на одмет, посебно у време на ваква пандемија и општо лудило, па и неможеме само озбилни да бидеме, нели........И за каков спас, од кого да се спасиме, кој да не спаси??Гуд куешчан! Акшуали вери гуд куешчан! Ама веќе не е битно. Ние сите почнавме да се каеме,
чунки грешни сме, луѓе сме и грешки правеме.
Тоа незнам. Јас сум само еден грешник. Те молам остави ме сега пред ручек да се покајам.....И за каков спас, од кого да се спасиме, кој да не спаси??
Абе озбилно прашувам!!!!
Твоја ексленцијо Хепта. А како човек може да биде спасен без покајание?Ако можете да поврзете некако христијански философии за спасението со други учења - тоа би било одлично
Сето друго, каење и останати муабети -
Vidov, no videoto ne raboti. Видете како започнува темата,
Што всушност за тебе значи покајание? Нешто поврзано со христијанската религија или нешто од твоите философии кои ги читаш/следиш?Твоја ексленцијо Хепта. А како човек може да биде спасен без покајание?
Тоа е директно поврзано со спасението!
Што е првобитниот грев и од каде доаѓа, од кои учења е дојдено тоа и во кои свети книги?Првобитниот грев технички од научен аспект ги засега сите наследници на пра-родителите.
А Господ Исус Христос во своите излагања кон апостолите и останатите ученици го разбиструва тој феномен и понудува „Спасение".
Секој еден од нас кој се осеќа како човек го носи првобитниот грев од своите предци или творци-Genitori(Ген).
Еве Бијонс ќе морам да дадам образложение дека амебата и сега си е истата како првобитната,заради тоа што се размножува со делба како едноклеточен организам,дали е логично дека сите амеби се прастари како и првата амеба?... генот се менува по толку генерации, со што посочениот грев се самопоништи, спасение не се бара само со молитва, спасение се добива со дело, а во моментот на молитва се добива духовен мир поради направеното дело!
Не е точно модераторе дека некој го јаде стапот,па најмалку жената,која е предвидена да биде темел на секоја фамилија и да ја направи подобра во секој поглед.Што е првобитниот грев и од каде доаѓа, од кои учења е дојдено тоа и во кои свети книги?
Каде Исус во своите излагања го разбиструва тој феномен (иако е збунувачки што е феноменот реално)?
Првобитниот грев е феноменот?
Носење белег од предците како гени е сосема друга работа и е многу далеку од религиозните идеи кои ги има во јудаизмот, христијанството и исламот во однос на гревот, посебно за „првобитниот грев“ каде што по „логика на нештата“ го јаде стапот жената!
Ping @bijons