Дали си спасен?!

• Креатор на темата Креатор на темата VasilK
  • Време на започнување Време на започнување
Procka e drygar , ednas pocnav da ja slavam na 14 ti , zavrsiv nekade okolu sredina na april, prostevav i barav procka so ludata voda vo mene nasekade :), taka i kolegive si prostyvaat i baraat oprstyvanje :) ,baj d vej na profaundli my vetiv edno nogy godisno alkoholce deka ke delime koga ke se vratam vo homeland , i ke go storam toa , na lulaskata so si ja napravil dryze ;)
Denes ja ofarbafff... izleze super.... moze i dve magarinja ko nas da sobere....

Kje kreiram utre nov profil pa kje ti se javam... reinkarniran....

Ljuboffffff

Ma kakvo budenje, kakvi crni meditacii gresniku eden koga pies caj od afion i konop i drkas min po saai pol na afro bejbs.! Pod moras da pocnes da se kaes i da moles burazeru za da bides spasen! :popce:
Буразер, ја одам по патот на дармата....карма нема за мене.

Го мразам гревот, но пребивам во страсти; се одрекувам од беззаконија, но и не сакајќи се потчинувам на оваа слабост. Својата природа сум ја потчинил на гревот. Откако ја купи мојата волја, тој за мене стана неопходност. Во мене течат страсти како потоци, бидејќи својот ум го соединив со телото: не можам да ги раздвојам. И брзам да ја изменам својата волја, но претходната состојба ми се противи. Се обидувам да ја ослободам својата душа, но мноштвото на долгови ме притеснуваат.

Извор - Совети за покајание.

Го мразам гревот, но пребивам во страсти; се одрекувам од беззаконија, но и не сакајќи се потчинувам на оваа слабост. Својата природа сум ја потчинил на гревот. Откако ја купи мојата волја, тој за мене стана неопходност. Во мене течат страсти како потоци, бидејќи својот ум го соединив со телото: не можам да ги раздвојам. И брзам да ја изменам својата волја, но претходната состојба ми се противи. Се обидувам да ја ослободам својата душа, но мноштвото на долгови ме притеснуваат.

Брате намали од маџунот, рогатиот таму вмешал прсти...не за џабе главна состојка е horny goat weed.

Kako ne te e sram da bogohules burazeru? :eek:
Sigurno pak si ispil na 1.5 l vino i se so omrsil!
Pod hitno vo najbliskata crvka 2 l zejtin i drugi podaroci i moli se na kolena do izgrejsonce.
O' burazeru...gresniku eden. Tesko deka ke bides spasen.
Не мора во црква да иде ја не идам воопшто во црква за почеток нека почне Библијата да ја чита да ја дознае вистината дека само преку Исус може да биде спасен.

Не мора во црква да иде ја не идам воопшто во црква за почеток нека почне Библијата да ја чита да ја дознае вистината дека само преку Исус може да биде спасен.
Постои веројатност да мислиш дека си спасен а уствари да висиш у воздух.....како би знаел дека си спасен?

О'сине мој љубен. Конечно искра од боженствената Љубов влегла во твојот грешен ум, и во твоето нечистп срце, ти потекла солза горка покајничка. Само продолжи така понизно на колена со молба искрена за прошка од ден на ден сите твои долгови и световни и душевни ќе бидат опростени.
Нека се Анѓелите покајнички со тебе.
Извор - Божја Љубов
Ти синко грешен, варди си ги сопствените гревови и немој да се пикаш во и измеѓу љубовта на двајца грешни браќа. И не греши душа, немој да богохулиш. Без светата причест во божјиот храм спасението е невозможно.
Амен.

О'сине мој љубен. Конечно искра од боженствената Љубов влегла во твојот грешен ум, и во твоето нечистп срце, ти потекла солза горка покајничка. Само продолжи така понизно на колена со молба искрена за прошка од ден на ден сите твои долгови и световни и душевни ќе бидат опростени.
Извор - Божја Љубов

Ти синко грешен, варди си ги сопствените гревови и немој да се пикаш во и измеѓу љубовта на двајца грешни браќа. И не греши душа, немој да богохулиш. Без светата причест во божјиот храм спасението е невозможно.
Амен.
Како пишува...на тој што суди ќе му се суди.

Извор - Божја Љубов

Амен.
Нема врска причест со спасот се гледа дека не си ја читал Библијата.

Секој си има проблем и му треба помош. Треба интроспекција и комуникација за да си или да му се помогне. Но да се наметнува некој од горе не е убаво. Изгледа надмено и гордо...Секој сам си го бира патот и начинот. Не треба да мислиме дека нашиот пат е единствениот исправен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom