До и Од модераторот на подфорум Религија

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Не можам да преземам нешто што не ми е понудено од страна на оние кои треба да ми го понудат како прво...
Има си хиерархија и правила на форумов...
Кој и да е модератор си треба одговорност и следење на правилата... така ќе се еманципираат сите и ќе научат да пишуваат одлиќно на подфорумот Религија. :)
Туку Хепта пред да се одјавам гледам пак таму се жалиш за офтопичарење и веројатно кривицата е во мене, сум имал погрешен пристап, да пробам да се корегирам и да ти го објаснам методот во пракса.

Бидејќи изрази желба за учење нови работи се надевам следново ќе е од корист.

Да го разработиме писанието што му го упатив сабајле на @Ne-misli .

.....tuka kje izrazam voodushevuvanje od fakto deka ti stvarno ne mislish, kolku si ti otiden.... visoko... i nemash koncept deka jas u tema ne mozam da.....
Во овој извадок му кажувам дека он не мисли, не користи мозок.
Дека е отиден со умот скроз, високо значи далеку, односно нема враќање.
Немаш концепт - дека он нема функционална сива мозочна маса.

Понатаму...

tvojta praznotija na umo, da ne kazam bradata da mi obelee skroz...
Пак потенцирам дека он во главата нема ништо и со белата брада му кажувам дека е старо дртало.

Следно...

mi deluva deka so taj vakum ti si non stop u ekstaza.... da ziveesh deka kje te dujne vetero....
Со вакумот пак потенцирам дека нема ништо во главата во случај да не разбрал од се она претходно и завршувам со мислењето дека он е вејка на ветрот.

Ова е клучно.
Имено со ова му кажувам дека знам оти од мојте зборови ќе остане скроз непогоден нема да трчи да пријавува мислење ко мало детенце иако се што му напишав е вистина... бидејќи знае дека знам и јас оти тоа у главата не е толку битно туку срцето и страсно да се живее.

Можам да замислам ако се ова ти го напишев тебе... што ОТО ќе преземеше, сега Интерпол ќе ме бараше под дрво и камен.

Ти ќе беше видно повреден и вознемирен а он е скроз недопрен.... пошто он не постои.... он е чиста.... љубоффффффффффффффффффффф.

:love:

П.С. Кирилица за шансите да го разбереш бидат поголеми.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.146
Разменете си mirc акаунти, мејлови нешто и ете ви месинџери и може да се договарате за сешто приватно што ќе си туркате низ живот :)

Нема потреба да се плаши било кој, нема да банирам нема зошто збогум да се вели... се мислам дека ако заборавите на тоа „ти што зборуваше на оваа или онаа тема, сега јас ќе ти ја уништам твојата тема“ ќе има одлични муабети меѓу сите на подфорумот, дури и спротивни ставови да има некој за нештата - се што е потребно е да се држи човек до правилата на форумов, да се дискутира во рамките на темите (кои ги има премногу на подфорумот, за сешто), да има убави дискусии за да се учи по нешто ново или сомнева во нешто ново...

Не знам што тој страв заради едни правила на форум :)

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Разменете си mirc акаунти, мејлови нешто и ете ви месинџери и може да се договарате за сешто приватно што ќе си туркате низ живот :)

Нема потреба да се плаши било кој, нема да банирам нема зошто збогум да се вели... се мислам дека ако заборавите на тоа „ти што зборуваше на оваа или онаа тема, сега јас ќе ти ја уништам твојата тема“ ќе има одлични муабети меѓу сите на подфорумот, дури и спротивни ставови да има некој за нештата - се што е потребно е да се држи човек до правилата на форумов, да се дискутира во рамките на темите (кои ги има премногу на подфорумот, за сешто), да има убави дискусии за да се учи по нешто ново или сомнева во нешто ново...

Не знам што тој страв заради едни правила на форум :)
Hepta! Profaundli i strav od baniranje? :LOL:
Inace podforumot i sam znaes deka e mrtov. Nemase ni maabet, a kamoli diskusija na preeemnogute mrtvi, zapusteni temi. Ipak cestitki za tebe, posto i taka nemase aktivnost na telemata, sega bar imas povod da gi razgledas, pregledas premnoooogute temi i pocnuvas da podzametuvas mislenja.
So zdravje zanimacija.
OM

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.146
Тебе колку што знам никој не те повика да воскреснуваш било кој или било што...

А и подобро мртов подфорум отколку тролање и навреди кон луѓе, со мешање приватни ствари по форумов за една цел - навреда на виртуелен лик.
Сигурно можеш ти подобро да дискутираш за религиите, учењата итн итн нели...

Не мора тролање и не мора офтопик или премногу заморување со виртуелен лик кој што го цитираш заради негов став :)
На темиве може да се зборува толку многу и да се развиваат дискусии до бескрај... и пак да е во рамките на правилата на форумов.

Се надевам ќе го „воскреснете“ подфорумот во подобро светло - не во ова што го направивте последниот месец...

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Не знам што
Ти ветив дека доколку ја добиеш функцијата ќе пишувам кирилица. Баш ми е мачно сега, дури и да ни дозволиш да го практикуваме методот во една тема мене ова ми е споро за типкање и очи ме болат. Сега не знам како да се понашам уствари.

А стварно, зашто да не се направи вркшоп тема?

Љ.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Сигурно можеш ти подобро да дискутираш за религиите, учењата итн итн нели...
Ama znaes go onoa Isusovoto: Ne frlaj biseri vo kalta.
На темиве може да се зборува толку многу и да се развиваат дискусии до бескрај...
Bilo je to nekad burazerce...i proslo.
Се надевам ќе го „воскреснете“ подфорумот во подобро светло - не во ова што го направивте последниот месец...
Nada zadnja umire. Nie mu dademe ЖИВОТ. Живо беше, испунето со хумор, сатира, сарказам,
ama ipak se odrzuvase СУШТИНАТА na doticnata tema.
Sega toa so ke bide ke bide vestacki, mrtvo.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.146
Да, дадовте хумор, сарказам и офтопик со пишување сешто по темиве кои не бараа сарказам и офтопик константно... за такви ствари има други подфоруми, а и таму ако се претерува се реагира, нели...

Не го знам добро ова со Исус и бисерите... најди соодветна тема, таму може да дискутираме за ова што го зборуваш - дали е од Исус или од некој друг... и што стои пред овој и после овој стих ;)

П.С.
Убаво реков претходно - форумов е големо место. Има теми и за сеир и за забава - за секој вид на творечки импулс што е на форумов.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Само да упатам пофалби до новиот модератор, ќе бидам искрен очекував осветољубие и бан, но тој се издигна над сето тоа.

За мојот минат труд во подфорумот добив само три поенчиња.

Љ.

:coffee:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.146
На темата „Дали си спасен?“ со @Hyperion VI како запнавте денес со прикриен офтопик - ќе да станат повеќе. :) А има теми токму за тоа што зборувате во последните неколку постови.... само дали не знаете, дали не читате дали фалус ве боли за подфорумот... ќе откриеме.

Но, сега за сега е добро...
И не знам зошто мислевте дека ќе биде некој баниран веднаш, ако се придржувате до правила и не се оди офтопик и слично.
Судевте според себе самите нели - што вие ќе направевте во вашат лудост за одмазда. :)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
На темата „Дали си спасен?“ со @Hyperion VI како запнавте денес со прикриен офтопик - ќе да станат повеќе. :) А има теми токму за тоа што зборувате во последните неколку постови.... само дали не знаете, дали не читате дали фалус ве боли за подфорумот... ќе откриеме.

Но, сега за сега е добро...
И не знам зошто мислевте дека ќе биде некој баниран веднаш, ако се придржувате до правила и не се оди офтопик и слично.
Судевте според себе самите нели - што вие ќе направевте во вашат лудост за одмазда. :)
Муабетот беше онтопик али нема везе, гледам си го избришал.... поведен од твојата слика за нас можеби.

Тукт јас да бев осветољубив и со омраза немаше да те предложам и се залагам за тебе.

Не бев само сигурен колку си ти одмаздољубив, сеуште не сум искрено... пошто мислев почнуваме клин слејт а ти ми поклони поенчиња за нешто пред ти да дојдеш на функција... можеби не сакаш кариерата да ја почнеш со банче?

Гејм тиори.

Љ.

Kajgana Shop

На врв Bottom