Влада на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Darling
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам само кој веруваше во зборовите на копитото за идентитетот, кога добро знаеме дека целта преспанскиот договор а и воопшто на преговорите со Грција и Бугарија е токму идентитетот

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Не знам само кој веруваше во зборовите на копитото за идентитетот, кога добро знаеме дека целта преспанскиот договор а и воопшто на преговорите со Грција и Бугарија е токму идентитетот
Normalno deka e se vo osnova identitetski sudir.

Pa vo osnova site banjati, prosetani, emancipirani i duhovno izdignati clenovi na forumot. Tie onaka si se dozivuvaa kako intelektualata na forumot, nie nagaleno si gi znaevme kako sareni kurtoni. Pretezno se filozofi, pravnici, programeri, eden vlav i vo osnova tie se. Aktivnite clenovi na SDSM ne gi racunam posto oficijalno eden bese, Mafo.

... владата ќе е поднови со 45 луксузни возила, а здравството кубури со амбулантски возила, ама Струмица доби едно амбулантско возило, можеше да добие само делови за амбулантско возило, така да и тоа едно возило е голем успех!

... овци бевме како народ, овци останавме, не знам колку волна имаме уште да не стрижат, а опозиција уште е во зимски сон!

ќе беше смешно да не е трагично, здравјето не ни вреди ниту пет пари!

Добро е што комуњариве научија што значи лизинг, амортизација, книговодствена вредност. Дур беа во опозиција тоа им беа непознати термини, мислеа службено возило е исто како приватно. Сепак е за поздравување што научија.

Со тоа шо поскапува струјата кај нас и немаат врска климатските промени, меѓутоа има фактот шо МЕПСО пријави загуби поради интервентниот увоз на струја цела грејна сезона поради тоа шо РЕК Битола изгледаше вака:

Прегледај го приврзокот 295925

Битно ја презедоа механизацијата од претходната гарнитура во споразум, и сеа тие хараат со истата, какви биткоини какво злато, нема ништо подоходовно од намесетени тендери во вилаетот :icon_lol:

Патем речено. баш ме интересира кој се офајди најмногу од интервентниот увоз на струја кој бил невообичаено висок оваа грејна сезона...
Струјата поскапува ради либерализација на енергетскиот сектор, под притисок на ЕУ. Ова што го збори Заев е припрема за терен за неизбежното.

Струјата поскапува ради либерализација на енергетскиот сектор, под притисок на ЕУ. Ова што го збори Заев е припрема за терен за неизбежното.

Не е толку до ливерализација колку до тоа што конвенционалното производство со јаглен е пред крај. РЕК Осломеј и Битола посебно ќе ги погоди. Ова со години се премолчува.

Не е толку до ливерализација колку до тоа што конвенционалното производство со јаглен е пред крај. РЕК Осломеј и Битола посебно ќе ги погоди. Ова со години се премолчува.
другар што работи како шеф во РЕК Битола ме уверуваше дека има јаглен за уште 20 год :kafence:

Не е при крај, а и може да увезат ако сакаат. Го имам објаснувано проблемот на други теми, ама се сведува на тоа дека ЕЛЕМ свесно продава подпазарно за граѓаните да имаат поефтина струја. Со новите закони тоа е забрането, цената ќе стане берзанска и аутоматски за нас поскапа.
Автоматски споено мислење:

другар што работи како шеф во РЕК Битола ме уверуваше дека има јаглен за уште 20 год :kafence:
Има да. Најдени се и нови ископи. Јагленот не е калоричен, ама не е ни овој до сеа што се користеше.

Не е при крај, а и може да увезат ако сакаат. Го имам објаснувано проблемот на други теми, ама се сведува на тоа дека ЕЛЕМ свесно продава подпазарно за граѓаните да имаат поефтина струја. Со новите закони тоа е забрането, цената ќе стане берзанска и аутоматски за нас поскапа.

Има да. Најдени се и нови ископи. Јагленот не е калоричен, ама не е ни овој до сеа што се користеше.

Искрено не сум толку упатен за енергетскиот пазар во Македонија. Познато ми е дека струјата е субвенционирана ама не знам повеќе детали. А дали може со регенеративни извори да се стабилизира цената оти во теорија производството е ефтино?

РЕК Битола ја помина скоро цела грејна сезона во испад поради притисок од ЕУ?

Искрено не сум толку упатен за енергетскиот пазар во Македонија. Познато ми е дека струјата е субвенционирана ама не знам повеќе детали. А дали може со регенеративни извори да се стабилизира цената оти во теорија производството е ефтино?
Не, само поскапа ќе станува ради обновливите според тоа што гледам во други земји. Ова зборам за берзанската цена.
Кај нас е проблемот што уште не е берзанска цената, и сеа гледаат како да го увалат тоа на публиката.

РЕК Битола ја помина скоро цела грејна сезона во испад поради притисок од ЕУ?
Не знам што проблеми имаат Рек, ама ова со цената го знам прилично добро :icon_lol: Побарај ми мислење во темата за поскапувањето, кажав дека тоа е само почетоки ќе следува уште. Причина тогаш беше короната, сега било екологијата, утре ќе е РЕК и тн.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom