Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Normalno deka e se vo osnova identitetski sudir.Не знам само кој веруваше во зборовите на копитото за идентитетот, кога добро знаеме дека целта преспанскиот договор а и воопшто на преговорите со Грција и Бугарија е токму идентитетот
Pa vo osnova site banjati, prosetani, emancipirani i duhovno izdignati clenovi na forumot. Tie onaka si se dozivuvaa kako intelektualata na forumot, nie nagaleno si gi znaevme kako sareni kurtoni. Pretezno se filozofi, pravnici, programeri, eden vlav i vo osnova tie se. Aktivnite clenovi na SDSM ne gi racunam posto oficijalno eden bese, Mafo.Не знам само кој веруваше во зборовите на копитото за идентитетот, кога добро знаеме дека целта преспанскиот договор а и воопшто на преговорите со Грција и Бугарија е токму идентитетот
Амбулантата во Бутел пред распаѓање, ветената поликлиника ја менуваат со контејнериќе беше смешно да не е трагично, здравјето не ни вреди ниту пет пари!
Струјата поскапува ради либерализација на енергетскиот сектор, под притисок на ЕУ. Ова што го збори Заев е припрема за терен за неизбежното.Со тоа шо поскапува струјата кај нас и немаат врска климатските промени, меѓутоа има фактот шо МЕПСО пријави загуби поради интервентниот увоз на струја цела грејна сезона поради тоа шо РЕК Битола изгледаше вака:
Прегледај го приврзокот 295925
Битно ја презедоа механизацијата од претходната гарнитура во споразум, и сеа тие хараат со истата, какви биткоини какво злато, нема ништо подоходовно од намесетени тендери во вилаетот
Патем речено. баш ме интересира кој се офајди најмногу од интервентниот увоз на струја кој бил невообичаено висок оваа грејна сезона...
Струјата поскапува ради либерализација на енергетскиот сектор, под притисок на ЕУ. Ова што го збори Заев е припрема за терен за неизбежното.
ova e na mkd, na angliski e Severno OD Makedonija...Прегледај го приврзокот 295960
Идентитет бетон, северен бетон.
другар што работи како шеф во РЕК Битола ме уверуваше дека има јаглен за уште 20 годНе е толку до ливерализација колку до тоа што конвенционалното производство со јаглен е пред крај. РЕК Осломеј и Битола посебно ќе ги погоди. Ова со години се премолчува.
Не е при крај, а и може да увезат ако сакаат. Го имам објаснувано проблемот на други теми, ама се сведува на тоа дека ЕЛЕМ свесно продава подпазарно за граѓаните да имаат поефтина струја. Со новите закони тоа е забрането, цената ќе стане берзанска и аутоматски за нас поскапа.Не е толку до ливерализација колку до тоа што конвенционалното производство со јаглен е пред крај. РЕК Осломеј и Битола посебно ќе ги погоди. Ова со години се премолчува.
Има да. Најдени се и нови ископи. Јагленот не е калоричен, ама не е ни овој до сеа што се користеше.другар што работи како шеф во РЕК Битола ме уверуваше дека има јаглен за уште 20 год![]()
Не е при крај, а и може да увезат ако сакаат. Го имам објаснувано проблемот на други теми, ама се сведува на тоа дека ЕЛЕМ свесно продава подпазарно за граѓаните да имаат поефтина струја. Со новите закони тоа е забрането, цената ќе стане берзанска и аутоматски за нас поскапа.
Автоматски споено мислење:
Има да. Најдени се и нови ископи. Јагленот не е калоричен, ама не е ни овој до сеа што се користеше.
Струјата поскапува ради либерализација на енергетскиот сектор, под притисок на ЕУ. Ова што го збори Заев е припрема за терен за неизбежното.
Не, само поскапа ќе станува ради обновливите според тоа што гледам во други земји. Ова зборам за берзанската цена.Искрено не сум толку упатен за енергетскиот пазар во Македонија. Познато ми е дека струјата е субвенционирана ама не знам повеќе детали. А дали може со регенеративни извори да се стабилизира цената оти во теорија производството е ефтино?
Не знам што проблеми имаат Рек, ама ова со цената го знам прилично доброРЕК Битола ја помина скоро цела грејна сезона во испад поради притисок од ЕУ?