Како да се реши Албанското прашање во РМ и на Балканот

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270
Ако гледаш од логички аспект боље е да се даде порано територијата и да не се влага во ЕУ и НАТО и откажат сите договори со Грците и Бугарите. Овие Северџаните тупат дека мора ради Албанците да се влага у ЕУнато така да по нивна логика ако се откачи територијата немора а ЕУнато а ако немора у ЕУнато немора име, знаме и историја.
Ти очекуваш некој нас да не праша како ќе се одвиваат работите? :D

Со креирањето на РСМ, проблемот во Македонија се реши, конфликтот се деескалира. Утре да не поделат, никого нема да го боли кур. Ако дојде време за мобилизација, 50 доброволци нема да има. Тоа беше тоа, Република Северна Македонија веќе нема потенцијал да создава кризи, и со самото тоа е тотално неважно како ќе заврши.
Мирна поделба? :icon_lol:
Зошто сте толку уверени дека ќе се задоволат само со западна Македонија?
Дели мајка и готово, решен проблемот. :tapp:
Затоа што нема да ги прашаат дали ќе се задоволат, туку ќе им кажат дека толку им е.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Мирна поделба? :icon_lol:
Зошто сте толку уверени дека ќе се задоволат само со западна Македонија?
Дели мајка и готово, решен проблемот. :tapp:
Љубчо испадна визионер...плус по кратка постапка ќе ни кој биле дедовците и по неколку баба...и решен проблем со коњарите.
Автоматски споено мислење:

Со креирањето на РСМ, проблемот во Македонија се реши, конфликтот се деескалира. Утре да не поделат, никого нема да го боли кур. Ако дојде време за мобилизација, 50 доброволци нема да има. Тоа беше тоа, Република Северна Македонија веќе нема потенцијал да создава кризи, и со самото тоа е тотално неважно како ќе заврши.

Затоа што нема да ги прашаат дали ќе се задоволат, туку ќе им кажат дека толку им е.
Што биде биде...па што тогаш воопшто се замараат со непотребни егзибиции.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513

Да не ни кажат нас, а не нив со што треба да се задоволиме.
Пола Шкуп, Куманово, Тетово, Гостивари, Кичево, Дебар, Струга и во најдобар случај Охрид да не го пипнат.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.373
Поени од реакции
30.792
Во РСМ со федерализација, па референдум и мирна поделба, а пошироко на Балканот со финален договор помеѓу Албанците и Србите. Албанското прашање има јасна траекторија на решавање, проблемот е како ќе се решат бошњачкото, црногорското и македонското прашање?
Zatoa ti redovno za DUI si glasas. :love:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270
Да не ни кажат нас, а не нив со што треба да се задоволиме.
Пола Шкуп, Куманово, Тетово, Гостивари, Кичево, Дебар, Струга и во најдобар случај Охрид да не го пипнат.
Ние може само да се надеваме дека онаа муртинска будала бар за една работа во животот ќе биде во право, и нема да не стават на маса кога ќе се договараат Србија и Албанија.
Zatoa ti redovno za DUI si glasas. :love:
Не редовно, туку откако Република Северна Македонија стапи во сила.

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.762
Канцерот само повремено ќе биди сопрен. Ќе продолжат по старо да се шират со заплашувања и купувања имот. За 15-25 год Рамковен вол. 2.0.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ние може само да се надеваме дека онаа муртинска будала бар за една работа во животот ќе биде во право, и нема да не стават на маса кога ќе се договараат Србија и Албанија.

Не редовно, туку откако Република Северна Македонија стапи во сила.
Ставени сме ние, само прашање е како и кога истото ќе се спроведе. Искрено, не ни заслужуваме подобро, да дозволиш да ти сменат име и тоа да помине без демонстрации и немири е доволен показател дека кој што сака може да си земе од територијава.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Се ќе биде ствар на демографија. Кој и колку ќе останат тука.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.519
Поени од реакции
9.378
Се ќе биде ствар на демографија. Кој и колку ќе останат тука.
грешка, и 8 % да се, нема да има разлика, едноставно ќе кажат дека се 28% и подолу од тоа не признаваат и вие ќе кажите, ок, само љубов да има меѓу заедниците во Северна.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Не велам оти не велиш арно, а јас не мислам оти знам све. Со таков споковски одговор, ја ги неам 99, 999999999999 (у периода) од дејтата у свето. Знаеш ли колку работи не знам? Фудбал сум тапа џонсон. Кога пријатели зборуваат за утакмици, слушам ко дете и поставуем наивни прашања. Се фатив да учам да готвам и да праам чаеви, па нешо испаѓа, нешо не - прашувам луѓе што готват за најосновни ствари и глеам нешо туторијали, сите совети ми се злато. Во масалата ставив троа појќе каранфилче (сакав да експериментирам) и не испадна најубаво. Па ја прашуев другарката од Харе Кришна за оригиналните индиски рецепти и ја слушав ко да е најголем сенсеи. Иам и ја скромност у мене и сакам да научам многу други нешта што не ги знам. Ама за дејтата што ја иам глеам да сум тачен. А его е некад тешко да се регулира. Нешо печурката и мајндфулнесот помагаат, ама у некои периоди зима контрола и не јебе жива сила. Чоечката природа не слуша мудрости секогаш. Не веруем дека сум нешо поумен од просекот, ама сум радознал. Компасот ми е океј, ама може да се наштима малку појќе.

Најдобри поздрави и до тебе,
Дедалус
Ja mislam deka problemot kje se reshi koga kje go izmislime replikatorot, no pred toa nuklearkite kje se ispalat, koj kje prezivee kje se organizira vo mali komuni, vo edna komuna eden kje ima son za interstelar patuvanje, kje se vika Kokrin i koga kje ja testira raketata i prv pat kje postigne Warp 1 nashite kje go registriraat i dojdat.

Arno ama oni kje uvidat deka tuka seushte ne e resheno albanskoto prashanje i vo post nuklear erata... pa kje superviziraat coveckiot rod da sozree...

Mozno e samo toj proces da trae okolu 100 god. poshto ne site nashi imaat verba u ovaj covekovi rod, kje smetaat deka vakvi homoerektusi moze belja da napraat u intergalaktickoto komjuniti koe i bez nas si ima problemi....no verba kje ima Sarek... pa zima zena teranka i se slucuva mozebi najbitnoto... dvete vrsti moze da se razmnozat, soznanie koe vo Sarek kje razbudi idea.

Imeno i pokraj ladniot eksterier vo nego ima mnogu ljubofff pa on u edna kontemplacija kje odluci da mu pomogne na covekovi rod na drug nacin, da locira stabilen tajm distorshn koj vodi vo minatoto iako vulkanskata akademija ne go priznava za vozmozen ovoj fenomen... kje isprati 10 vulkan disidenti, progresivci koi praktikuvaat majnd meld, kje se rashtrkaat na razlicni lokacii na zemjata i kje pocnat da go shirat svojto seme.... se so cel deka mozebi nivniot genom kje spreci voopshto da se ispalat nuklearkite, warp 1 pobrzo kje se dostgne i nashite porano kje ostvarat frst kontakt, replikatorot pobrzo kje go izmislime i so toa pobrzo reshime albanskoto prashanje.

Ustvari nie nema da go reshime, Sarek kje ni go reshi/vekje reshil.... sho bi rekla Dzejnvej .. od ovie tajm paradoksi me boli glava.

Sakav ustvari da kazam deka Susaro evidentno ne e hibrid, vika ne sme bile vulkanci, lugje sme.

\\//,

Ljubofffff

Член од
15 мај 2021
Мислења
125
Поени од реакции
302
Ja mislam deka problemot kje se reshi koga kje go izmislime replikatorot, no pred toa nuklearkite kje se ispalat, koj kje prezivee kje se organizira vo mali komuni, vo edna komuna eden kje ima son za interstelar patuvanje, kje se vika Kokrin i koga kje ja testira raketata i prv pat kje postigne Warp 1 nashite kje go registriraat i dojdat.

Mozno e samo toj proces da trae okolu 100 god. poshto ne site nashi imaat verba u ovaj covekovi rod, kje smetaat deka vakvi homoerektusi moze belja da napraat u intergalaktickoto komjuniti koe i bez nas si ima problemi....no verba kje ima Sarek... pa zima zena teranka i se slucuva mozebi najbitnoto... dvete vrsti moze da se razmnozat, soznanie koe vo Sarek kje razbudi idea.

Imeno i pokraj ladniot eksterier vo nego ima mnogu ljubofff pa on u edna kontemplacija kje odluci da mu pomogne na covekovi rod na drug nacin, da locira stabilen tajm distorshn koj vodi vo minatoto iako vulkanskata akademija ne go priznava za vozmozen ovoj fenomen... kje isprati 10 vulkan disidenti, progresivci koi praktikuvaat majnd meld, kje se rashtrkaat na razlicni lokacii na zemjata i kje pocnat da go shirat svojto seme.... se so cel deka mozebi nivniot genom kje spreci voopshto da se ispalat nuklearkite, warp 1 pobrzo kje se dostgne i nashite porano kje ostvarat frst kontakt, replikatorot pobrzo kje go izmislime i so toa pobrzo reshime albanskoto prashanje.

Ustvari nie nema da go reshime, Sarek kje ni go reshi/vekje reshil.... sho bi rekla Dzejnvej .. od ovie tajm paradoksi me boli glava.

Sakav ustvari da kazam deka Susaro evidentno ne e hibrid, vika ne sme bile vulkanci, lugje sme.

\\//,

Ljubofffff
:facepalm:

А мислев дека @dragonsky пишува најдосадни постови на форумот, лишени од било каков дух или смисла за хумор.

Човек, застани, прочитај го ова што го напиша, и замисли се над смислата на своето постоење. Си потрошил неколку минути да продуцираш чист пролив. За време на пишувањето на овој пост си трошел кислород, кислород кој му е потребен некому за да може да живее и креативно да го потроши своето време.

Застани, погледни се во огледало и стави си го прстот на главата.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
:facepalm:

А мислев дека @dragonsky пишува најдосадни постови на форумот, лишени од било каков дух или смисла за хумор.

Човек, застани, прочитај го ова што го напиша, и замисли се над смислата на своето постоење. Си потрошил неколку минути да продуцираш чист пролив. За време на пишувањето на овој пост си трошел кислород, кислород кој му е потребен некому за да може да живее и креативно да го потроши своето време.

Застани, погледни се во огледало и стави си го прстот на главата.
Napishanoto e za botko, metafora e i komunikacija na zadskrieno nivo.

Staveno e javno za vo slucaj i nekoj drug hibrid da ima na forumot i da znae deka ne e sam/sama.... deka i drugi kako niv ne mozat da najdat logika vo fudbalot.

Shansi da go svati napishanoto ima i @Sussaro poshto on za hibridite slusnal vo mitovi i legendi, samo ne se sretnal u zuvo.

Tekstot evidentno ne e za tebe.

Ljuboffff.

Член од
15 мај 2021
Мислења
125
Поени од реакции
302
Napishanoto e za botko, metafora e i komunikacija na zadskrieno nivo.

Staveno e javno za vo slucaj i nekoj drug hibrid da ima na forumot i da znae deka ne e sam/sama.... deka i drugi kako niv ne mozat da najdat logika vo fudbalot.

Shansi da go svati napishanoto ima i @Sussaro poshto on za hibridite slusnal vo mitovi i legendi, samo ne se sretnal u zuvo.

Tekstot evidentno ne e za tebe.

Ljuboffff.
Јас навистина не разбирам што е твојот проблем. Зошто мораш да се појавиш на секоја тема, да ја усереш со потполно бесмислени постови и да провоцираш некого? Барем да ти се забавни постовите, ајде некако, но ти продуцираш чист пролив. Сериозно, што ти е проблемот? Страдаш за внимание, дома никој не те сака, жена ти има швалер па овде си ги вадиш фрустрациите?

Разбирам за @Govinda , него кога го ваделе од на мајка му, му се лизнал на докторот од раце и паднал на глава на плочките во болницата, па сега е таков каков што. Што е твојот проблем?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Разбирам за @Govinda , него кога го ваделе од на мајка му, му се лизнал на докторот од раце и паднал на глава на плочките во болницата, па сега е таков каков што. Што е твојот проблем?
Хумор левел овр 9000

Kajgana Shop

На врв Bottom