- Член од
- 30 октомври 2020
- Мислења
- 1.465
- Поени од реакции
- 2.931
I jas tvrdam deka e metafora... sakash za metaforite da diskutirame ili kje ne ubeduvash deka starite oci ne se slagaat so nas?Знам дека за тебе е метафора, затоа и си ги толкуваш стиховите како мислиш дека треба, не се заморуваш со старци, отци и се останато од стариот еон...
Но ок е да се понекогаш тоа пак потенцира во текстот... некој ќе почне токму од тука да чита, да знае на што е
Зошто да не играш? Па како ќе дискутираме? Ќе бираш со кој ќе зборуваш на форумов или кој ќе ти поставува прашања?
Не оди тоа така... може да ме игнорираш, но да не те прашам што навистина мислеш и од каде тие ставови... не бидува.
Тука читаат и млади луѓе... што само што започнуваат со своите патешествија во врска со религиите...
Лајкови да си ставаме и да си пишуваме секој своето... како си намислил?
Направи си блог, како мене - и пишувај, на форум мора дискусија...
Ти рече за зачнувањето дека е крв и вода, не раѓањето... јас те прашав за раѓањето и ти реков дека Христос не е безгрешен заради тоа... и тоа не го измислувам јас, туку е запишано во КНИГАТА наречена Библија. Можеби таа треба да ја читаш, целата и еврејскиот дел, за да знаеш зошо во новиот дел се вели дека Христос исполнува некаков закон...
И ти со споредбата ни покажуваш како сите други се грешни заради зачнувањето и затоа е потребен спасител представен во христијанските учења!
А јас, стојам спротивно на твојот став: не си грешен! Ниту ќе бидеш, ниту ќе имаш потреба било кој бог да те спасува од тоа кој си и што си...
Нема да функционира кармата тогаш, ќе треба да ја изгасиме од штек
Ќе ми докажеш спротивното?
Ne mislish deka e pozitivno shto se povekje gledaat metafora?
Lj.