До и Од модераторот на подфорум Религија

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Једин што треба да биде модератор на подфорумов е @exlexmk. Све друго е бетер него подфорум без модератор.
1. @Dumbledore е океј лик, ама нема познавања од религија.
2. @Хептаграм XI има познавања од религија, ама е екстремно пристрасен и ригиден.
3. Ако @Govinda стане модератор ќе си свирнам метак у чело откако ќе го проколнам форумов со сите црни магии што ги иам на располагање (а знам многу чаролии!).
4. @Beric Dondarrion нажалост не би се нафатил да модерира.
5. @Ne-misli (прочитај под 3)...
Сине Даедалусче. За среќа немаш пиштол, а дури и да имаш нема да си го свирнеш.
Неси свесен дека ако Говинда биде мод. на тие теми там не би добил банче подолго од 7 дена,
а обично би биле по ден, два, три. Тоа из простог разлога што те волим (шо вика Зоки) ;)

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.734
:pos: :pos:
Не знам, ова беше некоја мала шала или тој Екслекс е од некоја друга понапредна планета?
(со целото почитување).
Екслекс беше модератор на подфорумов со години (види кој ја има отворено темава ;)).

H

Hyperion VI

Гостин
Екслекс беше модератор на подфорумов со години (види кој ја има отворено темава ;)).
Нема проблем,онака спомнав само,(не го знам лично,ништо против),ама конкретно за @Dumbledore ,ако он нема познавања од религија,треба да фатиме сите да си ги спалиме дипломите од „занаетите" веднага :)
Све најдобро.

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Нема проблем,онака спомнав само,(не го знам лично,ништо против),ама конкретно за @Dumbledore ,ако он нема познавања од религија,треба да фатиме сите да си ги спалиме дипломите од „занаетите" веднага :)
Све најдобро.
Во право е, @DaedaIus , моите познавања се доста површни затоа што Религијата никогаш не била предмет на мој интерес. Ако зборуваме за адекватен модератор (кој всушност требаше да го замени Атеист) е @exlexmk .

Замисли, се бираше меѓу Боб и Атеист за иден модератор во Религија! Боб како модератор!

Не се ни нафаќам да бидам модератор. Напишав во ДК, за Велигден, пост за Милтон и моето гледиште за Бог (малку и провоцирав) и одма добив 3-4 ПП пораки дека "тоа било навреда" или дека "Христијанство ја држело цивилизацијата сплотена"! Со тоа ќе се соочува модераторот секојдневно.

Добро се сеќавам на златната ера на овој подфорум, сѐ заебаа тие непотребни казнени поени, опомени и банови. Реално и немаше потреба од истите. Секаде, па дури и во тогаш забранетата Политика, имаше поголема толерантност, а тука и за баналност опомена или поени! Нека каже Берик за неговата војна со Атеист! :D

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Једин што треба да биде модератор на подфорумов е @exlexmk. Све друго е бетер него подфорум без модератор.
1. @Dumbledore е океј лик, ама нема познавања од религија.
2. @Хептаграм XI има познавања од религија, ама е екстремно пристрасен и ригиден.
3. Ако @Govinda стане модератор ќе си свирнам метак у чело откако ќе го проколнам форумов со сите црни магии што ги иам на располагање (а знам многу чаролии!).
4. @Beric Dondarrion нажалост не би се нафатил да модерира.
5. @Ne-misli (прочитај под 3)...

Надополнување...
Једин друг сериозен модератор што би го предложил (ако сака) е @Тапетарот Петар.
Berik go stavi u igra... ali on ne bi?
Rili Botko?
Moz da znae kolku saka religija ali lesno se trigeruva, ponesen e od traumi i nema sens nitu za umetnost nitu za metodite u praksa. On ne smee ni u gejming da e mod... seushte.

Ja duri Hepta bi go podrzal... probno .... deka pomisliv kje mora ds proba objektiven da e....

A za govi.... ver iz jor sens of advenchr! Mozda odgovorna establishment funkcija kje napravi covek od nego....

Ova razmisluvam poshto exlexmk mi se cini kako da ne mu treba vekje ova vo zivotot... kako i tebe?

Za dambi se slagam, on e eden den za u diplomatija, ama ne seushte poshto nishto ovde ne uspea.

Lj.

:coffee:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Za dambi se slagam, on e eden den za u diplomatija, ama ne seushte poshto nishto ovde ne uspea.

Lj.

Гледаш дека успеав. Го започнав патешествието за потрагата по нов модератор. Подфорумов е село без кучиња. Ако не сакаш да те банираат оние модератори кои не ја следат дебатата, постави некој кој ќе ја следи целата дебата. Нит ти баниран, нит Хепта нервозен и огорчен поради вашиот начин на дебата. Хепи вајф, хепи лајф.

пи.ес. Хиперион е понов член и можеби сеуште не прочитал некое мислење на Боб. Боб е буквално машка копија од Топлата.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Гледаш дека успеав. Го започнав патешествието за потрагата по нов модератор. Подфорумов е село без кучиња. Ако не сакаш да те банираат оние модератори кои не ја следат дебатата, постави некој кој ќе ја следи целата дебата. Нит ти баниран, нит Хепта нервозен и огорчен поради вашиот начин на дебата. Хепи вајф, хепи лајф.

пи.ес. Хиперион е понов член и можеби сеуште не прочитал некое мислење на Боб. Боб е буквално машка копија од Топлата.
Simpaticen si sho mislish deka ti go zapocna.... mozebi beshe alatka vo arsenalot na vesht manipulator na ... odredeno skalilo na piramidata... :love:

Tuku zezanje na strana... ostana da gi predlozish govi i hepta tamu u moderatori temata kako zavrshnica na tvojata diplomatska aktivnost po ova prashanje.... koga vekje go stavash ova vo CV-to...

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Simpaticen si sho mislish deka ti go zapocna.... mozebi beshe alatka vo arsenalot na vesht manipulator na ... odredeno skalilo na piramidata... :love:

Tuku zezanje na strana... ostana da gi predlozish govi i hepta tamu u moderatori temata kako zavrshnica na tvojata diplomatska aktivnost po ova prashanje.... koga vekje go stavash ova vo CV-to...

Ако остане некој куршум во арсеналот, прво би си пукал во нога... за да видам дали сонувам или не! Говинда за модератор! Ако е реалност, тек тогаш и јас би си пукал во глава.

Хепта прво рече дека ќе дели банови и казнени, отиде да размисли па се врати и рече дека ќе биде бајче. Не знам на која варијанта да и верувам.

Со тој пивски стомак, макс 2 скалила искачуваш. Не си ласкај. Овој подфорум само пасивно го следам, воопшто не навлегувам во дебати. Така мое е само да предложам и да си го кажам мислењето за кандидатите, а што понатаму ќе правите останува на вас.

Љубов и само љубов. :love:

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Ако остане некој куршум во арсеналот, прво би си пукал во нога... за да видам дали сонувам или не! Говинда за модератор! Ако е реалност, тек тогаш и јас би си пукал во глава.

Хепта прво рече дека ќе дели банови и казнени, отиде да размисли па се врати и рече дека ќе биде бајче. Не знам на која варијанта да и верувам.

Со тој пивски стомак, макс 2 скалила искачуваш. Не си ласкај. Овој подфорум само пасивно го следам, воопшто не навлегувам во дебати. Така мое е само да предложам и да си го кажам мислењето за кандидатите, а што понатаму ќе правите останува на вас.

Љубов и само љубов. :love:
Gledash deka brzash.... zashto mislish deka zborev za mene? Pa ja ni edno skalilo ne moz da iskacam.... za toa treba da se stane od krevet.... a stomakot odamna mi go nadmina pivskiot dojam. :(

Tuku ne samo shto brzash ami i stvarno nemash veze nit od teorija niti praksa.

Imeno za da se ide dalje po vertikalata treba da se sluci neshto.... nekoja promena... kol tu ekshn.... da se stavi covek vo nova situacija da bi evoluiral... poshto knigite mozat da te odnesat samo do negde.... na predlozenite mozebi tokmu toa im treba....

Koga ova kje go svatish eden den... i nema da brzash so citanjeto.... kje bidesh spremen za diplomatija... samo vikaj si... Vot Vil Zan Luk Du?

Ajde sega predlozi gi.... za da ne lazesh posle vo CV-to.

Ljuboffffff!

Автоматски споено мислење:

@Dumbledore bidejkji uvidov deka seushte nemash akcija, morav da gi predlozam jas.... za sega CV-to kje ti ostane prazno.

Lj.

Последно уредено:
Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Добро деца, значи ај држите се до темата. Знаете дека веќе имаме/те нов мод. тука, само шо сеуште не го добил штембило,,,тако да некоја поплака , пофалба, сугестија нешто у вези религијските темички? :rolleyes:

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Prvo smeni sislikata ushte pred da ti dadat rabotata, stavi nekoja sho odava utisak na seriozen covek, moze i u odelo.
Ne me brukaj po forumo oti mnogo se zalozish za tebe.... a i za hepta.

Хепта, кога би ја добил функцијата те молам имај разбирање за нашиот метод и остави ни една тема каде ќе го практикуваме.

Ajde da zacishtam dvotor i posadam cvekjinca... preubava prolet :love:

Не се секирај сине. Овоа нема да биде оти ја така сакам, туку оти така изнад ошовата свест сакала и запишала у акашата да се реализира. Мада и тоа у акашата не е заковано, оно се реобликова нон стоп зависно од новите кармички импреси. Тако да не е пожелно сеа да создавам нови фејк импресии у акашата оти може погрежно да се реализират.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
Добро деца, значи ај држите се до темата. Знаете дека веќе имаме/те нов мод. тука, само шо сеуште не го добил штембило,,,тако да некоја поплака , пофалба, сугестија нешто у вези религијските темички? :rolleyes:
нема нов мод

Хепта ако го стаат за модератор овде има да биде полошо од коа атеист се преправаше дека модерира.

Фактички на подфорумов ќе има две страни:

Хепта - кој е фантастично пристрасен и необјективен его-трипџија и целосно неподобен за модератор (плус Топол Поздрав и Ипси).

Од друга страна го има глупото-лоби (Профаундли, Говинда, Топол Поздрав...).

Ако некој ти стаи пиштол на слепоочница и ти рече да се приклониш кон некоја страна, најверојатно избираш метак. А ако неќеш метак у чело, онда идеш со првата страна, затоа што и покрај се барем се разбира у езотерија и е он-топик.

Најлесно е да се избрише подфорумов за религија и да не постои.

Последно уредено:
H

Hyperion VI

Гостин
нема нов мод

Хепта ако го стаат за модератор овде има да биде полошо од коа атеист се преправаше дека модерира.

Фактички на подфорумов ќе има две страни:

Хепта - кој е фантастично пристрасен и необјективен его-трипџија и целосно неподобен за модератор (плус Топол Поздрав и Ипси).

Од друга страна го има глупото-лоби (Профаундли, Говинда, Топол Поздрав...).

Ако некој ти стаи пиштол на слепоочница и ти рече да се приклониш кон некоја страна, најверојатно избираш метак. А ако неќеш метак у чело, онда идеш со првата страна, затоа што и покрај се барем се разбира у езотерија и е он-топик.

Најлесно е да се избрише подфорумов за религија и да не постои.
Најлесно е и да не постои форумов,па да си дремеме на ФБ.
Берик ептен идеш во крајности.
Ја го предложив Дамблдор оти мислам дека најпоштено ја познава компаративната религија,без разлика како се осеќа.
Меѓутоа немам ништо и Екслекс да биде модератор,по препорака на Дедалус,секако,па и тој е основачот на темата.
Ако смислата за хумор е некаков хендикеп за проучување на окултизам,тогаш немало да постојат фаците во чија чест ги отвараме темиве и све ќе беше тотален мрак.
Ако некој доволно ги има разлистано биографиите на Кроули,Гурџиев,Бардон и.сл.
Ќе има увид дека тие на моменти биле тешки зафрканти(со почит кон научниот труд),али не можеме да бидеме сите со пластични фаци и да одговараме со ДА и НЕ.
Претпоставувам дека со оваа теза дури и Хептаграм ќе се согласи,без разлика што он фигурира во оквирот на зададен курикулум.
(Намерно не обележувам членови за да не ве замарам.)

Kajgana Shop

На врв Bottom