Не сум мерел точно, но од рака претпоставувам дека е >40 степени пошто се чувствува многу топол/ жежок воздух ( зборувам кога работи со 700-900w ).
Автоматски споено мислење:
Затоа што цело време работи со повисок трошок, достигнува температура и изгаснува па потоа кога ќе падне температурата околу 2 степени повторно се вклучува и работи со повисок трошок 700-900w, можеби не е огромна разлика во трошокот во споредба со тоа доколку би модулирала со понизок трошок а постојано би работела.
За тоа дека може да спушти до 30-32 степени јас не верувам, никогаш не сум ја начекал да модулира со толку ниска температура, дури и 36-37 степени ми е сомнително.
За некои не е некоја маана ако работи пали-гаси и работи постојано со многу топол/ жежок воздух, но едноставно поинаков принцип на работа е што или ти се допаѓа или не.
Ne može raditi cijelo vrijem s visom potrošnjom ako se ugasi , onda to nije cijelo vrijeme ako za jedinicu vremena uzmem npr sat ili 24 sata..Znači radi ti dio vremena a za potrošnju ne uzimaš taj dio već uzimaš sat ili 24h pa usporediš potrošnju po satu ne po trenutnoj potrošnji uredjaja...
Ovih 2° oscilacija koja navodiš vjerovatno gledaš na displeju klima , to se gleda na sobnom termometru ..
Što se tiče T ispuha slobodno izmjeri , na auto fan ti ide najnize 35/36/37 , prosječno 38/39 , na fan većim od medium low spusta nisko 30-32 , moze ići i ispod toga garantirnao ..
Opet ne znam čemu želja da se grijete s tim niskim T , nema tu skoro nikakve uštede u potrošnji a ugadjaj grijanja je daleko lošiji ..