До и Од модераторот на подфорум Религија

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
@Хептаграм XI tolku ne pomisli deka @Ne-misli , @Govinda .. jas... i slicni.... imame nekoj slicen metod u praksa.... neli sakash da ucish novi raboti?

Koga ti vikam deka si aroganten na ova mislam, so tebe nema diskusija tuku imash zelba da nametnesh samo tvoeto svakjanje na svet.

Dali sega i niv kje gi banirate od Osho temata poshto ne ti ja igraat igrata? Vidi koi prostaci se....

:coffee:

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.147
Поени од реакции
10.151
@Хептаграм XI tolku ne pomisli deka @Ne-misli , @Govinda .. jas... i slicni.... imame nekoj slicen metod u praksa.... neli sakash da ucish novi raboti?

Koga ti vikam deka si aroganten na ova mislam, so tebe nema diskusija tuku imash zelba da nametnesh samo tvoeto svakjanje na svet.

Dali sega i niv kje gi banirate od Osho temata poshto ne ti ja igraat igrata? Vidi koi prostaci se....

:coffee:
Е оти бе душо да ги банираат "простаците", па нели Ошо рекол - Се уште немам сретнато човек од кого неможам ништо да научам!
.....или некој друг беше:confused:..аххх пуста старост:)

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Ааа и ваква тема имало. Арно. Редно е веќе @Acid да го смене и вај модератор, да поставе некој шо ја разбира РЕ-ЛИГИЈАТА у суштина.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.164
Поени од реакции
12.147
Ааа и ваква тема имало. Арно. Редно е веќе @Acid да го смене и вај модератор, да поставе некој шо ја разбира РЕ-ЛИГИЈАТА у суштина.
Нема модератор. Тоа е проблемот. Прочитај наназад муабетот со @Dumbledore ....
Не досадувај. Кога 3 месеци одеше неконтролирано офтопик, тролање по сите теми кои не ти се допаѓаа од X причини - се ти беше ок. Кога увиде дека има правила по кои мора да се водиш на форумов како сите ние, инаку ќе добиеш бан - сега други ти се виновни.
Ако има да кажеш нешто на Ошо темата или било која друга, а да не е тролање и офтопик, оди пишувај, да научиме нешто ново од „твоите пракси“ поврзани со подфорумот РЕЛИГИЈА... ако немаш, молчи за навек ;)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Нема модератор. Тоа е проблемот. Прочитај наназад муабетот со @Dumbledore ....

Не досадувај. Кога 3 месеци одеше неконтролирано офтопик, тролање по сите теми кои не ти се допаѓаа од X причини - се ти беше ок. Кога увиде дека има правила по кои мора да се водиш на форумов како сите ние, инаку ќе добиеш бан - сега други ти се виновни.
Ако има да кажеш нешто на Ошо темата или било која друга, а да не е тролање и офтопик, оди пишувај, да научиме нешто ново од „твоите пракси“ поврзани со подфорумот РЕЛИГИЈА... ако немаш, молчи за навек ;)
Heptaaa... 3 meseca ti pokazuvam... " Ne im go pravi na drugite toa shto ne sakash oni na tebe"... poshto imam vreme i te sakam a ti sakash da ucish novi raboti.

Koga kje naucish pocit i tolerancija kon drugite togash i ti kje dobiesh.

Ili samo Krouli e reshenieto i bhati joga?

Ljubofff!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.164
Поени од реакции
12.147
3 месеца офтопик и тролање. И не се жали ако добиеш бан како резултат „да ти покажам нешто“ :)
Има начини и начини како може да ми покажеш... само не ти текнува како, па исмевање и навреди е најлесниот начин за оние кои немаат ништо со темите во подфорумов Религија.
Можеби не си за овој подфорум бидејќи само тролање и офтопик има од тебе (со 1% можеби ок прашања и размисли) во неколку теми...

П.С. За мене е само Телема. Никогаш не е „само овој или само оној автор“ ;)

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
@Хептаграм XI да бидеме реални. За овај подфорум се сите шо имаат длабоки емоции и здрав разум. Ти не го имаш ни едното ни другото. Имаш само вечтачка интелегенција. Ти не си за овај подфорум. Ако му требаа на @Acid ботови ќе си поставеше. Ја незнам шо се мешаш тука.
Гледај си ги твоите теле-митски темитски темички кои ради немање на соодветни подфоруми се сместени во религија.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.164
Поени од реакции
12.147
@Хептаграм XI да бидеме реални. За овај подфорум се сите шо имаат длабоки емоции и здрав разум. Ти не го имаш ни едното ни другото. Имаш само вечтачка интелегенција. Ти не си за овај подфорум. Ако му требаа на @Acid ботови ќе си поставеше. Ја незнам шо се мешаш тука.
Гледај си ги твоите теле-митски темитски темички кои ради немање на соодветни подфоруми се сместени во религија.
Не очекувам ништо дуруго од тебе освен да си дел од таборот во обид да ме навредиш... ако ти е волја, ок - нека ти биде.
Не разбирам само зошто ја имаш таа потреба, се мислев дека не сум ти згрешил нешто :)

За емоции и оправање на разумот, има друг подфорум. Таму е психологија темата и одете средувајте се.

Ова е религија и треба да знае човек нешто повеќе отколку само да се контра без основа.

П.С. Оди прочитај што е Телема, пред да го губиш разумот заради омраза бесцелна... ;)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
3 месеца офтопик и тролање. И не се жали ако добиеш бан како резултат „да ти покажам нешто“ :)
Има начини и начини како може да ми покажеш... само не ти текнува како, па исмевање и навреди е најлесниот начин за оние кои немаат ништо со темите во подфорумов Религија.
Можеби не си за овој подфорум бидејќи само тролање и офтопик има од тебе (со 1% можеби ок прашања и размисли) во неколку теми...

П.С. За мене е само Телема. Никогаш не е „само овој или само оној автор“ ;)
A ti ne gi ismevash hristijanite? Caki gi vregjash.... staroeonci... psi :)
Arogantno...
Zlatnoto pravilo... akcija i reakcija.....

Lj.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.164
Поени од реакции
12.147
Каде тоа јас исмевам христијани? Или пак погрешно читате и си разбирате како сакате за да другиот биде виновен?
Со кој nick беше ти претходно па те боли толку за христијаните што им беше кажано? :)

Јас на сите теми на религија дискутирам, критикувам за ставовите што ги имаат старите религии едни за други, за разните учења што ги преставуваат како зло итн итн... ако тоа некому смета: тоа е реалноста.
Исалмот не вели дека христијанството е лажно, а исто така и христијанските апологети велат дека после Исус нема пророци? Вели и тоа отворено...
Христијаните не ги обвинија Евреите (од кои доаѓа законот) дека не успеале да препознаат спасител, месија?
Ако не си ги читал светите книги на старите религии - те упатувам натаму и потоа дојди да дискутираме за истите...

Ова не е исмевање, ова се факти кои обичниот религиозен човек што тука дошол да шири романтизам за нештата и омраза кон другите го гледа како закана.
Закана е. Мора да се поттикне човекот да истражува во однос на религиите!
Еден Телемит дозволија да им ги разниша романтичарските муабети и цитати... зошто? Бидејќи не си ги знаат религиите! И никој не е виновен за тоа освен тие самите!

Боли дознавањето на новото - но тоа ќе им ја зајакне верата!
За љубов - ќе почекаме.

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Каде тоа јас исмевам христијани? Или пак погрешно читате и си разбирате како сакате за да другиот биде виновен?
Со кој nick беше ти претходно па те боли толку за христијаните што им беше кажано? :)

Јас на сите теми на религија дискутирам, критикувам за ставовите што ги имаат старите религии едни за други, за разните учења што ги преставуваат како зло итн итн... ако тоа некому смета: тоа е реалноста.
Исалмот не вели дека христијанството е лажно, а исто така и христијанските апологети велат дека после Исус нема пророци? Вели и тоа отворено...
Христијаните не ги обвинија Евреите (од кои доаѓа законот) дека не успеале да препознаат спасите?
Ако не си ги читал светите книги на старите религии - те упатувам натаму и потоа дојди да дискутираме за истите...

Ова не е исмевање, ова се факти кои обичниот религиозен човек што тука дошол да шири романтизам за нештата и омраза кон другите го гледа како закана.
Закана е. Мора да се поттикне човекот да истражува во однос на религиите!
Еден Телемит дозволија да им ги разниша романтичарските муабети и цитати... зошто? Бидејќи не си ги знаат религиите! И никој не е виновен за тоа освен тие самите!

Боли дознавањето на новото - но тоа ќе им ја зајакне верата!
За љубов - ќе почекаме.
Под “народ” се мисли на таа дволична, расплакана, ропска раса од бичувани пци, кои одбиваат да ја прифатат својата божествена суштина. Толпата е секогаш заплашена за своето парче леб и путер (доколку нејзините тирани воопшто и дозволат да има путер), а отсекогаш лебот во 60 % е замена за сточна храна.
Според тоа, бидејќи се плаши не се осмелува да удри.
So ova ti ne pokazuvash kritika tuku vregjash... ako ne si telema ti si pes.... i ne si nishto poaren od tie sho gi "kritikuvash".. a ja tebe te kritikuvam na drug nacin... so metod koj tebe ne ti e svojstven... i posle plachesh.

Zlatnoto pravilo.

Lj.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.164
Поени од реакции
12.147
Ова те навредува тебе? :sneaky: Тоа што одбиваш да прифатиш дека имаш божествена суштина те навредува? Не те навредува дека никој порано не ти кажал да побараш во себе си дека имаш spark of divine essence? Ти смета што е Телема зборот?
Ок :)
Јас мислам дека друго те боли, и бараш само изговори... продолжи со офтопици слободно по темите на подфорумов Религија, штом тоа ти е целта.

Признај што те боли, ќе ти се прости барем 93% :)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Ова те навредува тебе? :sneaky: Тоа што одбиваш да прифатиш дека имаш божествена суштина те навредува? Не те навредува дека никој порано не ти кажал да побараш во себе си дека имаш spark of divine essence? Ти смета што е Телема зборот?
Ок :)
Јас мислам дека друго те боли, и бараш само изговори... продолжи со офтопици слободно по темите на подфорумов Религија, штом тоа ти е целта.
Ova kazuva deka nemash razbiranje za drugite... i kako takov ne proklamirash sozivot tuku telema kako edinstveno reshenie.... shto te pravi toa tebe?

Shto mene me boli ti ich ne se zamaraj.... a i voopshto so mene. :smirce:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.164
Поени од реакции
12.147
Ova kazuva deka nemash razbiranje za drugite... i kako takov ne proklamirash sozivot tuku telema kako edinstveno reshenie.... shto te pravi toa tebe?

Shto mene me boli ti ich ne se zamaraj.... a i voopshto so mene. :smirce:
Ти ме цитираше тука со глупи муабети и обвинувања бидејќи тебе не ти чини Телема, затоа прашав што те боли и во кој предел што јас сум ти нанел болка...
Ти се заморуваш со мене, златно правило нели.... бидејќи мразиш Телема и немаш поима за сето тоа!
Битно е да бараш оправдување за тролање... нема да го добиеш. Пробај... си има правила на форумов, не бидува така како што ти си намислил.
А потоа плачеш... ќе плачеш, што да се прави. Утеха има...

Kajgana Shop

На врв Bottom