Каде може да се најде најдобриот бургер во Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата Que
  • Време на започнување Време на започнување
pa sto znam, gledam deka burgeri pominuvaat ama drugi raboti potesko. eve faktot deka pulled pork poleka e trgnat sekade kazuva deka nema nekoj interest. dodaj na toa deka sk ima prilicno siromasna ponuda na internacionalni restoranti i mi izgleda deka e bas taka.
Па не можеш да протнеш нешто кога не даваш некој избор. Бургери поминуваат затоа што кај и да отидеш имаш барем 4-5 различни видови. Сите ресторани што нудеа pulled pork имаа само 1 верзија основното. Не дека можеш којзнае што да понудиш од тоа, ама и тоа што беше достапно беше катастрофа. Било што од храна во Скопје мислам дека многу лесно може да помине, само да не е храната од Азија, е тоа е многу тешко. Ја сеуште немам пробано добро суши у Скопје да речеме. Останавме цел живот на суши-ко. И не само суши, има еден куп јадења што се 100 пати подобри од "америчките", ама веројатно побарувачката за таа храна е скоро па никаква.

pa sto znam, gledam deka burgeri pominuvaat ama drugi raboti potesko. eve faktot deka pulled pork poleka e trgnat sekade kazuva deka nema nekoj interest. dodaj na toa deka sk ima prilicno siromasna ponuda na internacionalni restoranti i mi izgleda deka e bas taka.
Не знам од кај е тргнат, сакаше да каже дека е расипан веројатно. Конец прв го воведе кај нас и уште тераат, иако не го прават добро. Тото и Рустиканата се боље пример.
За странските кујни баш обратното ќе ти кажам, луѓево тука се очајни до толку за странска храна што јадат во срање ресторани што во ниедна друга земја нема да опстојат 2 месеци. Изглеа мислат дека е доволно да донесеш Кинез тука и по дифолт тој знае да готви и можеш да наплаќаш нереални цени за срање храна. Еве ти пред некој ден отворија тајландско, редици пред него а врска нема јадењето.

Мислам дека најголема улога игра стандардот за овој дел.
Неколку пати сум седнал да јадам јапонска/кинеска кујна во Пекинг гарден и со потрошени повеќе од 1000 денари сум станувал гладен (мали порции и високи цени) :D Да влезам во кафеана што нуди локална кујна со 1000 денари ќе јадам 3 пати. Исто и со „италијанска кујна“ кај Џино, без 1000ка по човек не стануваш од маса.

Така и со сендвичиве, ако го донесат ќе треба да го направат по 300-400 денари од сендвич, ќе ги изеде кокунренцијата (да не правиме муабет што е тешко да најдат и персонал кој знае да го приготви).

Па не можеш да протнеш нешто кога не даваш некој избор. Бургери поминуваат затоа што кај и да отидеш имаш барем 4-5 различни видови. Сите ресторани што нудеа pulled pork имаа само 1 верзија основното. Не дека можеш којзнае што да понудиш од тоа, ама и тоа што беше достапно беше катастрофа. Било што од храна во Скопје мислам дека многу лесно може да помине, само да не е храната од Азија, е тоа е многу тешко. Ја сеуште немам пробано добро суши у Скопје да речеме. Останавме цел живот на суши-ко. И не само суши, има еден куп јадења што се 100 пати подобри од "америчките", ама веројатно побарувачката за таа храна е скоро па никаква.
Треба да креираш понуда, па ќе добиеш побарувачка. Како да јадат луѓето суши кога нит виделе нит пробале, и единствен избор до лани беше сушико со мени од 1000ка. Ја сум јадел океј суши у странство за далеку пониска цена. Таму пробав прв пат и ми се присивиѓа.
Сега отворија уште едно ново суши кај нас, ама реално немаат некоја понуда а не се ни ефтини, и ако пропаднат може цацко да им е крив само.
Автоматски споено мислење:

Неколку пати сум седнал да јадам јапонска/кинеска кујна во Пекинг гарден и со потрошени повеќе од 1000 денари сум станувал гладен (мали порции и високи цени) :D Да влезам во кафеана што нуди локална кујна со 1000 денари ќе јадам 3 пати. Исто и со „италијанска кујна“ кај Џино, без 1000ка по човек не стануваш од маса.

Така и со сендвичиве, ако го донесат ќе треба да го направат по 300-400 денари од сендвич, ќе ги изеде кокунренцијата (да не правиме муабет што е тешко да најдат и персонал кој знае да го приготви).
Тие што се добри си работат, со квалитетен готвач а не мигрант што миел тањири во тајланд. И за итаљанска храна, и за мексичка, сега имаш и за арапска. Да не ги рекламирам ама ги знаете сите местата кај што вреди да отидеш. Тоа кинеските ресторани се загреота, секој пат од стрвост нарачувам и ги пцујам цел ден за што сум поебал иљадарче. Во star ocean ми дадоа суши со туна од конзерва, тоа е се што имам да кажам окулу странска кујна кај нас.

ova ne e bas tipicno azisko... svinskoto, chichron ti e poveke spanski stil. lepceto e francusko... salatata e pickled (tursija) krckav morkov itn...

kade e razlicno od ona na sto sme naviknati e korijanderot vo kobinacijata, nie toa slabo koristime, sosot megu koj ima i fish i sriracha sauce (ova e ustvari edinoto azisko u sendvicot) i pate sto e eden vid pasteta...

inace da upravo si ako nema izbor tesko ke e, konceptot bi bil sendvici od razni kraevi na svetot osven burger/pleska...
Автоматски споено мислење:

tokmu zatoa ovoj go spomnav.... ova bi bilo 200 maks... svinsko e poeftino od govedsko a mene ova mi e povkusno od bilo koj burger....

Нема квалитет и цените се високи, особено за негде што е стрит фуд а тебе ти го продава како специјалитет. Најпросто, не може донер во Виена и донер во Скопје да се иста цена, не може.

@kano ако ти е некоја идеа за бизнис, мое мислење, не делува доволно егзотично за љубопитните, а не е бургер за стандардните муштерии. Значи треба да има плус други работи како понуда, нешто азијска храна и тн, па овој да биде дел од менито. Ако е квалитетно сигурен сум дека ќе јадат, без разлика на цената.

Тие што се добри си работат, со квалитетен готвач а не мигрант што миел тањири во тајланд. И за итаљанска храна, и за мексичка, сега имаш и за арапска. Да не ги рекламирам ама ги знаете сите местата кај што вреди да отидеш. Тоа кинеските ресторани се загреота, секој пат од стрвост нарачувам и ги пцујам цел ден за што сум поебал иљадарче. Во star ocean ми дадоа суши со туна од конзерва, тоа е се што имам да кажам окулу странска кујна кај нас.
Искрено не знам како е надвор со цени за ваквите ресторани, ама многу ми е мутаво што кај нас ако јадеш кинеско е луксуз, а за услугата и што добиваш да не дискутираме воопшто.
tokmu zatoa ovoj go spomnav.... ova bi bilo 200 maks... svinsko e poeftino od govedsko a mene ova mi e povkusno od bilo koj burger....
По некоја моја логика голема улога игра и амата емиграција и застапеност на различни народи, Во АУС ги има од сите страни на светот и доста логично е и тие да отворат нивни ресторани. Кај нас етничките заедници може да ти понудат некое грдо шербет благо (тулумби, шеќер паре, баклави), пецива или пак рандом донер/дурум и лахмаџун.

Искрено не знам како е надвор со цени за ваквите ресторани, ама многу ми е мутаво што кај нас ако јадеш кинеско е луксуз, а за услугата и што добиваш да не дискутираме воопшто.

По некоја моја логика голема улога игра и амата емиграција и застапеност на различни народи, Во АУС ги има од сите страни на светот и доста логично е и тие да отворат нивни ресторани. Кај нас етничките заедници може да ти понудат некое грдо шербет благо (тулумби, шеќер паре, баклави), пецива или пак рандом донер/дурум и лахмаџун.
Прво што ми текнува е вок ту вок во Бугарија, западњачки синџир за стрит фуд кинеско. Беше окулу 8-9 лева, ама неспоредливо со овие кај нас.
Баш кинески традиционален ресторан има во Тирана ( бар според кинезите што не однесоа :D), ама не памтам цени таму.

И тоа се отвора, не се секирај.

Peking Garden - доста постар ресторан, едно време го тераа фул азиска храна како во странство, со траката за возење на порции па рандом да можеш да си земеш да пробаш од приложеното.
MoreMania Sushi - ново отворено, фенси шменси направено, али сушито им е стварно добро.

Болен сум по суши, скоро во секој поголем град во Европа имам јадено суши.
Кај нас сеуште го нема например принципот all you can eat, тоа дефинитивно фали.

Морам да ги пофалам Дион, два пати нарачуваме во последниве месец дена од таму и двата пати сум задоволен. Над 300 денари преку групер имаат бесплатна достава, стигна на време и дечките носат до стан.
Месото уште беше топло и ок на вкус (не најдов ниту една рскавица или нешто сомнително), лепчето супер и меко, помфритот добар, иста приказна и кај криспи чикен. Дефинитивно за таа цена најдобро што сум пробал во последно време.

200 денари е сендвичот, имаш и со телешко.
Добро, а големина? Го полнат доволно?

Пошо реално 200 денари не се уопште малце за сендвич со свинско делкано, салати и сосови.
Реално ова е баш фаст фуд сендвич што луѓе би го зимале за на работа или за после искачање итн. Практична храна е, не е нешто фенси или „спешл“. Бар ние сме добро запознаени со свинското месо :D

Добро, а големина? Го полнат доволно?

Пошо реално 200 денари не се уопште малце за сендвич со свинско делкано, салати и сосови.
Реално ова е баш фаст фуд сендвич што луѓе би го зимале за на работа или за после искачање итн. Практична храна е, не е нешто фенси или „спешл“. Бар ние сме добро запознаени со свинското месо :D

Абе види. Тука бар за мене е малата замерка. Мене лично тој сендвич ми купува максимум два саати ситост. Е сега нејќам ја да се ставам како рефенрента точка за најадување и да правам анти-реклами, пошто стварно се хранам како животно и имам серија неславни излети од тип на два хамбургери од седмица, 500 грамски плескавици со кајмак и помфит од Рулет или тост и комбиниран едно по друго, така да ќе се изземам од ова прашање. :icon_lol:

Би рекол дека пристоен човек би се најал. За вкусот вреди да се проба. Убаво освежување е.

ne e isto... ova ne e pulled pork nego e svinsko krckavo i ima prilicno specificen vkus ako se napravi kako treba. sepak ocigledno fakt e deka tesko proaga nesto novo vo mkd...

Еве ти релативно ново место со нешто различно од другите.

И тоа се отвора, не се секирај.

Peking Garden - доста постар ресторан, едно време го тераа фул азиска храна како во странство, со траката за возење на порции па рандом да можеш да си земеш да пробаш од приложеното.
MoreMania Sushi - ново отворено, фенси шменси направено, али сушито им е стварно добро.

Болен сум по суши, скоро во секој поголем град во Европа имам јадено суши.
Кај нас сеуште го нема например принципот all you can eat, тоа дефинитивно фали.

Каде се наоѓаат овие MoreMania Sushi?
На инстаграм гледам немаат многу избор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom