Pa denesna Turcija e bukvalno Izraelski produkt. Ataturk Izraelsko dete.
Izraelski sinovi se i Gruevski, Mickoski (cela VMRO), Vucic, Jansa, Orban, Kurtz i.t.n. Nivnite politiki se jasno definirani i zatoa EU ima golem problem so istive.
Edinstveno Rusija, nekolku EU zemji, Turcija, Iran im se trn vo oko na Evreite ama stom preracunale deka imaat tolku golemo vlijanie I mok na svetska scena da bukvalno go vratat "istoriskiot Izrael" i da go iscekaat mesijata mnogu verojatno I po sekoja cena (na zivotinski nacin) ke go napravat toa.
Zal mi e sto golem del ne ja gledaat golemata slika, a ke ja vidat prekasno.
Evreite sebesi se smetaat za izbran narod, se drugo e stoka. Zamislite eden takov narod so neograniceni resursi i mok vs "stokata". Nemojte da mislite deka stokata se samo arapi. Arapite im se momentalno najgolema zakana za vakvo scenario I zatoa go jadat najmnogu.
Voglavno, ne ocekuva zaeban period slednava dekada. Do 2032 se ke bide onaka kako isprogramirale.
ISIS еврејска творевина? па евреите ли ги носеа нашиве мухамединци да сечат глави таму?
Пред неколку години убија како кучиња 5 деца на сам велигден најголем христијански празник, и за да биде повесо искочија илјадници муслимани на најголми протести за да ги бранат убијците со знамиња на алкаеда исис, и ниту еден ебан муслиман интелектуалец политичар не искочи да каже јавно чекајте бе луѓе греота за фамилиите, нека излезе судот со пресуда докази... не, туку сите до еден застанаа на страна на убијците..
Кога исис беа во подем сите муслимани кои ги познавам и по социјални мрежи се ложеа на исис или во најдобар случај релативизираа.
Таа приказна е за Теодор Херцл кој е уствари основач на ционизмот. Тој на почетокот на 20 век на некоја конференција со озлогласениот султан Абдулхамид го прашувал како да ја купи Палестина и одтаму е излезен овој мит. Иначе доселувањето на Израелските пионери во Палестина и купувањето на земјиштето е озаконето во младотурскиот парламент. Клучна улога имале Македонските пратеници чиј координатор бил Димитар Влахов. Денеска има негов споменик и улица во Тел Авив. Земјиштето не е одземено од Палестинците од причина што тогаш цела Палестина имала помалку од 100.000 жители и речиси и да не била населена. Земјиште било одкупувано од тогашната држава, но голем дел и од арапите. Купувањето идело преку "Jewish Colonial Trust" и "Palestine Land Development Company" и е документирано и може да се најдат документи и денеска. Иначе оваа стратегија за населувањето и за кибуците ја има осмислено Франц Опенхајмер, презентирана и најверојатно прифатена на шестиот ционистички конгрес во Базел 1903.Знам дека повеќето ја 'знаат' вистината, ама за другите што ги интересира еве едно интересно видео.
Напомена не е доволно објаснето во видеото улогата на Османлиите во формирањето на Израел, затоа што купувањето на земја започнува баш на почеток на 20 век со закон на Турците, кои ја прогласуваат сета земја во Палестина за сопственост на Султанот. Турците започнуваат да ја продаваат палестинската земја на Евреите.
Затоа, долги години, практично до Ердоган, Турција и Израел беа сојузници.
Си се запрашал ли зошто тие главните лоши чичковци успеале само на муслиманите да им го перат мозокот да се дигнат во воздух со експлозив да сечат глави силуваат жени вршат геноцид во име на Алах, зашто само кај муслиманите им успева тоа перење на мозок, зашто не им успеа да заведат атеисти христијани и Др?Islamot zabranuva ubistvo na civili i nedolzni luge, Toa ne e od islamot.... Ako nekoj si go zema za pravo toa da go prikaze kako takvo( kje odgovara za toa na Sudniot Den) bez razlika dali e nekoj posmatrac od strana ili samiot izvrsitel, kako sto kazav gore perenje na mozoci na odredeni luge, naivni da se utepuvaat,.a tie glavnite profitiraat
Кажи како иди до израз IQ of 110 спрема 80Таа приказна е за Теодор Херцл кој е уствари основач на ционизмот. Тој на почетокот на 20 век на некоја конференција со озлогласениот султан Абдулхамид го прашувал како да ја купи Палестина и одтаму е излезен овој мит. Иначе доселувањето на Израелските пионери во Палестина и купувањето на земјиштето е озаконето во младотурскиот парламент. Клучна улога имале Македонските пратеници чиј координатор бил Димитар Влахов. Денеска има негов споменик и улица во Тел Авив. Земјиштето не е одземено од Палестинците од причина што тогаш цела Палестина имала помалку од 100.000 жители и речиси и да не била населена. Земјиште било одкупувано од тогашната држава, но голем дел и од арапите. Купувањето идело преку "Jewish Colonial Trust" и "Palestine Land Development Company" и е документирано и може да се најдат документи и денеска. Иначе оваа стратегија за населувањето и за кибуците ја има осмислено Франц Опенхајмер, презентирана и најверојатно прифатена на шестиот ционистички конгрес во Базел 1903.
Израел и Турција биле во добри односи, не заради овој факт, туку заради фактот што Отоманската империја ги примила Сефардите од Шпанија и ги има распределено по градовите низ царството со привилегиран статус на трговци. А калимерата ја расипале во оној момент кога султанчето почна да го спонзорира Хамас, пред едно 10тина години.
Иначе Израел од регионот во најблиски односи биле со Иран, нормално пред Исламската револуција. Но ако прочепкаш малце, ќе видиш дека и покрај наративот на Ајатолахот, најголеми снабдители на оружје и муниција на Иран во Иранско-Ирачката војна пак биле Евреи.
Си се запрашал ли зошто тие главните лоши чичковци успеале само на муслиманите да им го перат мозокот да се дигнат во воздух со експлозив да сечат глави силуваат жени вршат геноцид во име на Алах, зашто само кај муслиманите им успева тоа перење на мозок, зашто не им успеа да заведат атеисти христијани и Др?
И зошто вие чесните и поштетни муслимани не организирате ниту еден протест против нив? Зашто дозволувате да ви ја гнасат религијата на мирот?
KONKRETNO ZA ISIS gi lazat devojcinja i momcinja od Germanija .Grevovite vika kje vi bida oprosteni, a nas vi se dozvoleni grevite kako alkohol ,blud. kocka bidejki vie kje umrete kako shehidi -taka im vikaat, a tie raboti se sitni za Gospod zarazlika za vasata zartva- gi zabluduvaat,,,tie sto ne se educiraniСи се запрашал ли зошто тие главните лоши чичковци успеале само на муслиманите да им го перат мозокот да се дигнат во воздух со експлозив да сечат глави силуваат жени вршат геноцид во име на Алах, зашто само кај муслиманите им успева тоа перење на мозок, зашто не им успеа да заведат атеисти христијани и Др?
И зошто вие чесните и поштетни муслимани не организирате ниту еден протест против нив? Зашто дозволувате да ви ја гнасат религијата на мирот?
А да земеш да се образоваш колку на пример има христијани во Газа и претежно кој ги брка од таму. Еве како за илустрација, во 2007 имало 3000, денеска има 1200. Претежно Палестинците муслимани од Газа на сила ги конвертираат христијаните.JA ZA OVAA TEMA TOGAS NA FB , LOM GO NAPRAVIV LJUPCO RISTOVSKI OD INTEGRA ,,,,ZASTO STAVA IZRAELSKO ZNAME, VIKAM AKO SE DEKLARIRATE KAKO HRISTIJANSKA PARTIJA(AJDE AKO NE VI E GAJLE ZA PALENSTINSKITE MUSLIMANI, ZASTO PODRZUVATE NEKOJ STO GI UBIVA VASITE BRAKJA PALENTINSKI HRISTIJANI
Историјата на односите на Иран и Израел е многу покомплексна одколку што си мислиш за да дојдеш до заклучок дека Израел ги помага и двете страни поради завадување или слично. Уствари секогаш, за било што можеш да измислиш приказна дека Евреите се сплотени против човештвото. Тоа е нешто што ги прати Евреите уште од аферата Драјфус во поновата историја... Таквото размислување впрочем ги натерало нацистите да натераат во смрт 6 милиони евреи.Кажи како иди до израз IQ of 110 спрема 80
Израел ги дели цело време муслиманите и помага во секоја војна. Нема да ме чуди да ги помага и двете страни.
Се само не секуларни муслимани, оти со нив е потешко да се излези на крај. Нешто што гледам абдалов не задолжителен не го разбира.
Odgovori na moite temi za isis za gadafi.i ne koristi fejk news ..nego pogledaj u zivo sto vikaat palestinskite hristijsniА да земеш да се образоваш колку на пример има христијани во Газа и претежно кој ги брка од таму. Еве како за илустрација, во 2007 имало 3000, денеска има 1200. Претежно Палестинците муслимани од Газа на сила ги конвертираат христијаните.
Gaza Christians sense pressure to convert to Islam
Two conversions that a Christian family says were forced have strained relations between a tiny Palestinian Christian community in the Hamas-run Gaza Strip and the Muslim majority.www.reuters.com
Ова е проблем кој се провелкува со децении меѓу Палестинците, поготово е најизразен е во Газа. Тие ѓубриња кои докажано и со задоволство се џелати на Христијаните и меѓу нивните, и во Либан и најново во Сирија и Ирак, не само што го заслужиле тоа што им го прави Израел, туку заслужиле и многу повеќе. Истите тие Палестинци ја злоупотребија добрата воља на Либан кои ги прими стотици иљади бегалци, па така таму иницираа војна која се претвори во најголемииот геницид на православниот народ во поновата историја. Исто така ја злоупотребија добрата воља на Сирија под Асад, која има стотици иљади Палестински бегалци и застанаа позади брадите кои колеа и убиваа Христијани низ Сирија и Ирак.
Автоматски споено мислење:
Историјата на односите на Иран и Израел е многу покомплексна одколку што си мислиш за да дојдеш до заклучок дека Израел ги помага и двете страни поради завадување или слично. Уствари секогаш, за било што можеш да измислиш приказна дека Евреите се сплотени против човештвото. Тоа е нешто што ги прати Евреите уште од аферата Драјфус во поновата историја... Таквото размислување впрочем ги натерало нацистите да натераат во смрт 6 милиони евреи.
Прво и основно помагачите на Иран се претежно Ирански Евреи кои ги користат врските со Израел да и помогнат на матичната држава. Ми се чини дека нема друга муслиманска држава која Израел директно или индиректно воено ја снабдувал во услови на војна. Така да незнам колку ти држи вода муабетов.
Немора да користи човек ништо освен статистика за да ги види бројките и да споредиOdgovori na moite temi za isis za gadafi.i ne koristi fejk news ..nego pogledaj u zivo sto vikaat palestinskite hristijsni
Ona sto ne ti odgovara kjutis a za ova najde fejk...sakate narod sto navodno go ubil vasiot mesija i gi branite...ova e kopleksna tema.Pozdrav
Islamot ne se prima na sila .u verata nema prisila....toa e sve sminka na onie koi go zlopotrebuvaat mediumskiot prostor.Ajde koj saka debata na tema koja e vistinska religija.1 e nemoze site neli ...moze i na skype pa zakacete na youtube posle
A toj sto prisiluva drugi vo islam ...svesno ili nesvesno pravi golem grev
Ti pisuva Hamas. A fatah kaj ti e...ako nekoj te pobedi so srgumentu priznaj ...ja kje priznam
Нема омраза, зборуваат за факти.Islamot se siri od 1.4 sega e 1.7 i lugeto dobrovolno go prifakjaat...pak begas od.temata..i se vrtis vrz ona ti sto go replicira. Prodolzete samo so omrazata pozdrav