Во секој град е различна возрасната граница до која се стигнати со вакцинирање.
Татко ми се вакцинираше неделава на 68 годишна возраст, а мајка ми е наредна недела. Во Скопје се дојдени до кај 65-6 години.
Една жена од Куманово што ја знам, нема ни 50 години, а се вакцинираше минатата недела.
Во Тетово и Гостивар веќе се стигнати и под 30 години. Причината барај ја во тоа што шипоите најчесто не се пријавуваат за вакцининација и затоа има помалку пријавени и побрзо оди вакцинацијата.
Регуларно му е дојден редот, знам еден куп Тетовчани кои поминаа на вакцинација, а имаат околу 30 години.
Не барам причина кај шипурки или наши.....не ме интересира. ПРАВДА барам во државава!
Знам за многу ситуации во Скопје.....исто деца испод 30 години....повикани на вакцинација, додека лица над 50 години.....со хронични болести, во ризични групи......сеуште чекаат. Дали е праведно? НЕ
Е сега.....да имаме вакцини како што има Србија.....Океј. Отворени врати и кој сака нека се вакцинира....кога сака, без закажување.
Но сите знаеме дека не е така......кубуриме со вакцини и тоа добро.....колку и да изгледа розево.
Но на кој му е гајле за тоа? ......на власта? Не.
Едноставно сум револтиран....кога познавам еден куп луѓе кои молат за вакцина....поради причина што се високоризични.......пријавени уште од сам старт на ваксајнс.мк ....НО сеуште немаат термин.
Кој е поважен......лице кое е на дијализа + дијабетис + срцев болесник + останато......или некој средношколец (не е важна националноста).
Пак ќе кажам......да има неограничен број на вакцини во Македонија.....океј. Но не е така, сите знаеме.
Тука лежи проблемот. Патем.....зборот ПРАВДА.....што е тоа!?