Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.074
Поени од реакции
42.778
@Ron Burgundy i ti do Belgrad beshe ili kako Blendi i go zema mestovo na ovaa zena?
ја регуларно сум се пријавил зоки, и тоа у март уште, иначе има вакцини за сите и за бленди и за менди. Они ги вакцинираат сите што се пријавиле, така и Бленди се пријавил и го викнале и нема што тука да се дискутира.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.276
Поени од реакции
23.879
Neznam sto vi e cudno. Sebicna nacija sme. Tuka e sosem normalno da se pisis bugar samo za da vozis poevtina kola, da se prestrois vo lentata za Eu na granica, demek da ne cekas, da zemis pasos, tamu za nekoja zena ke mu ja mislele. Pa doktorite kako prvo ni H od humanost nemaat ama prvi se da se ispofalat kako ja rabotele najhumanata profesija koja patem receno treba da im ovozmozi lagoden i bezgrizen zivot za nasi standardi posto ete mora da si go naplatat znaenjeto, vie za nekoja zena ste se zagrizile oti ne ja viknale na vakcinacija. So ve gledam cudni i so izmesani prioriteti.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
ја регуларно сум се пријавил зоки, и тоа у март уште, иначе има вакцини за сите и за бленди и за менди. Они ги вакцинираат сите што се пријавиле, така и Бленди се пријавил и го викнале и нема што тука да се дискутира.
Ne svakjam, a zoshto togash TrendS e tolku izrevoltiran na drzavata? A ti zoshto prvo ne im dozvoli starite da gi vakciniraat? Vrski fakjate sho e fintata? Citash deka zenata e rizicna? I zashto moral on u Belgrad da odi cim imate tolku vakcini?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.074
Поени од реакции
42.778
Ne svakjam, a zoshto togash TrendS e tolku izrevoltiran na drzavata? A ti zoshto prvo ne im dozvoli starite da gi vakciniraat? Vrski fakjate sho e fintata? Citash deka zenata e rizicna? I zashto moral on u Belgrad da odi cim imate tolku vakcini?
Зоки сите што чекавме имавме термин, не се сеќавам некого да не сум пуштил. А ти што мрсиш мадиња не е океј. Сеа ми глумиш часна сестра а на форумов имаш 20 профили преку кои тролаш. Можеби треба да ти ги банираат сите да ти дојде акл.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.339
Додека комшикава на кат кај мене.....дијабетичар + еден тон хронични болести....59 годишна сеуште чека позив за вакцинација.....нашата магична земја.....го вакцинирала младото шипурче....средношколецот БЉЕНДИ ХОДАИ....и слични како него.
ПРАВДА?! .....што е тоа?!
И мене не ми е логично тоа што го прават. Како може да дојдат многу помлади на ред пред оние кои се во ризична група. Министеров изјави дека доаѓале помлади на ред, поради тоа што во различни подрачја различен бил интересот и дека постарите не се пријавувале во некои подрачја.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Зоки сите што чекавме имавме термин, не се сеќавам некого да не сум пуштил. А ти што мрсиш мадиња не е океј. Сеа ми глумиш часна сестра а на форумов имаш 20 профили преку кои тролаш. Можеби треба да ти ги банираат сите да ти дојде акл.
Sho e ron, oseti koe sebicno stvorenje si i sega troool troool....

Ushte u mart on se prijavil i imal emocii i golema griza za postarite....

:coffee:

Член од
5 март 2018
Мислења
16.907
Поени од реакции
19.244
Ама битно се извакцинираа по администрации, политичари, новинари, тоа што на ред чекаат хронично болни нема везе. Среќа што вирусот стивнува и ваљда ќе стасаат вакцини до на лето за сите.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.074
Поени од реакции
42.778
Sho e ron, oseti koe sebicno stvorenje si i sega troool troool....

Ushte u mart on se prijavil i imal emocii i golema griza za postarite....

:coffee:
зошто сум себичен? зошто ти и другиве владиња, бафриња бегате и не сакате да се вакцнинирате? Јас сум се пријавил регуларно, и сум се вакцинирал регуларно. А ти продужи да тролаш и шириш канализација на форумов додека не ти го банираат и овој профил. Па ќе направиш уште 3-4 нови.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Ако тука нема простор да дискусија, каде има? Има лица над 50 години шо се пријавиле од почеток, а не се повикани. Од другата страна имаш тинејџер кој стигнал на ред. Во меѓувреме министерот ти вика дека лицата под 40 ќе треба да почекаат, да се дал ред на постарите.

Извини Рон, ама не штима работава некако.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.276
Поени од реакции
23.879
зошто сум себичен? зошто ти и другиве владиња, бафриња бегате и не сакате да се вакцнинирате? Јас сум се пријавил регуларно, и сум се вакцинирал регуларно. А ти продужи да тролаш и шириш канализација на форумов додека не ти го банираат и овој профил. Па ќе направиш уште 3-4 нови.
Nema nikakva potreba da me stavas vo taa kategorija. Niti sum antivakser, niti nekogas sum tvrdel deka virusot ne postoi. Jas dali ke se vakciniram ili ne ke mu ja mislam koga za toa ke se javi barem spored mene realna potreba. Niti spagjam vo rizicna grupa, niti imam nekoja hronicna bolest, a i realno daleku sum od hipohondrik. Najbitnoto od se na nikoj ne mu zafativ termin, niti sum mu drzel krevet. Koj e tvojot izgovor sto uste pojma nemam koga se zakaza za vakcina i toa koga vakcini nemase ni za lek?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.074
Поени од реакции
42.778
Ако тука нема простор да дискусија, каде има? Има лица над 50 години шо се пријавиле од почеток, а не се повикани. Од другата страна имаш тинејџер кој стигнал на ред. Во меѓувреме министерот ти вика дека лицата под 40 ќе треба да почекаат, да се дал ред на постарите.

Извини Рон, ама не штима работава некако.
сите пријавени што се ги викаат, и @MARCELLO го викнаа како и мене, не знам што не ви е јасно

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Rooon ovaj forum i okolina e kanalizacija so vakvi ko tebe odaaaamna ushe pred ja da se pojavam.... sebicni si go gledate gzeto i ko tetki prodavate griza za vashite postari sogragjani.... a ustvari tebe ti e za tate i mama.... i sebe pred se.

Da beshe ti tolkav humanist nemashe da se prijavuvash dodeka site postari rizicni ne se vakciniraa...

Ljuboffff

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.276
Поени од реакции
23.879
сите пријавени што се ги викаат, и @MARCELLO го викнаа како и мене, не знам што не ви е јасно
Ete ne ni e jasno zosto ne poceka koga si zdrav, prav, ne si vo rizicna grupa, niti hronicno bolen, a opsto poznato bese deka nema dovolen broj na vakcini?

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.356
Поени од реакции
7.716
Аман бе, само цвилиш, бан па бан, а се чепкаш. Ти го сметаш за возрасен маж, а он женско петле да ти бил, ко оние свилените деца во маало, плачипи*е :pipi:

И сеа кога си вакциниран:
- оти се плашиш од тие без маска што шетаат, ќе носиш ли маска..
- ќе се дружиш ли сега или ќе им бараш потврда дал се вакцинирани.

Kajgana Shop

На врв Bottom