Mi e gajle sto ke kaze iskreno.
Inaku hipoteticko bese scenarioto okolu pisenjeto, no ni na kraj na pamet ni mi doagja da nosam zaklucok samo so ednata verzija na prikaznata. Zenite nosat odluki na baza na emocii, sto znaci krajno glupi i nelogicni vo najgolem broj na slucai. Pa uste i zaljubeno zensko koga nosi odluki, nek je bog sa nama. Najsumlivo vo cel muabet e kako be ne go naucila po karakter tolku godini. Glupa e, retardirana ili mozi ednostavno zaljubena bila. Sto i da bilo od toa fakt e deka ne e sposobna da nosi dobri zivotni odluki i toa pod uslov da e tocno se toa sto nackrtala tuka. Mene mi nema nekoja logika nekoja licnost da e tolku dobra, pametna i se naj naj ama da ne bila sposobna tolku godini eden karakter da proceni. Ne odi toa bas zaedno.
Се јави и мизогинистот. Во кој свет и кое село живееш ти бе? Можда тие во твоја околина уште одат да леат стомни со вода и цел живот им се фокусира на одлуки поврзани со мажи на база на емоции, одлуки кои се цитирам- крајно глупи?
Ајде малце за жените во мојата околина оти ми е смачено од креирање на генерална слика за жената која има за цел да ја турни и понижи истата.
Сите 10 девојки од нашето друштво на Факултет - СИТЕ ДЕСЕТ се на Магистерски во странство. Оние кои ги завршија работат на проекти за европски закони во Брисел!!!! Мастер зедоа во Холандија. Да и такви детерминирани битија има меѓу македонската жена!
Беа 1000000 пати покапацитетни од мажите, имаа 10ки во индекс од 1ва до 4та година - без ниту една 9ка! Најважно од се - не учеа за просек, учеа за да научат, за да знаат, за да придонесат.
Ајде малку и за момците од дружинава, голем дел од нив пиеа тешко, голем дел беа на факс само за да легнат девојка - epitome of sleezy. Добар дел за да не речам огромно мнозинство немаа потенцијал да извадат ни 6ка. Еднаш еден дојде пијан на испит, седна до мене, смрдеше корнеше на ракија и ми кажа дека ноќта соседите во станот го пријавиле во полиција само поради тоа што имале многу луда журка со другарите таа ноќ.
Денес волот се вработи во ГИГАНТ од македонска фирма која котира и на берзата. Зема 1000 евра плата. Успеа да вработи и свој другар таму, како негов асистент до неговата канцеларија иако и двајцата беа тутурутки и место мозок имаа кикиритка.
Кога одевме на размена во САД, типов правеше филмови дека ќе легнел и затруднел американка (в ум си велев, да баш американките бараат некој ко тебе, седам со мисли - копито тебе ни геј не ти дава а не па жена и само немо го слушам), па филмови тој ќе останел во САД цел живот.
Но шииииит, типот се вратил од САД после само
2 недели (тате пак платил за билет, истиот тој кој фати врска и за да го вработи), аргумент - не можел да работи, паднал психички.
Дами и господа - ова е вистинското лице на мажите, кога веќе тргнавме да генерализираме со шовинистов погоре, кој во повеќе наврати го гледам како сери против жените и пробува да креира некоја слика (а креира слика само за себе).
Имам другари супер момци, не сме ендемски вид, не има и тие што учевме, ама кога некој вака гадно генерализира за жените, ајде и јас да кажам каква се багра сум сретнал во животот.
Фактот дека девојките од моето друштво се 1000 пати попросперитетни од магарината нема да го смениш со ништо, со никаков говор овде или било каде. Нека ти смрди тебе и на постраниот Балкански ум што го имаш. Ја отрувте земјава и млдежот - ти и таквите ко тебе! Бетер од турци сте! Затоа и 500 години ве воделе султани, сте чекале Франција конзулати во Битола да прати па да ве спасува. Инаку уште турци ќе ве водеа.
Сите телевизии со турски програм ви се полни, калфи, султани, паши и робинки - од генот не се бега.