Несогласување во брак

• Креатор на темата Креатор на темата Moody
  • Време на започнување Време на започнување
Da zemi toj po nekoja slucajnost da napravi profil tuka i da ja kazi i drugata strana na prikaznata, drug muabet ke se vrtese. Vaka si dojde doticnata, si se pretstavi kako cvekje za mirisanje, vi go napraj filmot, vi se prikaza kako zrtva i odma poddrska za nea, osudi za drugata strana.
Toa vrvi tuka, vo realnosta ne bas.
Е да бе ќе направам профил на анонимен форум за да лажам. И што пишав чудно тука? Многу жени за жал се соочуваат со ваков проблем, направив профил чисто да си олеснам ми требаше разговор макар и вака. Не можам никого да натерам да верува, сепак ова е анонимен форум и секој може како што викаш ти да се престави. И за прашањето како до сега не сум го дознала каков карактер е не знам дали некогаш си чул дека имало бракови со години па на крај излегло пример дека тој е геј, или има и уште едно семејство. Секако тоа важи и за жените не се само мажите лоши. Плус ми беше другар кој му верував никогаш до тогаш не покажал ништо се додека не стапивме во брак. Можеби вешто се криел инаку зошто би била со некој кој знам дека би ме малтретирал, малце имав додека растев.

Mi e gajle sto ke kaze iskreno.
Inaku hipoteticko bese scenarioto okolu pisenjeto, no ni na kraj na pamet ni mi doagja da nosam zaklucok samo so ednata verzija na prikaznata. Zenite nosat odluki na baza na emocii, sto znaci krajno glupi i nelogicni vo najgolem broj na slucai. Pa uste i zaljubeno zensko koga nosi odluki, nek je bog sa nama. Najsumlivo vo cel muabet e kako be ne go naucila po karakter tolku godini. Glupa e, retardirana ili mozi ednostavno zaljubena bila. Sto i da bilo od toa fakt e deka ne e sposobna da nosi dobri zivotni odluki i toa pod uslov da e tocno se toa sto nackrtala tuka. Mene mi nema nekoja logika nekoja licnost da e tolku dobra, pametna i se naj naj ama da ne bila sposobna tolku godini eden karakter da proceni. Ne odi toa bas zaedno.

Се јави и мизогинистот. Во кој свет и кое село живееш ти бе? Можда тие во твоја околина уште одат да леат стомни со вода и цел живот им се фокусира на одлуки поврзани со мажи на база на емоции, одлуки кои се цитирам- крајно глупи?

Ајде малце за жените во мојата околина оти ми е смачено од креирање на генерална слика за жената која има за цел да ја турни и понижи истата.

Сите 10 девојки од нашето друштво на Факултет - СИТЕ ДЕСЕТ се на Магистерски во странство. Оние кои ги завршија работат на проекти за европски закони во Брисел!!!! Мастер зедоа во Холандија. Да и такви детерминирани битија има меѓу македонската жена!
Беа 1000000 пати покапацитетни од мажите, имаа 10ки во индекс од 1ва до 4та година - без ниту една 9ка! Најважно од се - не учеа за просек, учеа за да научат, за да знаат, за да придонесат.

Ајде малку и за момците од дружинава, голем дел од нив пиеа тешко, голем дел беа на факс само за да легнат девојка - epitome of sleezy. Добар дел за да не речам огромно мнозинство немаа потенцијал да извадат ни 6ка. Еднаш еден дојде пијан на испит, седна до мене, смрдеше корнеше на ракија и ми кажа дека ноќта соседите во станот го пријавиле во полиција само поради тоа што имале многу луда журка со другарите таа ноќ.

Денес волот се вработи во ГИГАНТ од македонска фирма која котира и на берзата. Зема 1000 евра плата. Успеа да вработи и свој другар таму, како негов асистент до неговата канцеларија иако и двајцата беа тутурутки и место мозок имаа кикиритка.
Кога одевме на размена во САД, типов правеше филмови дека ќе легнел и затруднел американка (в ум си велев, да баш американките бараат некој ко тебе, седам со мисли - копито тебе ни геј не ти дава а не па жена и само немо го слушам), па филмови тој ќе останел во САД цел живот.
Но шииииит, типот се вратил од САД после само 2 недели (тате пак платил за билет, истиот тој кој фати врска и за да го вработи), аргумент - не можел да работи, паднал психички.

Дами и господа - ова е вистинското лице на мажите, кога веќе тргнавме да генерализираме со шовинистов погоре, кој во повеќе наврати го гледам како сери против жените и пробува да креира некоја слика (а креира слика само за себе).
Имам другари супер момци, не сме ендемски вид, не има и тие што учевме, ама кога некој вака гадно генерализира за жените, ајде и јас да кажам каква се багра сум сретнал во животот.

Фактот дека девојките од моето друштво се 1000 пати попросперитетни од магарината нема да го смениш со ништо, со никаков говор овде или било каде. Нека ти смрди тебе и на постраниот Балкански ум што го имаш. Ја отрувте земјава и млдежот - ти и таквите ко тебе! Бетер од турци сте! Затоа и 500 години ве воделе султани, сте чекале Франција конзулати во Битола да прати па да ве спасува. Инаку уште турци ќе ве водеа.
Сите телевизии со турски програм ви се полни, калфи, султани, паши и робинки - од генот не се бега.

Последно уредено:
Не сте правиле проби. Живеење по 5-6 дена повеќе пати. Тоа ти е грешката.
Доволно е два пати по 7дена заедно нон стоп, се ќе излезе на површина.
Ама џабе е сеа...Пробај да глумеш малце и ти. Одговарај само со потврдно. Замисли се у улога на слугинка. Ако ти упале тоа, ке се смене ситуацијата. Није лако, ал друго шта ти преостаје!

I covekot citam ne e nasilen...... no ne e losho i kurs za samoodbrana, za sekoj slucaj.... ako nishto drugo diga samodoverba.... da se izleze od zrtva mentalitetot i prezeme akcija.
Заеби таков живот ако треба да учиш курс за самоодбрана од мажот ти 'за не дај Боже'.

Заеби таков живот ако треба да учиш курс за самоодбрана од мажот ти 'за не дај Боже'.
Ти не читаш до крај. Поеентата е дека ке се смене психички, самодовербата ке и порасне.
Ама тешко дека ке има воља за такво нешто покрај двете деца.

Ти не читаш до крај. Поеентата е дека ке се смене психички, самодовербата ке и порасне.
Ама тешко дека ке има воља за такво нешто покрај двете деца.
Нели? За да ти се смене самодовербата треба да почнеш за почеток од теретана или физички изглед, а не од библиотеката на пример. Оф бе Говиндо. Издигни го егото, нахрани ја душата.

Не е тоа муабетот. На самодовербата влијаат многу фактори. За почеток најважна и е поддршката од блиски и финансиска независност, а не курсеви за самоодбрана "за секој случај мажот да не и станел насилен". Па штом жената направила профил на форумов и дошла да побара помош веќе проценила дека нема иднина со таков човек покрај неа. Најглупа ствар е да и даваш лажна надеж дека треба да остане имуна на секојдневната психичка тортура и дека ќе пројде за некое време. Штом е психички агресор, голема е веројатноста и физички да го изманифестира тоа.

Da... treba da ja skontate mashkata psihologija porano vo zivotot, primer toj agresivec, nasilnik zivee u sekoj kako potencijal i koga vekje pocnuva da izleguva treba da mu se " udrat shamarite " ne mora fizicki moze so pogled, ostar govor, a za toa treba samodoverba. Ona nego moze da go stavi vo red samo so mashkiot princip.. sekoe devojce od malo treba da uci kik boks, tekvondo, karate, dzudo i slicno...
Za sekoj slucaj poshto evidentno ne gi prepoznavate na vreme... a koga kje se naucite da tepate i kje gi poznaete.

A pokraj kurs za tepanje treba i biblioteka, matematika, kompjuteri...... dokolku imam ispushteno neshto de te molam daj mi idea ushte shto da vezba kjerka mi.

Ljubofff.

За да му ја акнам вазната од глава ни курс ни ништо не ми треба, али да, добро е да се вежбаат вештини :)

Da... treba da ja skontate mashkata psihologija porano vo zivotot, primer toj agresivec, nasilnik zivee u sekoj kako potencijal i koga vekje pocnuva da izleguva treba da mu se " udrat shamarite " ne mora fizicki moze so pogled, ostar govor, a za toa treba samodoverba. Ona nego moze da go stavi vo red samo so mashkiot princip.. sekoe devojce od malo treba da uci kik boks, tekvondo, karate, dzudo i slicno...
Za sekoj slucaj poshto evidentno ne gi prepoznavate na vreme... a koga kje se naucite da tepate i kje gi poznaete.

A pokraj kurs za tepanje treba i biblioteka, matematika, kompjuteri...... dokolku imam ispushteno neshto de te molam daj mi idea ushte shto da vezba kjerka mi.

Ljubofff.
Ја ќерка ми би ја учела да се сака, цени и почитува себеси, за утре да не се најде во ситуација да биде ''приморана да ја трпи нечија психопатологија која ти ја карактеризираш како нормален машки потенцијал''.

И не, не треба да го става во ред и да го превоспитува, туку едноставно да си најдат заеднички говор и меѓусебно разбирање. Со тепање и насилство ништо нема да постигне.

Ljubofff.
Јога, и тамн ќе се претворе у супергирл. Не се зезам. Ама после со таква савршена самодоверба како ке се заљубе у идиот машко? Пошто сите ке ги перцепира така. Ја ти проблем од виши левел шо ни крај памет не ти одговара...Ај не ја упишувај у јога.

Ја ќерка ми би ја учела да се сака, цени и почитува себеси, за утре да не се најде во ситуација да биде ''приморана да ја трпи нечија психопатологија која ти ја карактеризираш како нормален машки потенцијал''.

И не, не треба да го става во ред и да го превоспитува, туку едноставно да си најдат заеднички говор и меѓусебно разбирање. Со тепање и насилство ништо нема да постигне.
Ne kazav fizicki da go tepa, ami da i vidi u ocite deka moze i ona da go izmlati. A edna prijateljica i go izmlati.

Ziveete u babl evidentno so fantazii za svet kade so ljubof i konstruktiven dijalog, otvorena komunikacija kje gi razglobite i reshite problemite dodeka nadvor shetaat homoerektusi sho ne mozete da gi prepoznaete, zaglavuvate so niv i posle ste vo shok, glumci bile manipulatori.... pa mene cel komshiluk mi e nekade na spektarot na psihopatija/sociopatija....

I vidish pokraj samodoverbata da se saka sebesi i peperutkite sekoj den i pushtam i faci da gleda, da im gi nauchi... si imam folderi... najbazicniot homoerektus se vika Dzoko od Murtino... ponatamu se posofisticirani i majndfakeri. I forumot me inspirira za novi folderi.

Lj.

Се јави и мизогинистот. Во кој свет и кое село живееш ти бе? Можда тие во твоја околина уште одат да леат стомни со вода и цел живот им се фокусира на одлуки поврзани со мажи на база на емоции, одлуки кои се цитирам- крајно глупи?

Ајде малце за жените во мојата околина оти ми е смачено од креирање на генерална слика за жената која има за цел да ја турни и понижи истата.

Сите 10 девојки од нашето друштво на Факултет - СИТЕ ДЕСЕТ се на Магистерски во странство. Оние кои ги завршија работат на проекти за европски закони во Брисел!!!! Мастер зедоа во Холандија. Да и такви детерминирани битија има меѓу македонската жена!
Беа 1000000 пати покапацитетни од мажите, имаа 10ки во индекс од 1ва до 4та година - без ниту една 9ка! Најважно од се - не учеа за просек, учеа за да научат, за да знаат, за да придонесат.

Ајде малку и за момците од дружинава, голем дел од нив пиеа тешко, голем дел беа на факс само за да легнат девојка - epitome of sleezy. Добар дел за да не речам огромно мнозинство немаа потенцијал да извадат ни 6ка. Еднаш еден дојде пијан на испит, седна до мене, смрдеше корнеше на ракија и ми кажа дека ноќта соседите во станот го пријавиле во полиција само поради тоа што имале многу луда журка со другарите таа ноќ.

Денес волот се вработи во ГИГАНТ од македонска фирма која котира и на берзата. Зема 1000 евра плата. Успеа да вработи и свој другар таму, како негов асистент до неговата канцеларија иако и двајцата беа тутурутки и место мозок имаа кикиритка.
Кога одевме на размена во САД, типов правеше филмови дека ќе легнел и затруднел американка (в ум си велев, да баш американките бараат некој ко тебе, седам со мисли - копито тебе ни геј не ти дава а не па жена и само немо го слушам), па филмови тој ќе останел во САД цел живот.
Но шииииит, типот се вратил од САД после само 2 недели (тате пак платил за билет, истиот тој кој фати врска и за да го вработи), аргумент - не можел да работи, паднал психички.

Дами и господа - ова е вистинското лице на мажите, кога веќе тргнавме да генерализираме со шовинистов погоре, кој во повеќе наврати го гледам како сери против жените и пробува да креира некоја слика (а креира слика само за себе).
Имам другари супер момци, не сме ендемски вид, не има и тие што учевме, ама кога некој вака гадно генерализира за жените, ајде и јас да кажам каква се багра сум сретнал во животот.

Фактот дека девојките од моето друштво се 1000 пати попросперитетни од магарината нема да го смениш со ништо, со никаков говор овде или било каде. Нека ти смрди тебе и на постраниот Балкански ум што го имаш. Ја отрувте земјава и млдежот - ти и таквите ко тебе! Бетер од турци сте! Затоа и 500 години ве воделе султани, сте чекале Франција конзулати во Битола да прати па да ве спасува. Инаку уште турци ќе ве водеа.
Сите телевизии со турски програм ви се полни, калфи, султани, паши и робинки - од генот не се бега.
Немој жити кариера, само немој за женскиот памет у државава да зборуваш :pos:

Тако је буразеру. Се оде од една крајност у друга. Како да се фиксирани стварите.

Da ne pocnuvam za homoerektusite od ponezniot pol.... ko da zenskata solidarnost ovde zaborava deka toj primitivec e oblikuvan od... majkata! Ili svekrvata e nekoj poseben krichr? Mozno e.

Tuku mene mi e najjako sho u temava soveti delat lugje sho uopshte ne se vo brak! Prajsles!

Е да бе ќе направам профил на анонимен форум за да лажам.
Pa mnogu jasno deka ne. Tuka nikoj ne lazi, deka anonimni. Obicno lazime kade site ne znaat i mnogu lesno mozat da ne fatat vo laga.
Ti cupe da ne si skarana so logikata?
Автоматски споено мислење:

Kakva vrska ima mubatetot tvoj so toa so jas go kazav ziti se. Dali i voopsto go sfati. Imal drugarki so prosek neznam kakov. I sto so toa. Jas ne rekov deka zenite se glupi pa so se rasplaci tuka, tuku odlukite pretezno gi nosat na baza na emocii namesto na logika i razum.
Pa pogore imas ziv primer na zenska logika. I ako tebe toa vo najmala raka ne ti e cudno togas neznam so da ti recam :toe:
Priroda e toa, od genot ne se bega.
P. S i od Capari sum vekje ako te interesira.
Автоматски споено мислење:

За да му ја акнам вазната од глава ни курс ни ништо не ми треба, али да, добро е да се вежбаат вештини :)
Da pozelno e, posebno ako ne si precizna vo akanjeto so vaznata :cautious:.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom