ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Го манав и јас,мислам дека overhyped е,ама мое мислење,нај интересен лик онај ми е со свињата :D nonetheless entertaining аниме од мене 7/10. Btw The promised Neverland го препорачувам,кратко ама слатко,за втората сезона не знам ништо ама првата е лит,напнати моменти и твистс на кило во анимето.
Втората сезона е оригинално аниме, не е никако поврзана со оригиналната приказна. Кога заврши првата сезона земав ја прочитав целата Манга. Доста брзо и тоа, човекот што ја пишува секој чаптер го завршува со cliffhanger.

Втората сезона е оригинално аниме, не е никако поврзана со оригиналната приказна. Кога заврши првата сезона земав ја прочитав целата Манга. Доста брзо и тоа, човекот што ја пишува секој чаптер го завршува со cliffhanger.
Значи да не ја гледам втората? А баш чекав цела да излези за да ја бинџнам. Ако нека има cliffhangers, that keeps me on the edge of my seat.

Значи да не ја гледам втората? А баш чекав цела да излези за да ја бинџнам. Ако нека има cliffhangers, that keeps me on the edge of my seat.
Да баш тоа, кога има клифхенгерс побрзо оди читањето, сакаш веднаш па ја прочиташ следната страница. Инаку убаво е да си ја изгледаш и втората сезона да видиш како се разликува, овде ја има мангата.

Shaman king 2021, ремејк е или треба да го гледам и од 2001?

На одицијалниот сајт пишува дека треба да излезе во април...
Излезе non-cam, HD верзија од филмот на нет. Не е идеална, ама ОК ми стои. Ќе треба да прочачкаш.

Angels Egg 1985

Go izgledav vcera i navidum go zaboraviv posle 2 saata.
Denes scenite nekako mi se vrtat vo glava kako vrezani.
I uste ne znam sho e porakata na filmov.

Angels Egg 1985

Go izgledav vcera i navidum go zaboraviv posle 2 saata.
Denes scenite nekako mi se vrtat vo glava kako vrezani.
I uste ne znam sho e porakata na filmov.
Еден од подобрите класични филмови.

Еден од подобрите класични филмови.
Zavisi sho smetas pod klasika.

Akira izleguva po 3 godini od ovoj isto i Grave of the Fireflies.
Posle nekolku godini, Mamoru Oshii go pravi Ghost in the Shell sto e superioren film.
Isto Perfect Blue na Satoshi Kon.
End of Evangelion.

Iako ne moze da se ramni so ovie, sepak e vreden da se izgleda, sepak e samo saat vreme.

Zavisi sho smetas pod klasika.

Akira izleguva po 3 godini od ovoj isto i Grave of the Fireflies.
Posle nekolku godini, Mamoru Oshii go pravi Ghost in the Shell sto e superioren film.
Isto Perfect Blue na Satoshi Kon.
End of Evangelion.

Iako ne moze da se ramni so ovie, sepak e vreden da se izgleda, sepak e samo saat vreme.
Класичен по времето кога е правен им многу потценети анимеа од 80 и 90.
А сите тие што ги најброја се едни од најдобрите на сите времиња со денешните срања што се прават се одалечив и ретко гледам аниме преполно со украдени идеји и Фан сервис.

Класичен по времето кога е правен им многу потценети анимеа од 80 и 90.
А сите тие што ги најброја се едни од најдобрите на сите времиња со денешните срања што се прават се одалечив и ретко гледам аниме преполно со украдени идеји и Фан сервис.
Za zal si vo pravo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom