Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.351
Поени од реакции
24.038
Само магаре не менува став. :)

Некој луѓе овде на форумов, дури и стоматолози да се, триста глупости ќе истресат, за да испадни дека биле во право.

Иначе за @мкд владе, сиот терет на нашава пандемија го понесоа медицинските лица, некој и умреа, ама кој му е крив, таква професија одбрале. Оти ете и тој како електричар, можи да го фати струја. Мислам така преку воздух. Ваљда ако стој надвор на невреме со грмотевици.
Od druga strana pak ti celo vreme tresis gluposti ama posto ne si medicinsko lice, opravdano (y). I ne e fintata da nemas promena na stav tuku kolku gi branese prvite, demek onaka 100% siguren i posle salto mortale. I pak istoto, 100% siguren. Vo red si promenil stav, se slucva. Samo ne se tepaj tolku. Utre mozi pak ke go promenis. Toa kaj tebe kako dobro utro.
Автоматски споено мислење:

Ај потсетиме, чии ставови бранев:)
Pojma nemam, ne mozam da gi dopratam. Od mesec na mesec ti se menvaja stavovite. Isto ko na teneketo.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Od druga strana pak ti celo vreme tresis gluposti ama posto ne si medicinsko lice, opravdano (y). I ne e fintata da nemas promena na stav tuku kolku gi branese prvite, demek onaka 100% siguren i posle salto mortale. I pak istoto, 100% siguren. Vo red si promenil stav, se slucva. Samo ne se tepaj tolku. Utre mozi pak ke go promenis. Toa kaj tebe kako dobro utro.
Автоматски споено мислење:

Pojma nemam, ne mozam da gi dopratam. Od mesec na mesec ti se menvaja stavovite. Isto ko na teneketo.
Проблем е што за многу работи излегов во право, иако не сум тука да терам агенда, само сакам вистина.
Дури и за сообраќајте ќе излезам во право.

За не медицинско лице и не е толку лошо, затоа што видовме колку еден забар разбира.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.351
Поени од реакции
24.038
Проблем е што за многу работи излегов во право, иако не сум тука да терам агенда, само сакам вистина.
Дури и за сообраќајте ќе излезам во право.

За не медицинско лице и не е толку лошо, затоа што видовме колку еден забар разбира.
I slepa kokoska nekogas ke kolvne nekoe zrno. Ti tolku stavovi promeni sto statisticki bese nevozmozno niti eden da ne se pogodi vo pravo da bidis. Kako na sportska da pisis tri livcinja, ednoto 1, drugoto 2 i tretoto x i da se kurcis deka se razbiras od fudbal pisto edno livce ti pominalo. Realnosta e deka si vo dupka so drugite dve :toe:.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
I slepa kokoska nekogas ke kolvne nekoe zrno. Ti tolku stavovi promeni sto statisticki bese nevozmozno niti eden da ne se pogodi vo pravo da bidis. Kako na sportska da pisis tri livcinja, ednoto 1, drugoto 2 i tretoto x i da se kurcis deka se razbiras od fudbal pisto edno livce ti pominalo. Realnosta e deka si vo dupka so drugite dve :toe:.
Абе знам дека не е за Короната, ама ќе се распрајме еден ден и за тоа. И ти и другар ти незадолжителен бугарин одвај чекате. :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.351
Поени од реакции
24.038
Абе знам дека не е за Короната, ама ќе се распрајме еден ден и за тоа. И ти и другар ти незадолжителен бугарин одвај чекате. :)
Pojma nemam ni za koj zboras, ni za so zboras ama ok, ne si ja stegaj dusata.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Факт е дека до извесен степен спамате. Одма за Гејтс, Трамп, прскање со авиони, чипирање и депопулација. Големата депопулација кога починале 3-4 милиони од 7-8 милијарди. И ако земеме просечен животен век со просечна смрт од Ковид ќе видиме дека бројките се приближни.

Секогаш се влече аргументот дека има и млади (може има, не викам не), а притоа се занемаруваат останатите аргументи дека стапката на смртност кај младите (да речеме лицата до 30 год) е скоро 0%. Тука е и другиот сегмент- опасноста по здравјето т.е. последиците по твоето здравје, но тоа зависи од поединецот. Најголем број случаи се асимптонатски.

Ама ова е прогрес, се сложивме околу една работа. (y)

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.146
Поени од реакции
11.825
Само 5% од Ковид смртноста во Америка да ти била од корона вирусот

75 илјади умреле од Алцхајмер ама и нив ги броеле во корона, јебига пандемија е

Член од
13 април 2021
Мислења
3.496
Поени од реакции
11.426
Затоа што на млад човек до 30 години не му треба вакцина.

Ако толку сака некој, еве како на пример ќерка ми, тогаш мислам Синофарм е најдобра.
Ја па баш мислам дека младите како супер преносители треба да се вакцинираат. Стариве со закажани термини прибираат вакцини и не се појавуваат на вакцинација. На нивно место да би вакцинирале млади, подобро ќе беше.

Инаку сериозно на ќерка ти од 30 години и забрануваш да се вакцинира? :D

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ќерка му има 20. Вирусот е фатален за постарите и тие би требало да се вакцинираат. Ние седиме дома поради стапката на смртност на вирусот, да не се лажеме. Тука се крена паниката.

Ама ете, одма прстот за неинтересот на младите за вакцина се вперува кон антивакс лобито. Само не знам кое е тоа лоби и каде лобираат кога на телевизија и на нет гледам само провакс пропаганда. На дел од вестите има цензура, посебно на Твитер.

Три баби напишале статус и одма тоа било лоби! :sneaky:

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.548
Поени од реакции
2.691
Нема потреба млади луѓе под 30 да се вакцинираат, и онака повеќе од 90% од нив полесно од грип го поминуваат вирусот, нека ги вакцинираат од 40-50г нагоре сите рачунај вирусот е умрен, младите и да го фаќаат никој од нив скоро нема да заврши во болница така да ќе си функционираме пак како порано.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.588
Поени од реакции
22.307
Без вакцинирање и на помлади нема имунитет на стадо. Потребни се негде 70%.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Без вакцинирање и на помлади нема имунитет на стадо. Потребни се негде 70%.
Нема ни да се постигне. 300 К покажале интерес за вакцина. Рачунај дека и дел од оние 40% прележани ќе се вакцинираат или веќе се вакцинирале. Ама нас ни треба заштита на постарата популација. :)

Член од
13 август 2013
Мислења
1.061
Поени од реакции
2.070
Ја па баш мислам дека младите како супер преносители треба да се вакцинираат. Стариве со закажани термини прибираат вакцини и не се појавуваат на вакцинација. На нивно место да би вакцинирале млади, подобро ќе беше.

Инаку сериозно на ќерка ти од 30 години и забрануваш да се вакцинира? :D
Баш би сакал да образложиш зошто се младите *супер преносители* и аналогно на тоа зошто вакцината би ги направила *не преносители*. Може и малку по стручен осврт да дадеш, да фатиш подлабоко што се вика, пошто гледам добро ја пратиш темата.

Kajgana Shop

На врв Bottom