Фрижидер

• Креатор на темата Deleted member 19276
  • Време на започнување
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Искуство некој со овој модел? Се мислам да го земам.

Супер се Беко дури работат, откако ќе се расипи нешто после тешко поправање. За жал Нептун се застапници за Беко и тие се сервисери, и ОЧАЈНА е работата со сервис.

Мене ми се расипа компресорот на сличен ваков на 4.5 години од 5 години гаранција. 6 недели ми го поправаа и после тоа смрдеше и бучеше и го сметнав во визба да работи. Пријавив пак и еве уште го немаат допоправено, после 4 месеци откако пријавив.

Член од
7 март 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
827
Од фрижидери може да ти препорачам Горење или Фаворит,сега зависи каков ти треба
Автоматски споено мислење:

gorenje Траат по 30 и кусур години
Тоа важеше за фрижидерите произведени во бивша ЈУ

Kanye.brt

Пропо
Член од
29 ноември 2019
Мислења
772
Поени од реакции
1.048
што е инвертер мотор?

нешто вакво сакам да земам А++, само незнам која марка

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.991
Поени од реакции
8.668
Со здравје да се служиш!
Инаку Gorenje одамна се влече на стара слава (продава бренд, во суштина е Hisense China).....нема трага од квалитетот што некогаш го имаше.
Hisense ако има во горење онда горење е бомба!

Тоа е државен бренд кој се носи со квалитет и исполнува и европски стандарди. Во Германија тој бренд се продава по големите вериги за техника каде според германските закони мора да има минимум 2 години гаранција така да ако нема стандард за квалитет тој бренд воопшто нема да се најде таму како понуда.

Иначе имам Hiesene еден телевизор купено пред 7 години и нема никаков проблем со него дури е класи подобар и поиздржлив од Sony.

Денес после 2010 година СЕ Е ПРОИЗВЕДЕНО ВО КИНА. Само етикетите се лепат на кинески продукти. Лошото е коа ќе купиш Sony а лиферантот на Sony бил некој љуакуашук корпорејшнс лимитед. Онда си наебал.

Брендовите одамна се откажаа од производство и се ориентираа на склопување и лепење на етикети.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
што е инвертер мотор?

нешто вакво сакам да земам А++, само незнам која марка
Јас имам слично нешто, ама Самсунг! Жената го избра ради бојата :facepalm:
Ок јас одредив буџет и карактеристики, нејзино беше естетиката:D
https://www.tehnomarket.com.mk/product/29290091/samsung-rb-34t602eb1ek-ladilnik постарата варијанта на овој. Од искуство: си работи ок, сам си регулира на колку ке лади??? Јас му ставам на 2 точки, вика Ок, го отварам после 5 мин он пак си се вратил на три;), не ме шљиви уопште:D
Позсле 7 години му викнавме најстор достави фреон и еве го засега девета година тера, да не му се уроци!

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.562
Поени од реакции
922
Мислења за следниве марки фрижидери: beko gorenje indesit Liebherr до 20 000 ден?

Член од
5 март 2021
Мислења
36
Поени од реакции
44
Мислења за следниве марки фрижидери: beko gorenje indesit Liebherr до 20 000 ден?
Искрено, Беко има најпристојни цени за својот квалитет што го имаат, и Indensit е исто добар, имам познаник кој зема Indensit од Setek и презадоволен е.

Член од
26 август 2019
Мислења
351
Поени од реакции
763
Ако имаш многу пари земи ефтин, па за 3-5 години ќе го мењаш. Мој совет, ЛГ, да поскап, ама бар 10г си раат.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.562
Поени од реакции
922
толку е буџетот макс 20 000 башка макс висина 151цм :)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.035
Поени од реакции
42.747
Ако имаш многу пари земи ефтин, па за 3-5 години ќе го мењаш. Мој совет, ЛГ, да поскап, ама бар 10г си раат.
ја имам горење, 40 години раат :) фрижидер не се мења секој ден освен ако не си некој трошакџија што кога ќе му прдне менува цел намештај и бела техника по дома. Имам еден познаник има една жена профитерка, до сега 3 стана смени и десет пати намештај у секој од нив зошто не и чинело.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.562
Поени од реакции
922
хаххаа сегашниов фрижидер е Кончар стар 35 години па барам замена пошо крпен е катаљон пати тече вода....па барам нов ама ограницчен сум за висина прво и после буџет може и над 20 000 да е ама како што кажав врзан сум со висината
пс (може препорака за некој модел)

Последно уредено:
Член од
26 август 2019
Мислења
351
Поени од реакции
763
ја имам горење, 40 години раат :) фрижидер не се мења секој ден освен ако не си некој трошакџија што кога ќе му прдне менува цел намештај и бела техника по дома. Имам еден познаник има една жена профитерка, до сега 3 стана смени и десет пати намештај у секој од нив зошто не и чинело.
Потрошувачката на твојот Горење и било кој А+ класа, да ја стаиме на годишно ниво ќе видиш која е разликата. Не се работи за профитерство, се работи за домаќинско работење. Сегашните модели и брендови не траат по 40г како Горење и Кончар. Во станот имав Беко, кога го средував земав се од Беко и за 3г почна да прави проблеми. Рерната за 2г ми се дупна, плотната личи како да е 20г стара, така да разликата помеѓу скапо и ефтино е огромна. Моментално имам Лг 2.1 висина, комбиниран, презадоволна сум. Кога сменив во станот Беко со ЛГ и Горење симплисити А+++ категорија, сметката за струја падна на пола. Подобро ќе платам еднаш малку поскапо отколку секој месец вртоглави сметки за струја.
хаххаа сегашниов фрижидер е Кончар стар 35 години па барам замена пошо крпен е катаљон пати тече вода....па барам нов ама ограницчен сум за висина прво и после буџет може и над 20 000 да е ама како што кажав врзан сум со висината
пс (може препорака за некој модел)
Мислам дека имаш ок Беко модели. Висината ти е проблематична, така да земи си обичен, не комбиниран, иначе ќе биде мал.

hurley

observer
Член од
17 мај 2015
Мислења
166
Поени од реакции
150
Либхер земи си и биди раат. Се останато е компромис.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.562
Поени од реакции
922
па либхерот и ми фати око, моделот ct2531 од техномаркет, smartfrost бла бла

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
Либхер земи си и биди раат. Се останато е компромис.
Ja prvpat slusnav deka i frizideri pravat, nikade ne sum videl nivni frizider.
Автоматски споено мислење:

па либхерот и ми фати око, моделот ct2531 од техномаркет, smartfrost бла бла
Ja bi beko. Stalno beko frizideri sum koristel i stalno se pokazale. Obicno imaat i podolga garancija.

Kajgana Shop

На врв Bottom