Ako se raboti za delot kaj sho e za odrzhavanje - da, znachi dole recimo ti e namesteno da bara 6 stepeni a ti u prostorijata ako imash manje od 6 avtomatski se gasi termostatot poshto vekje friziderot ja ima taa temperaturaПреку зима мора да е во добро затоплени простории инаку нема шанса да лади.Искрено премногу сум разочаран од нив.
Ne sum siguren dali e skroz istiot model, ali moite imaat ovakov(na lik) beko, 3 godini eve raboti bez problem, od neptun go zemaa. Komorata e mala pa ako ne planiras mnogu raboti da zamrznuvas zimaj go.Не ми се допаднаа Midea и Fuego. Би го зголрмил буџетот за фрижидер до 13.000 денари.
Гледав фрижидери во Нептун, Сетек и Техномаркет.
Конкретно ги гледав овие модели, но може да препорачате и вие нешто.
Со здравје да се служиш!Moжеби се поскапи ама вреди да се инвестира во еден од овие.
NRK6192AXL4
Новата генерација на ЈОНИЗАТОРСКИ комбинирани фрижидери од Gorenje ги поддржуваат здравите навики кај потрошувачите.www.gorenje.com.mkNRK6202AXL4
Новата генерација на ЈОНИЗАТОРСКИ комбинирани фрижидери од Gorenje ги поддржуваат здравите навики кај потрошувачите.www.gorenje.com.mkАвтоматски споено мислење:
Ми се допаѓа Gorenje на новиве фрижидери No Frost што имаат добра организираност. фиоките за зеленчук и овошје се направени да храната зеленчук и овошје останува посвежа.
Вчера купив за дома ваков. Не се сеќавам точно кој модел е, сеуште не ми е вклучен. Треба да го вадам деновиве стариот бидејќи ми е вграден.
Фала ти премногу.Со здравје да се служиш!
Инаку Gorenje одамна се влече на стара слава (продава бренд, во суштина е Hisense China).....нема трага од квалитетот што некогаш го имаше.
,,, potreben e povekje prostor od zidot da ima cirkulacija na vozduh i podobro ladenje,,,Фала ти премногу.
Не сум го знаел ова за Gorenje. Сепак ми се допаѓа и како дизајн Gorenje a и функциите се одлични што го има фрижидерот.
Највеќе го зедов заради тие големи комори/фиоки за замрзнување. Предходниот Gorenje ми беше малечок од оние со малечка комора за замрзнување која ако го наполниш со три четири кеси месо немаш веќе место за ништо друго. После 12 години и можеби повеќе почна да ми фаќа мраз, вратата од замрзнувачот се скрши и плус беше вграден а за вграден сум слушал дека е лошо затоа што нема на фрижидерот добро да му работи моторот.
Fast Freeze ти е за кога ќе ставиш поголема количина незамрзната храна во замрзивач, ја пушташ тогаш таа опција за брзо замрзнување и кога ќе се замрзне храната ја гасиш.....за да продолжи замрзивачот да си работи во стандарден мод.Денеска конечно го активирав фрижидерот. Е сега има опција fast freeze па ме интересира колку време треба таа опција да е вклучена? Никаде тоа не најдов да пишува во упатството, само пишува дека може да се исклучи.
Да го изгасив тоа откако видов дека коморите во замарзнувачот се замаглени и имаше малце фатено мраз. Со таа опција заприметив од страна фрижидерот беше топол многу повеќе за разлика без Fast Freeze.Fast Freeze ти е за кога ќе ставиш поголема количина незамрзната храна во замрзивач, ја пушташ тогаш таа опција за брзо замрзнување и кога ќе се замрзне храната ја гасиш.....за да продолжи замрзивачот да си работи во стандарден мод.
Јас еднаш само до сега сум кликнал на Fast Freeze ми требаа коцки лед да ми бидат готови за брзо време....една прослава дома.
Велат дека не е препорачливо постојано да е во Eco Mode.....тоа е наводно за кога има помалку храна во него однсно е полупразен....нешто како Vacation mode....совет, остај си го во нормален режим на работа.Да го изгасив тоа откако видов дека коморите во замарзнувачот се замаглени и имаше малце фатено мраз. Со таа опција заприметив од страна фрижидерот беше топол многу повеќе за разлика без Fast Freeze.
Сега сакам да уклучам да работи на Еco Mode. Дали тоа е добра опција?