jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.577
- Поени од реакции
- 27.420
Тоа не значи дека не е вистина тоа што го збори.Нема што да ми помини, тие истите што ги величаш за толкави достигнувања, сега во моментов те третираат како африканско племе. Вклучително и Русија.
Автоматски споено мислење:
Ти кажав има секакви во Израел, но ти не ја сваќаш поентата. Секој има своја улога во Израел и за секој има место. Никој не е маргинализиран, никој не е осуден, никој не е исмејуван. Во Израел постои и буквално комунистичко општество и буквално тежок капитализам. И све тоа коегзистира и све тоа е во симбиоза... Ако имаш доволно Еврејски пријатели и ако доволно долго си се дружел со нив и ако си бил барем неколку пати на гости кај нив, ќе сватиш. Не само на гости кај твојот либтард Евреин, туку и на гости кај некој ортодоксен во сабота и во некој Кибуц цела недела.Ми кажува некој работи, некој ги гледам што ги објавува на фесјбук, но, не е ни битно, затоа што ти си створи некоја приказна која јас не ја кажав
Јас ти зборувам дека има конзерви и таму кој што можат да си дозволат вакво стампедо не многу поразлично од муслиманите што го прават.
Нема разлика нели?
Иначе има многу либерални луѓе меѓу Еверите, про ЛГБТ, про абортус, про БЛМ, со еден збор Либтарди.
Со правење муабет еднаш на 6 месеци со некој либтард, неможеш да го осетиш Еврејското општетво, туку можеш да го пренесеш личното мислење на тој либтард.
Последно уредено: