Супер лига, да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Io Sono Interista
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за Супер лига?

• Вкупно гласачи
    299
  • Гласањето е завршено на .
Перез би можел многу лесно да ги врати овие што се откажаа од СЛ и да ја средат работата, само треба да го пронајди вистинскиот човек што ќе го реализира тоа. А тој се наоѓа во Македонија, иако има некои пречки моментално, сепак може да му заврши работа.

Германскиот медиум тврди дека рускиот претседател Владимир Путин му се јавил на сопственикот на Челси, Роман Абрамович и го притиснал да се тргне од Суперлигата бидејќи рускиот Газпром е главен спонзор на Лигата на шампионите и сопственик на Зенит кој сака да се пробие во европската елита. Но и Сенкт Петербург е еден од домаќините на Европското првенство, а и на финалето од Лигата на шампионите во 2022 година.

https://www.mkd.mk/sport/fudbal/put..._medium=block-sidebar&utm_campaign=vo-komshii
Три дена се вртат тие муабети, ама мозаикот има повеќе камчиња изгледа! СЛ била проект финансиран од С Арабија, ГП Морган само го менаџирал инвестирањето. И тука настануваат разидувањата Инфантино, Перез и СЛ проектот, со Катарскиот клан и Чеферин.

Сега идиотиве од Мреал кога ќе лупнат 22 милиони евра плата за Алаба годишно, пет сезони.

После фосилов ќе бара СуперЛига 2.0, да ти ебам тоа умрената логика, дај Боже да банкротираат.

Čeferin skolo nema, padnal priemen za sredno, majka mu direktorka go primila, prodaval harmoniki, tuka ke mi sadi krastavici so bogovi na biznisot ko Perez i Agneli..

Во однос на регионални лиги, ако веќе не може да најдат заеднички јазик пример на Балкан поради политика и историја, зошто не направат Балкански куп каде би играле шампионите и куп победниците на сите балкански земји, дали стрејт нокаут или во групи не е важно, оттаму би имале барем 7-8 утакмици плус со полни стадиони.

Од 2025 Бенелукс ќе стартувале со нивната нова лига.

Какви се овие глупи постови? Уште ли ви е криво што не се формира таа Супер Лига?
Ги ослабнале Лајпциг, бре.
За Упамекано да не бил заинтересиран Баерн, друг странски клуб ќе ја плател клаузулата. Или тогаш тоа не е ослабнување, ако тоа се случеше?
Кој им забранил на Милан, Интер и Јуве да го ангажираат Упамекано?
На Челзи некој им забрани за Хаверц и Вернер?
На Реал Мадрид им забранија за Кедира и Озил во минатото?
На Сити им забрани некој за Гундоган?
На Ман.Јун. за Кагава?

Или тогаш тоа не беше ослабнување, бидејќи Баерн не ги купил.

Колку само трансфери се случиле во минатото помеѓу Интер, Милан и Јуве. Колку само играчи ги сменија и трите клуба како чорапи.
Еве, следно е и Донарума и тоа без пари да премине во Јуве. Ама битно ќе плачат фановите на Милан за Баерн бидејќи го назначиле Нагелсман за тренер, човек кој е роден во близина на Минхен и на кој сон му било да биде тренер на Баерн. Ќе оправаат криви дрини по Твитер и социјалните мрежи.

На Нагелсман само му се оствари сонот, во прилог и дел од изјавата:
"There were inquiries from other clubs, but I told Olli (Mintzlaff) that I would not terminate my contract for any club, only for FC Bayern"

И одозгора на тога (шо би рекол Зоки) ќе ја споредуваат конкурентноста на Лајпциг и Баерн со конкурентноста што ја имаа Интер, Милан и Јуве каде играчи си прешалтуваа од еден во друг клуб без проблем.
Почнале да постираат глупости во тема за некаква си себична, безобразна Супер лига.

Какви се овие глупи постови? Уште ли ви е криво што не се формира таа Супер Лига?
Ги ослабнале Лајпциг, бре.
За Упамекано да не бил заинтересиран Баерн, друг странски клуб ќе ја плател клаузулата. Или тогаш тоа не е ослабнување, ако тоа се случеше?
Кој им забранил на Милан, Интер и Јуве да го ангажираат Упамекано?
На Челзи некој им забрани за Хаверц и Вернер?
На Реал Мадрид им забранија за Кедира и Озил во минатото?
На Сити им забрани некој за Гундоган?
На Ман.Јун. за Кагава?

Или тогаш тоа не беше ослабнување, бидејќи Баерн не ги купил.

Колку само трансфери се случиле во минатото помеѓу Интер, Милан и Јуве. Колку само играчи ги сменија и трите клуба како чорапи.
Еве, следно е и Донарума и тоа без пари да премине во Јуве. Ама битно ќе плачат фановите на Милан за Баерн бидејќи го назначиле Нагелсман за тренер, човек кој е роден во близина на Минхен и на кој сон му било да биде тренер на Баерн. Ќе оправаат криви дрини по Твитер и социјалните мрежи.

"There were inquiries from other clubs, but I told Olli (Mintzlaff) that I would not terminate my contract for any club, only for FC Bayern"

И одозгора на тога (шо би рекол Зоки) ќе ја споредуваат конкурентноста на Лајпциг и Баерн со конкурентноста што ја имаа Интер, Милан и Јуве каде играчи си прешалтуваа од еден во друг клуб без проблем.
Почнале да постираат глупости во тема за некаква си себична, безобразна Супер лига.
Mислам дека ништо од ова горенаведено не се споредува со купување на ѕвездата играч (среде сезона и тоа) + тренерот на најголемиот конкурент тековната сезона. :D Во ПЛ никогаш нема да видиш како Сити го купува Фернандеш среде сезона или пак лани зимоска Ливерпул да им го купеше Де Брујн на Сити, без разлика дали имале клаузула.

И Оскар несреќана кога отиде во Кина го кажа истово, така што ваквите изјави не знам зошто се сметаат за релевантни во денешно време.

Колку?

За другите прашања.
Кој го тераше Баерн да ги купи Хумелс и Гетце? Имаше минимум 10 играчи подобри од нив своевремено.
Кој го тераше Баерн пред финале ЛШ да објави дека го купува Гетце?
Кој го тераше Баерн у сред сезона да објави трансфер на играч од тимот конкурентен за титула?
Минимум 10 боље штопери може да се најдат од Упамекано ширум Европа.
Кој го тераше Баерн да го земе Нагелсман за тренер кога има барем 2-3ца слободни и боље тренери од него?
Кој го тераше Баерн да го купи Марио Гомез од шампионот Штутгарт кога своевремено имаше минимум 10 боље шпицови од него?
Кој го тераше Баерн да го купи Манџукиќ? Олиќ? И уште милион најдобри играчи на конкурентите.

Не мора да ми одговараш на овие прашања. Сконцентрирај се на првото. И најди ми битен и главен играч на некој од овие 3 клуба што преминал у некои од другите 2.
битен зборам а не Касано и Пацини или Канаваро и Пирло.

Па и за два саати си се договорија и објавија, уште се игра сезоната :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom