Џорџ Флојд

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.116
Поени од реакции
9.509
Азијатите најчесто се напаѓани од страна на црнците во САД уште пред Короната ама не е тоа од расизам туку затоа што црнците едноставно најмногу напаѓаат и пљачкаат иначе.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Немој со муабетиве за ромите , овде еден тон гомна се јаде за нив на форумов а ни 10% не ги познаваат како народ , 9 години во клупа имам седено и живеено со роми , можам реферати тука да пишувам кој е проблемот со нив и системскиот проблем кај нив.

Мапава што си ја ставил е смешна и borderline расистичка ( не во смисла на црнците туку воопшто на народи што не се од Западната групација ) , како сите држави со низок IQ се неразвиени е најинтересното , сигурно Кина пред 70ти би спаѓале во таа категорија. Арапите пример историски биле многу по науката , види ги сега каде се? Што викаш сега до народот/расата е, или културата има удел и државата?

Јас искрено незнам како очекувате Африка да биде развиена и да не раѓаат по 8 деца , кога тие држави до пред 50 години беа колонии , запустени од "интелигентниот" и развиен Запад , живеат во нео-колонијалистичко општество( читни на интернет за ова да видиш на што мислам ) и често под диктатори потпомагани од Запад , затоа нема да видиш Американски ослободители во Африка.

А некогаш кога ќе излезе некој со обид да излезе од матрицата ( Томас Санкара ) генерално завршува на гробишта.
Да не ја заборавам тука и Либија и состојбата на Либија после американската демократија ( да не сфатиш погрешно далеку дека го подржувам Гадафи ) , ако имаш прилика разговарај со некој Либиец ќе видиш какви се неговите размислувања.
Чуда не се случуваат , или кога ќе се случат се прилично ретки , за такво огромно средување на држава за кратко време имаш само Кина и Сингапур во моментов што ми текнуваат , и во двата случаи истото е предводено од државата а не од менталитетот на народот. Ваков сличен случај имаш во Руанда ( хинт: Кинески ориентиран е лидерот ) ама сеуште е рано за такви резултати.

Истиот случај е и со Јужна Америка , ако знаеш историја сигурно знаеш колку пучови ЦИА имаат направено таму , едноставно не сака САД Јужна Америка да се развие затоа IQ на Jужна Америка ќе биде такво , и затоа ќе се бават со продавање на кокаин. Сето тоа е потпомагано од САД , САД има чист корист од тоа.

Никој не вика дека културата нема врска со истото , но пак најголемиот товар е на државата. Во ран 20ти век во САД најголеми криминалци биле Ирците , Италјанците. За разлика од Црнците овие никогаш не биле робови и не биле системски дискриминирани до 50-60та. Неможеш да очекуваш да бидат на исто ниво црнците со белците во САД поради овие причини , не дека моментално црнците се дискриминирани во САД ( далеку се од дискриминирани) , туку дека историски до пред некое време биле дискриминирани , затоа е поспор процесот на интеграција и затоа нема да видиш многу паметни црнци , бидејќи голем дел од нив ни имале пари , ни пак имале образование ( причините за ова ги имаш погоре ) ( Настрана муабет да не правам колку е инклузивно и скапо и руинирано Американското образование ).
Ќе им треба уште долго време да се интегрираат и да станат барем блиску до ниво на белците и азијците.

Како што кажав погоре , секако дека има и културата удел во ова , ама за поголемиот дел , причините ги наведов погоре.
Ние 5 века сме биле Османлиска колонија.Животот под османлиите бил повеќе од суров.Карпош Војвода го набиле на колец на Камени Мост.И шо треба сеа,да изиграваме жртви да мразиме се шо е турско и да живееме во гето?Значи секое враќање кон минатото носи само омраза.Евреите се тие шо жвееле во вистински гета доживеале тотално истребување од страна на Нацистите и место да глумат вечни жртви се кранале основале своја држава која е за респект.овие во црнечкиве гета самите себе се затвораат ,глумат жиртви а нема поголеми насилници од нив.Секој црнец кој успеал во животот бега од тие гета.Позери,наркомани,дилери, макроа и кучки.И не сакаат да излезат од тој бермутски тријаголник,не дека со сила некој ги држи.Најценети се тие кои одлежале барем 10 години во чорка.И кој им е крив,белците,азиатите кој?Зошто не се погледат во огледало и конечно да сватат дека сами си се криви.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.116
Поени од реакции
9.509
Ние 5 века сме биле Османлиска колонија.Животот под османлиите бил повеќе од суров.Карпош Војвода го набиле на колец на Камени Мост.И шо треба сеа,да изиграваме жртви да мразиме се шо е турско и да живееме во гето?Значи секое враќање кон минатото носи само омраза.Евреите се тие шо жвееле во вистински гета доживеале тотално истребување од страна на Нацистите и место да глумат вечни жртви се кранале основале своја држава која е за респект.овие во црнечкиве гета самите себе се затвораат ,глумат жиртви а нема поголеми насилници од нив.Секој црнец кој успеал во животот бега од тие гета.Позери,наркомани,дилери, макроа и кучки.И не сакаат да излезат од тој бермутски тријаголник,не дека со сила некој ги држи.Најценети се тие кои одлежале барем 10 години во чорка.И кој им е крив,белците,азиатите кој?Зошто не се погледат во огледало и конечно да сватат дека сами си се криви.
Традиционале рап албум:

Track 1 - We are oppressed
Track 2 - Dealing crack and killing cops

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Страшен познавач на домашна и светска историја, животот на црнците во гетата, но...
Зошто тие што гледале највеќе на правопис биле елементарно неписмени на други полиња се мислам.....дијалектика ваљда.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Спрема бившиот министер за финансии сум, инаку не сум.
Како тоа белец а сиромав :)
Поентата ми е дека нема логика некој да бара економска рамноправност у систем у кој секој сам се снаоѓа.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Зошто тие што гледале највеќе на правопис биле елементарно неписмени на други полиња се мислам.....дијалектика ваљда.
Не се мисли, во право си.
Не на други, туку на сите останати полиња сме елементарно неписмени.
„Дијалектика ваљда“ за „бермутски тријаголник“. Океј.

Член од
1 март 2021
Мислења
338
Поени од реакции
758
Во врска со било какво гето ...

Џејмс Леброн ти ја побива темава, освен што има голем суџук кој го посакувате има и многу пари, така да досеткава напикај си ја у гз кога веќе нема црнечки кај нас.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Така е, не на други, туку на сите полиња сме елементарно неписмени!
„Дијалектика ваљда“ за „бермутски тријаголник“. Океј.
Не е океј, не ја гледаш суштината.....тоа те прави артифишл. Функционираш баш како бот, како вештачка интелигенција. Не ми е мерак да го пишам ова....поразувачки е и за мене како некој со кој доста време комуницираш, на овој или оној начин.
Дијалектика у смисла што сите што се замараат со правопис ги делат твоиве симптоми на еден или друг начин.
Немој да се самоубиеш, ова е со љубов кажано :love:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Џејмс Леброн ти ја побива темава, освен што има голем суџук кој го посакувате има и многу пари, така да досеткава напикај си ја у гз кога веќе нема црнечки кај нас.
Суџукот во уста да си го чуваш. Одмини ме, во широк круг ...

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.881
епа како државата да го промени начинот на кој што размислуваат? Државата да ја стимулира мајка му да биде контролор на летови? Толку и фаќа до шипка и назад. Они у таков свет се раѓаат и живеат, тоа е нивен избор, не сакаат да прифатат ништо од белците, никој не им е крив.
neka go kopiraat germanskiot sistem. SAD vo prosek na zitel e daleku pobogata drzava od germanija, taka sto so lesnotija bi mozele toa da go pravat i ke im se namali kriminalot vo drzavata drasticno. vo germanija crnec roden vo germanija vo statistika na kriminal voopsto ne se razlikuva od random belec, procentot e samo pogolem kaj prvata generacija koja ne e rodena vo germanija, na primer begalcite koi doagaat.

kako toa uspeva vo germanija? platen stan i socijala za sekoj koj zivee vo germanija duri i cel zivot da ne mrdne prst. bezplatni kursevi za germanski jazik + bilo kakvi skoluvanja. bezplatno sreduvanje na stanot (namestaj itn.). decki dodatok od 200+€ od dete. dodatna finansiska pomos za rastenje deca. subvencii za site troskovi povrzani so skoluvanje. bezplatni fakulteti. kako rezultat na se toa dobivas vtora generacija crnci koi kako sto kazav nitu koga kriminalot e vo prasanje se razlikuvaat od belcite, a nitu koga nevrabotenosta e vo prasanje postoi golema razlika.

vo SAD od toa sranje ne moze da se izlezi deka so generacii ziveat vo beda i koga si rasnat vo geto i socijaliziran od roditeli izrasnati vo geto togas toa sto go gledame vo SAD e rezultatot. belci vo SAD koi izrasnale vo geto od roditeli rasnati vo geto statisticki se isto tolku kriminalni kako crncite, znaci ne e do toa sto se crnci, problemot se getata koi postojat so generacii nanazad i se produkt na pogolemata diskriminacija koja togas vladeela. so toa nastanala posebna (ne) kultura i so toj mentalitet se rasipuva dete (sekako kako i sekogas ima isklucoci).

zaradi toa na primer deca rasnati vo geto, no istovremeno koi se deca na ljuge koi se doseleni od drugi drzavi statisticki ne se tolku kriminalni. primer se doselenici od azija. nekoi od tie deca ke izrasnat vo geto, ama nivnite roditeli ne se produkt na geto i zaradi toa decata se socijaliziraat na drug nacin i se pouspesni. problemot nastanuva koga poveke generacii ke se socijaliziraat vo geto, togas mentalitetot se vlosuva od generacija vo generacija.

no realno ne gledam kako situacijata bi se podobrila vo SAD. imaat dovolno pari toa da go storat, kako sto kazav germanija e vo prosek daleku posiromasna drzava, a sepak mozat da finansiraat takov sistem, ama amerikanskata elita e mnogu zedna za se povise pari i ni na kraj pamet ne bi im teknalo nesto od nivnoto bogatstvo da go odvojat za da bide podobar zivotot za obicnite smrtnici. bogatite i nivnite deca sekako si ziveat vo gated communities ili vo celi bogati naselbi i k*r gi boli dali nekoj random amerikanec ke bide zastrelan za nekoj da mu odzemi 30 dolari.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom