А браво, секоја чест.Taa tema prijatelju e dadaisticki konceptualen moj proekt, vo momentot spremam izlozba so printovi od reakciite na mladata makedonska vonabi intelektuala, vsushnost ja izlozuvam nea na videlina ko Dushamp pisoarot.
А браво, секоја чест.Taa tema prijatelju e dadaisticki konceptualen moj proekt, vo momentot spremam izlozba so printovi od reakciite na mladata makedonska vonabi intelektuala, vsushnost ja izlozuvam nea na videlina ko Dushamp pisoarot.
Зоки искрен да бидам, ти ќе ми бидеш од најтешките случаи. Колку тежок сликовито опишано:Ne sam oshte ubeden...
Хепта реално не се заморува со нови луѓе и луѓе кои бараат иницијација.
Морав да барам што значи зборот... Со две p било: pegging.
Не, тебе те иритира што некој ќе каже: да, знам повеќе од тебе и ти тука на форум досадуваш по теми и по членови како биле вакви или онакви бидејќи рекле дека знаат нешто за работи кои тебе не ти се ниту блиски ниту имаш основни познавања за нив
Допира само простачкиот говор и омразата која ти постојано ја нарекуваш „зезање“. Но тоа допира од било кој, не си ништо посебно
Имаш контакт со тие двајца „скандинавци“? И колку си сигурен дека се IX? И што е проблемот IX, VIII, VII да одстапат од Редот? И дали тоа ги спречува да бидат Браќа и Сестри и од помош на пониските степени ако некој решил да ги праша нешто во однос на било што поврзано со мистериите на О.Т.О.?
Пак се расфрлаш со броеви и степени и сешто...Е ај XI°ки бе(ова е шала).
Па и да биле VIII-ци пак е страшно.
Какво објаснување за самиот себе би си дал ти за нивното отстапување од „најсветиот ред"?
Во однос на дрогите, Кроули за кој неукиот злобник вели дека бил наркоман, а релано Кроули има огромни дневници во кои го забележува влијанието на дрогите во однос на постигнувањата, за на крај да го сублимира сето искуство во ова:Да кркнеме по една лажичка лауданум,(барем кај нас расте добар афион),а етанолот го даваат без проблем,во аптеките...а?
И да ја надминеме смртта исто како Бодлер.
Можеби и ќе најдеме некој заеднички јазик
Сега за сега уживајте на темава,можете да се осеќате исто ко дома
Кога веќе споменуваат букви и патеки, во овој текст ги имам споредувано „двојните букви“ во хебрејскиот јазик поврзани со седумте планети, градејќи ја the cube of space ...Добар ресурс за Кабала :
Мислам не е дел од листа на книги чија содржина е стриктно регулирана, можеби грешам. Конкретната повеќе ми делува филозофски ради интерпретација одшто религиска. Ипак да прашам случајно мк верзија да не е нешто по убаво форматирана од англиската.Преводот на религијската литература обично е под строга контрола од страна на заедниците.