Нема да има групна фаза од 2024та, туку исто како СЛ, 10 натпревари, 8 одат во плеј оф.Може линк нешо? Зарем и Уефа ќе дава загарантирани места за тие 12 екипи?
Подлегнале Сити на овој протест пред Етихад од фановите кои биле против парите,а тимот им потроши милијарда откако им е дојден ГвардиолаХух,дали на драмата уште не и доаѓа крајот
Ами Јувентус во ЛЕ во кој ден ќе игра?Нема да се игра вторник и среда, туку во четврток.
Епа ова е тоа што иритира во целава ситуација, му вика магарето на зајакот, големи ти се ушите.Подлегнале Сити на овој протест пред Етихад од фановите кои биле против парите,а тимот им потроши милијарда откако им е дојден Гвардиола![]()
![]()
Само со идиотскиот швајцарски модел. Не ни знаев дека постои до пред недела дена, па ми требаше потоа време да разберам како функционира тој модел.Нема да има групна фаза од 2024та, туку исто како СЛ, 10 натпревари, 8 одат во плеј оф.
Нема да се игра вторник и среда, туку во четврток.
![]()
Champions League format changes: How many teams & new tournament structure explained | Goal.com
The new plans for Europe's premier knockout competition are expected to come into change in 2024, off the backs of the Super League formationwww.goal.com
Грешка си разбрала.Нема да има групна фаза од 2024та, туку исто како СЛ, 10 натпревари, 8 одат во плеј оф.
![]()
Champions League format changes: How many teams & new tournament structure explained | Goal.com
The new plans for Europe's premier knockout competition are expected to come into change in 2024, off the backs of the Super League formationwww.goal.com
Games will also be played on Thursdays instead of Tuesdays and Wednesdays.Грешка си разбрала.
Не во четврток, туку и во четврток покрај вторник и среда.
За шо да ги гледам кога нема компетитивност. Вештачка работа, створена за правење профит, не дека ќе ми сметаше ама исто како пријателски натпревари да гледаме, како оној купот кој се игра на лето ауди куп или како и да беше.Ја па незнам што на навијачите, посебно на овие чиви тимови ќе бидат членови на лигава им смета толку?
Мене па ми е ок, не би имал ништо против свака недеља вторник/среда/четврток да глеам јаки утакмице одколку да чекам од септември до март/април да пројде тоа мртвилото од групе у ЛШ и ЛЕ па да се поглеа асален фудбал.
Башка проблемот е што овие што се бунат грото проста маса, моем да ги замислим у англија у некој паб полупесмени како оправаат дека е ова неправда за фудбалот, што не може да разбере дека све е бизнис на денешницава и не глеа низ призмата на клубојте.
Имате интернет, побарајте документарци и статии за работата на фифа и уефа, не мора ништо друго, побарајте го само документарецот од серијата 30 for 30 за Сеп Блатер.
Какви слепи црева и паразити има у тоа фифата и уефата и како се богатат на грб на големите фудбалски тимови, со давање трошке на помалите федерации кои у свет на демократија имаат ист глас како и големите.
Покорумпирана и по паразитска установа и од владата нашава северна вукојебина!
Редно беше тимовите да им покажа зуби, ама јебига ќе мора да попушта овој пут, ама ќе има пак обиди ако фифа не смени нешто у форматот на ЛШ или не го зголеми наградниот фонд
Искраено не го сфаќам баш моделов. Пред некое време се дискутираше за 10 екипи во една група и најдобрите 2 или 4 не ме држи за збор да идат понатека. На пример да има 3 групи од по 10 екипи.Нема да има групна фаза од 2024та, туку исто како СЛ, 10 натпревари, 8 одат во плеј оф.
![]()
Ма тоа е најмалку битно.Грешка си разбрала.
Не во четврток, туку и во четврток покрај вторник и среда.