Проблем со пенисот

Член од
4 март 2021
Мислења
3
Поени од реакции
0
Здраво на сите. Имам еден проблем што ме мачи подолго а го приметив некаде околу Јуни/Јули претходната година (можно е и месец пред тоа полека да тлеело и после толку време и терапии никакво подобрување. Прв пат го приметив на огледало јасно се виде дека долниот дел од главата е зацрвенета а некогаш знае и околу отворот да биде исто така воспалено. Коа погледнувам надоле не изгледа толку "страшно". Иначе имам посетено неколку докотори (во мк и надвор каде што сум сега) и одговорот е секогаш ист : мала габична инфекција. Иначе имам 25 години, водам одлична хигиена и само еднаш сум имал проблем со кандида пред неколку години - канестен и за помалце од една недела помина. Сеа е друга приказна - ми препишаа канестен и не помогна и по две недели. После друг доктор ми рече користи белогент ништо страшно ќе помине. Ништо и од тоа. Трет доктор ми вика ич не се секирај мала инфекција користи кантерион крема. Од таа "мала гливична инфекција" засега нема чаре. Матичната у странство ме прегледа, исто мислење како и претходните. За секој случај вика сакам да се тестираш (стандард стд тест - хив, кламидија, гонореа итн) све негативно, урина и крв одлична. Има уште што да се пишува ама сакам да прашам имал ли некој некое слично искуство?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
Здраво на сите. Имам еден проблем што ме мачи подолго а го приметив некаде околу Јуни/Јули претходната година (можно е и месец пред тоа полека да тлеело и после толку време и терапии никакво подобрување. Прв пат го приметив на огледало јасно се виде дека долниот дел од главата е зацрвенета а некогаш знае и околу отворот да биде исто така воспалено. Коа погледнувам надоле не изгледа толку "страшно". Иначе имам посетено неколку докотори (во мк и надвор каде што сум сега) и одговорот е секогаш ист : мала габична инфекција. Иначе имам 25 години, водам одлична хигиена и само еднаш сум имал проблем со кандида пред неколку години - канестен и за помалце од една недела помина. Сеа е друга приказна - ми препишаа канестен и не помогна и по две недели. После друг доктор ми рече користи белогент ништо страшно ќе помине. Ништо и од тоа. Трет доктор ми вика ич не се секирај мала инфекција користи кантерион крема. Од таа "мала гливична инфекција" засега нема чаре. Матичната у странство ме прегледа, исто мислење како и претходните. За секој случај вика сакам да се тестираш (стандард стд тест - хив, кламидија, гонореа итн) све негативно, урина и крв одлична. Има уште што да се пишува ама сакам да прашам имал ли некој некое слично искуство?
А чешање/болки имаш?
Ништо не ти е, сам викаш не изгледа страшно.

Член од
4 март 2021
Мислења
3
Поени од реакции
0
А чешање/болки имаш?
Ништо не ти е, сам викаш не изгледа страшно.
Не, али имам некое чувство на непријатност. Некад поише некад помалце. Иначе јасно се гледа (фино оцртано и фино зацрвување на долниот дел особено на огледало). Некад знае таму да е малку подобро а околу отворот делот да биде зацрвенет)

Член од
20 април 2021
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво, Имам 15 години и главата на пенисот ми е сеуште затворена што да правам и како да ја повлечам кожичката?

Flikson

Провинцијалец
Член од
27 декември 2012
Мислења
916
Поени од реакции
2.563
Кога бев дете и на мене ми беше залепена кожичката и сум бил на доктор и докторот ми рече дека треба да се "сецне" за да "се опрај".
Па кога почнав самиот да си го запознавам телото и да мастурбирам незнам точно која возраст бев можда 12-13 години од самата мастурбација кожичката се одлепи и се беше во ред и се е нормално од тогаш. Тоа е моето искуство за тоа али секој е различно, на брат ми знам дека му го "сецнаја". Со лесно и со помин.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Здраво, Имам 15 години и главата на пенисот ми е сеуште затворена што да правам и како да ја повлечам кожичката?
Дај бе не заебавајте, каков црни улорог , какво сецнување. Башка сеа у ситуацијата да оде на ризични места.
Синко, Дрколог ти треба на тебе. Тоа си е природна ствар. Ке го подмачкаш малце за да не те боле и не брзај. Кад тад ке си дое се на свое.

Flikson

Провинцијалец
Член од
27 декември 2012
Мислења
916
Поени од реакции
2.563
Тоа го реков и јас, дека со дркање се среди, иако урологот ми рече треба сечење.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
Не е потребно, не си ги осакатувајте пенисите, полошо е за хигиена и губите 20% задоволство.

ivop

Актив
Член од
15 декември 2012
Мислења
74
Поени од реакции
49
Зависи колку ти е затворена. Ако отворот е премногу мал веројатно тешко ќе се прошири со дркање.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
26
Поени од реакции
2
Здраво кога ќе ја спуштам надоле кожичката многу е осетлива главичката не можам многј да ја фаќам или да ја ставам во гаки без да ја вратам назад кожичката што е проблемот што е толку осетлива главичката треба со некоја крема да мачкам за да не биде толку осетлива?

Член од
10 февруари 2010
Мислења
869
Поени од реакции
343
Здраво кога ќе ја спуштам надоле кожичката многу е осетлива главичката не можам многј да ја фаќам или да ја ставам во гаки без да ја вратам назад кожичката што е проблемот што е толку осетлива главичката треба со некоја крема да мачкам за да не биде толку осетлива?
Три години го пишуваш овој проблем. Не го реши?

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.873
Поени од реакции
6.510
Не сум доктор, ама ајде да споделам мое искуство може ќе ти е од корист. На иста возраст го имав истиот проблем - фимоза. Бев на уролог, ми рече, цитирам - сунет момак. Одма закажа термин, ми рече после Август, сега е лето не се прават операции. Супер.
Тој турски збор беше клучен за да сватам дека не сакам такво нешто. Она што го направив тој период беше: истражување, истражување, истражување. Прочитав 100ци искуства од мажи со истиот проблем на интернет. Англискиот уште тогаш ми беше јака страна и читав и многу извештаи на доктори од САД. Тука го најдов решението.
Во една студија foreskin stretching објавена од еден доктор од САД (голем противник на сунетот од 1000 причини) имаше опишано техники за растегнување на кожата од пенисот околу главата. Ако ти е целосно собрана како мало конусно тврдо врвче околу главата, треба да почниш со масирање со палецот и показалецот, тоа ќе почни да и ја враќа еластичноста, земи ја со палецот и показалецот и влечија - не наназад за да ја отскрие главата на курот, туку нанапред влечија. Во таа почетна состојба тоа ќе ја растегни подобро, држи ја со палецот и показалецот од двете раце на двете страни и растегнувај напред, лево и десно - оваа кожа околу главата е екстремно растеглива, така кажа и докторот во студијата иако јас со мојата состојба бев скептичен. Потоа, штом ќе гледаш дека се разлабавува, почни да ја повлекуваш наназад за да почне да се отскрива главата - по малце. Важно - не треба да бидиш насилен кон себе, не треба да чуствуваш болка. Најважно - немој со сила да ја носиш назад зад главата, ќе ти се пикни под неа и уште еднаш нема да ја извадиш, ќе треба одма да одиш на болница - ќе си направиш многу поголем проблем. Затоа трпение.
Еве јас ќе ти кажам што правев - кога видов дека се расширува и можев да ја видам цртава од којa мочаме (нека кажат докторите овде латински термин за тој врв од главата), бев многу среќен, кожата беше лабава и искрено можев да пробам да ја влечам назад и да ја отскрие цела глава. Ама само заради огромното предупредување од докторот во студијава, не го правев тоа. Одев и ја отскривав само до пола главата и веднаш ја враќав напред.
За некои 6 месеци, можев да го отскријам целосно.
Значи ќе ти повторам, полека, во ниеден момент не чувствувај болка, болката нека ти биди сигнал дека не влечиш правилно и дека треба да бидиш помек и повнимателен со себе. Користи лубрикант, на база на вода, не маслен. Јас не користев, туку во купатило кога се туширав користев сапун и од пената се разлабавува. Плус се мија, кога ќе почниш да го отскриваш полека полека ќе видиш смегма која се насобрала со времето, оваа кожичка над главата лачи смегма и ја покрива главата.
Може да ти биде и залепен од оваа смегма, таа полека се мија како што ќе ја отскриваш главата. Моето искуство беше сапун и пена под туш, мислам дека тоа ти е најдобра опција. Ако не, тогаш оди во аптека и купи лубрикант. Ама ти кажав под туш полека се мија и избегнуваш можност од инфекција.
Никако повлекување со сила - ова нека ти биди најважно од цел овај долг пост. Кога таа ќе се прошири доволно - сама ќе ја отскрива главата, ти само ќе повлечиш до пола од главата и како што ќе ти расти при ерекција - таа сама ќе ја отскрива главата, до толку ќе се рашири.
Нека ова искуство не биди товар. Туку период во кој се запознаваш себе. Јас го памтам како време во кое си посветив внимание и сам си решив проблем за кој докторот (уролог кој беше често пијан) имаше друга алтернатива.
Ти посакувам се најдобро и да го решиш овај проблем. Знам како се чуствуваш, има тука и многу срам и не сакаш да зборуваш со твоите за тоа (зборувам за тоа јас како се чуствував), затоа што веќе растиш во зрел маж и не е баш исто како кога си дете. Ако имаш тип на родители со кои можиш да зборуваш, со кои имаш блиска врска, тоа е супер.
Ако имаш уште прашања пиши или овде или во порака. Мене документот со чекор по чекор фазите на растегнување ми беше во стариот компјутер. Ако се потрудам би можел да го најдам, имаше и слики тие многу помагаат за како треба правилно да го растегнуваш, но јас ти ги објаснив погоре.

Ву-ху! Ама е долг постов.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom