Супер лига, да или не?

Дали сте за Супер лига?

• Вкупно гласачи
    299
  • Гласањето е завршено на .
Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.361
Поени од реакции
4.251
London ne e atraktiven za zivot :confused:
Па обично го избегаваат островот, и јужноамериканските цигани пре би ги одбрале Мадрид, Барселона, Париз за живеење отколку Лондон/Манчестер/Ливерпул. (А со оглед на тоа и парите што ги добиваат во другиве тимови.

Во Англија се селеа ради лигата, сега ако сите играат во иста лига без разлика на местото на живеење, кој би сакал да игра во Тотенхем/Челзи, а не во Јуве/Барса/Реал/ПСЖ, и по однос на амбиции, и по однос на плата???

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Најлицемерни ми се УЕФА И ФИФА кој си години веќе си профитираат на грб на многу фудбалски тимови и сега кога некој сака некоја промена одма изиграваат светци а тие 2 се најкорумпирани фудбалски организацик

Член од
4 октомври 2008
Мислења
384
Поени од реакции
1.299
Убајната на фудбалот за мене е (беше?) во то шо и покрај сите гомна, желботеки на Пеп, нереални 100/200+ милионски трансфери на ПСЖ, галактикоси на Перез, нафташки, амерички, руски, кинески њхатевер инвестиции, како и прекршвања на буквално сè шо можи да се прекрши, пак имаше можност (без разлика колку мала) една Аталанта од гратче со големина на Битола, со вкупно нето плати колку шо ги кошта бруто Роналдо Јувентус, лани за малце да ги отпадни ПСЖ со се 222 милионскиот Нејмар, Динамо годинава да го скини суперлигашов Тотенхем, Ѕвезда за малце да ги помини Милан (утакмица која пример ми беше дааалеку позабавна за гледање од кхм суперлигашката Јунајтед-Милан), Ајакс со децата да стигни до полуфинале итн итн итн.

Вака, со ова каубојско peak late capitalism гомно од концепт, буквално му забранваш пристап и ефективно оневозможваш б и л о к а к в а приказна од овај тип да *можи* да се деси.
Плус, да не збораме за ненормалниот кеш од лигата шо ќе се врти во овие 12-15 клуба и како то ќе бидат неприкосновени на пазарот за-се-ко-гаш.

Според мене не е исклучено и да е само огромен блеф, и давање до знаење на федерациите кој чии мадиња држи врака, па супергрупава да си ја користи лигава како bargaining coin во секој момент ко ќе нешто не му е по ќеф. А можда и ќе се деси сè како шо е најавено и вечно ќе гледаме circle jerk на една рака тимој.

Мислам дека како и да ја свртиш на крајот на денот, арно за фудбалот нема да биди.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.725
Поени од реакции
52.660
Очаен обид за играчите да почнат да се бунат :D

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.531
Поени од реакции
17.342
Секако дека ќе пушти некој ТВ да го гледа Москaрдели како го води нападот на Италија.

Очајнички обиди ништо друго.

Се споменува одложување гледам за од наредна сезона поради немање време за преговори со ТВ станици итн итн

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
UEFA’s Alexander Ceferin confirms: “The players that will play in the Super League will be banned from playing in the World Cup and Euros. Ceferin. They will not be allowed play for their national teams”. #SuperLeague
Како тоа, кога европското е пред лигата? Од кај знае тој кој играч ќе игра во лигата. Можеби транфер ќе направи играчот по европското.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.896
Поени од реакции
16.139
Како тоа, кога европското е пред лигата? Од кај знае тој кој играч ќе игра во лигата. Можеби транфер ќе направи играчот по европското.
Нека му ја мисли играчот :)

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.268
Поени од реакции
6.987
За или Против никој не не слуша, па некој треба да му даде пари од трансфер на татко му на халанд што го направил, комшијата да се плати шо го трпел додека му искршил 10 прозори дрвото халанд додека научи да шутира, од трансферот да се платат сите наставници и професори што воспитале/трпеле вакво дете, да им се отвори штедна книшка од идниот клуб на халанд на неговото маче и куче и за секој постигнат гол и настап да се стави нешто ситно 1000-2000 евра на сметка итн итн..... фудбалот одамна отиде у курац со милионските трансфери, ама до сега фановите се курчеа кој клуб колку потрошил, а сега се ПРОТИВ нивните клубови да го берат кајмакот, а не некои си куќи со тв права и некои си агенти кои топка ниту шутирале ниту ќе шутираат во животот туку влегле во БИЗНИС...... фудбал не гледаме дури не почнат да играат за нормална работничка плата фудбалерите и фудбалските работници.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Ироничен е постот, а важи дека ПСЖ и Баерн не би прифатиле вакво нешто ако се оствари :)
Прочитај го одново истиот пост, само смени ги ПСЖ и Баерн :)
Ondak izvini, izglea ja ne sum gi ispil od sabajle apcinjata.. sea ke ja prasam zena mi dali gi ispiv..

Edit: mi rece ne sum gi ispil.. sea ke se napijam

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Најново:

УЕФА испратила мејл до сите учесници во Супер Лигата дека ќе им бидат одземени сите титули во Лигата на шампионите.

Во северен Лондон не пристигнал никаков мејл.

* да се нашалиме малку
* немој Факе со каишот

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.531
Поени од реакции
17.342
The 12 biggest clubs announce they are forming a breakaway Super League just hours before UEFA are set to ratify a new format for the Champions League, one with a suspiciously similar fixture structure, but with significantly less financial remuneration for these giants. Amid all the predictable outrage, we’re missing something. This is a full-on all or nothing gamble from the clubs to get the Champions League they want from UEFA.

повеќе наhttps://app.football-italia.net/index.htm#article/footballitalia-169385&menu=blog

Kajgana Shop

На врв Bottom