Добро ќе си плаќаш пенали на тоа. Ја ви кажувам друг да не се излаже да напраи таква работа.@Castiel Не знаев дека било забрането крипто во Македонија а толку многу луѓе имаат и продаваат?
Јас говорам од лично искуство продадов биткоин за евра и ги повлеков до банка не е никаква дезинформација.
И битно ко ќе одговараш за криминал после тоа се надевам ќе вредело такво праќање на пари.не шири дезинформации, тоа што го има напишано е точно од збор до збор , а легитимноста на постапката е друга работа битно пари примаш пари праќаш без проблем
Дечки, крипто не е за вадење сега. Инвестираш колку имаш вишок, не повлекуваш воопшто. Ако мислите дека ќе се збогатите од купување токени, боље инвестирајте у гребки гребење. Ова е само штедење со бољи камати него у банка. Во текот на 2022 мора да се овозможи како дел од ЕУ пристапните преговори легализација на тргувањето со крипто и Binance, да се овозможи во МК, АЛБ и БИХ. Тутунска е регистирирана како словенска и затоа проаѓа сега. Али зошо да ризикуваш?Добро ќе си плаќаш пенали на тоа. Ја ви кажувам друг да не се излаже да напраи таква работа.
Автоматски споено мислење:
И битно ко ќе одговараш за криминал после тоа се надевам ќе вредело такво праќање на пари.
Инсталираш Trust wallet, купуваш преку moonpay, префрлаш на Binance ако сакаш поголем избор на тргување. Од Binance na Еtoro/Cex ако сакаш да ризикуваш со вадење на наша сметка.Дечки здраво, мала помош за почетник. Разгледував доста и пак имам проблем со почнување на авантурата. Бидејќи за тргување повеќето го предлагаат binance, а на истиот гледам е можно да се отвори wallet и купат BCTи, зошто не би можел се тоа да го направам таму наместо да отворам wallet на www.myetherwalley.com, Exodus, coinbase wallet, Celsius wallet или на друго место, да купувам на cex.io, CoinMama па да префлрлам и итн.
Доколку сепак така мора да биде „децентрализирано“ од binance (како и целиот концепт на криптото ) тогаш што е вашиот предлог за wallet од аспект на едноставен, сигурен и незнам ако се плаќа - поевтин и каде за купување cex.io или CoinMama.
За редоследот претпоставувам оди следствено: прво wallet, па купување BCT, отворање акаунт и префлање на binance, па купување на алткоинс таму.
И има уште една работа која ми изгледа малку нејасна само од туториалс, викаат дека не треба да се оставаат коините на exchange-от заради опасност од хакирање, туку веднаш после трансакцијата да се префрлат на wallet. Ако може совет или некое видео како се прави тоа на binance зашто не видов такво нешто до сега. Објаснето е купување продавање и толку.
фала однапред
Не се секирај знам како функционира. Муабетот беше да се предупредат луѓето дека моментално е забренето тргување со крипто валути за македонски банки. И се плаќаат огромни казни ако те фати народна банка што правиш.Дечки, крипто не е за вадење сега. Инвестираш колку имаш вишок, не повлекуваш воопшто. Ако мислите дека ќе се збогатите од купување токени, боље инвестирајте у гребки гребење. Ова е само штедење со бољи камати него у банка. Во текот на 2022 мора да се овозможи како дел од ЕУ пристапните преговори легализација на тргувањето со крипто и Binance, да се овозможи во МК, АЛБ и БИХ. Тутунска е регистирирана како словенска и затоа проаѓа сега. Али зошо да ризикуваш?
Инсталираш Trust wallet, купуваш преку moonpay, префрлаш на Binance ако сакаш поголем избор на тргување. Од Binance na Еtoro/Cex ако сакаш да ризикуваш со вадење на наша сметка.
Најпаметно да си почекаш година - година и пол пред да вадиш, док се завршат процедурите во мк.
На exodus можеш да сторираш валути ама не можеш да купуваш и продаваш.Дечки здраво, мала помош за почетник. Разгледував доста и пак имам проблем со почнување на авантурата. Бидејќи за тргување повеќето го предлагаат binance, а на истиот гледам е можно да се отвори wallet и купат BCTи, зошто не би можел се тоа да го направам таму наместо да отворам wallet на www.myetherwalley.com, Exodus, coinbase wallet, Celsius wallet или на друго место, да купувам на cex.io, CoinMama па да префлрлам и итн.
Доколку сепак така мора да биде „децентрализирано“ од binance (како и целиот концепт на криптото ) тогаш што е вашиот предлог за wallet од аспект на едноставен, сигурен и незнам ако се плаќа - поевтин и каде за купување cex.io или CoinMama.
За редоследот претпоставувам оди следствено: прво wallet, па купување BCT, отворање акаунт и префлање на binance, па купување на алткоинс таму.
И има уште една работа која ми изгледа малку нејасна само од туториалс, викаат дека не треба да се оставаат коините на exchange-от заради опасност од хакирање, туку веднаш после трансакцијата да се префрлат на wallet. Ако може совет или некое видео како се прави тоа на binance зашто не видов такво нешто до сега. Објаснето е купување продавање и толку.
фала однапред
Dali moze od mk preku moonpay(trustwallet) da se kupi kripto? Jas kako znam ne funkcionirase od mk.Дечки, крипто не е за вадење сега. Инвестираш колку имаш вишок, не повлекуваш воопшто. Ако мислите дека ќе се збогатите од купување токени, боље инвестирајте у гребки гребење. Ова е само штедење со бољи камати него у банка. Во текот на 2022 мора да се овозможи како дел од ЕУ пристапните преговори легализација на тргувањето со крипто и Binance, да се овозможи во МК, АЛБ и БИХ. Тутунска е регистирирана како словенска и затоа проаѓа сега. Али зошо да ризикуваш?
Инсталираш Trust wallet, купуваш преку moonpay, префрлаш на Binance ако сакаш поголем избор на тргување. Од Binance na Еtoro/Cex ако сакаш да ризикуваш со вадење на наша сметка.
Најпаметно да си почекаш година - година и пол пред да вадиш, док се завршат процедурите во мк.
од каде вакво инфо? има негде било што официјално?Не се секирај знам како функционира. Муабетот беше да се предупредат луѓето дека моментално е забренето тргување со крипто валути за македонски банки. И се плаќаат огромни казни ако те фати народна банка што правиш.
Што е работата со Bondly, има некои потенцијал за раст?Автоматски споено мислење:
Сакам само да пишам BONDLY BONDLY BONDLY BONDLY, за да ви биде жал за некој месец што не сте го купиле деновиве.
Bondly e filecoin za NFTs. Izleze pred ntf bumot i e najdobriot proekt na polkadot, rarible za sport probuvaat da bidat. Ocekuvam deka ke se desi mozda i 10x da ide godinava. Posebno zs na pancake swap ima 581% godisen APY za likvidnost i mislam deka ke zagrizaat mnogu luge. Koga ke go pustat na binance za trejding ke bide bar 200%+ od sea. Ja cel BNB balans go stejkam (flexible e, ne e ni fixed) za Bondly u momentov.Што е работата со Bondly, има некои потенцијал за раст?
100% funkcionira.Dali moze od mk preku moonpay(trustwallet) da se kupi kripto? Jas kako znam ne funkcionirase od mk.
Да има. Иди прогуглај ќе најдеш.од каде вакво инфо? има негде било што официјално?
Не се секирај знам како функционира. Муабетот беше да се предупредат луѓето дека моментално е забренето тргување со крипто валути за македонски банки. И се плаќаат огромни казни ако те фати народна банка што правиш.
Pancake swap препорачувам, али гo има и на gate.io, uniswap, 1inch.@Operacija8 на кој exchange ја има bondly?
не треси глупости, еве ти демант од народна банка директно:Не шири дезинформации. Кај нас од народна банка се забранети крипто валути. И нема апсолутно никаква можност да користиш македонска банка за вакви работи.
Не шири дезинформации. Кај нас од народна банка се забранети крипто валути. И нема апсолутно никаква можност да користиш македонска банка за вакви работи.