Фудбалски/трансфер дискусии

O

ob1

Гостин
Фер пристап нема што. Како и да биде ситуацијата влето, купувањето на Халанд од страна на Дортмунд од сегашен аспект беше џекпот. Ќе биде еден од малкуте клуба кај што заиграл и тоа многу добро и на крај Дортмунд и финансиски ќе профитира. Спортски, финансиски и од аспект на маркетинг. Е сега од друга страна го имаш Раиола. Мора да се одлучиш.
Споетски не, бидејќи играњето на Халанд никаков успех не му донесе на Дортмунд.
Финансиски да, многу ќе профитира, како и со секој нивни трансфер на талентиран играч.

И не го праи ова секој играч, да го видам татко му на Мбапе да си прави екскурзија низ цела Европа за да го продаде син му, ПСЖ има за јајца да го обесат. Ќе дава после изјави како Верати дека го сакал клубот.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Да? Како да ова предходно никад не било кај други клубови па и големите. Да сме реални, цел пакет тежи над 300м ЕУР. Трансферсума 150м најмалце, плата за 5 години 100м, провизии за Раиола и таткому на Халанд. Многу малце клубови може тоа да си го дозволат сега. Не знам дали Барса е меѓу нив, највероватно не иако е секако голем клуб.
Автоматски споено мислење:

Па добро, има клубови кои со месеци неуспешно преговараат со играчите па ги губат за смешни суми или за без пари.

Фер пристап нема што. Како и да биде ситуацијата влето, купувањето на Халанд од страна на Дортмунд од сегашен аспект беше џекпот. Ќе биде еден од малкуте клуба кај што заиграл и тоа многу добро и на крај Дортмунд и финансиски ќе профитира. Спортски, финансиски и од аспект на маркетинг. Е сега од друга страна го имаш Раиола. Мора да се одлучиш.
Страшно ме занима кој спотски успех донел Халанд на Дортмунд?

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Не викам дека сигурно ќе го донесат, нормално е да преговараа агентот со сите заинтересирани страни, ама ако повеќе клубови нудат иста сума, сигурен сум дека ќе дојде во Барселона. Лапорта има многу добри односи со Раиола, за кој и двајцата си признаваат.
Е сеа Барса ако дава 100 милиони, а Реал дава 150-180 нормално дека ќе оди во Реал.
Ради што си сигурен дека ако сите тимови му нудат иста сума би отишил во раштимана Барса?

А замисли без него кај ќе беа.
На исто место ко и пред да дојде. Дортмунд нема никаков спортски успех за време на престојот на Халанд. Финансиски ќе им донесе огромни бенефиции ама спортски успех сега за сега нема никаков.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.592
Поени од реакции
22.313
Ради што си сигурен дека ако сите тимови му нудат иста сума би отишил во раштимана Барса?

На исто место ко и пред да дојде. Дортмунд нема никаков спортски успех за време на престојот на Халанд. Финансиски ќе им донесе огромни бенефиции ама спортски успех сега за сега нема никаков.
Чеки не е завршена сезоната. Куп полуфинале, ЛШ 1/4-финале.

Член од
29 април 2015
Мислења
4.303
Поени од реакции
4.229
Pep Guardiola o eventualnom dovođenju Erlinga Haalanda:
"Ako cijene budu ovakve kakve su sada, postoje šanse da nećemo dovesti nijednog napadača. Jednostavno je nemoguće, naš klub to ne može priuštiti. Svi klubovi imaju financijskih poteškoća i mi svakako nismo iznimka. Kao što sam rekao, postoji mogućnost da novi napadač ne bude doveden."

За сите што мислеа дека Пеп по секоја цена ќе донесе напаѓач од светска класа.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.223
Поени од реакции
46.520
"Ako cijene budu ovakve kakve su sada, postoje šanse da nećemo dovesti nijednog napadača. Jednostavno je nemoguće, naš klub to ne može priuštiti. Svi klubovi imaju financijskih poteškoća i mi svakako nismo iznimka. Kao što sam rekao, postoji mogućnost da novi napadač ne bude doveden."

Пеп најде да збори чоече, колку лицемерно пичлеме испадна човеков тоа чудо едно е. Кога ќе ми текне што све изјавуваше додека беше во Барса на сметка на Реал и нивната трансфер политика ... и види го сеа, у клуб што е олицетворение за тоа колку е корумпирана уефа и фифа, клуб кој ги има прекршено 200 пати ффп правилата и ниту еднаш не беше посериозно казнет, што не е случај со многу други клубови у фудбалот кои патеа ради тие правила.

Копиле од човек.

Пак ќе најдат начин арапите да ги заобиколат правилата и пак ќе му достават 100 милионско засилување, а трагедијата со овој човек е што и низ изјави се руга на останатите кои ја критикуваа таа работа на сити, па и со цел памет се љутеше мислам на Арсенал зашто фрлаат они кал на нивното работење ...оправдано. После заминувањето на агуеро у ниту еден случај нема да го остават само на габриел у напад, не дека халанд ќе им иде ама секако ќе фрлат пак брдо пари за засилување/засилувања у напад.

Голем тренер е ама како човек испадна дека е одвратно гомно, моментално е све она што пред 10 години јавно го критикуваше и плукаше. Па уште и земал кажуе сите клубови имале финансиски потешкотии, а е у клуб кој за да ги нема истите прекрши низа правила и се засилуваше ненормално добро додека останатите си тераа by the book за да не лапаат казни и суспензии за играње во ЛШ. :гомце:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.854
Поени од реакции
116.066

Бреј, треба ептен да не знаеш да читаш меѓу редови за да не сфатиш дека Пеп лаже, КОРНЕ. Секако дека ќе остане на Хесус следна сезона, ако се лажеме.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Стефан-читам-меѓу-редови Цобе :cool:

Член од
29 април 2015
Мислења
4.303
Поени од реакции
4.229
Изјавата е таа, јас само копирам.
Моето мислење и претходно беше дека нема да лупне многу пари на еден играч. Он може па да потроши 200 милиони, ама му треба и везњак место Фернандињо, а и лев бек.

Ќе видиме на крајот од летото.

Kajgana Shop

На врв Bottom