не сум запнала, вакцините не се произведени од вчера, туку од минатата година од септември, маката не иде после 15 минути (исклучителни случаеви) туку после 2, 3 недели, па и месец! толку време „се чуваа“ вакцините и наеднаш се пуштија низ светот и брзо брзо да се примат, ако разговор од 15 минути е пресудно за вакцина која е нова со генетски материјал, тогаш нема што веќе да пишувам!Ама си запнала. Не викам дека твоето не е правилно ама во големиве држави 500.000, 1.000.000 и поќе вакцини дневно прават. Не може среде пандемија олку опширно предвреме да испитуваат. Од мое искуство: Одиш таму, те прашуваат општи работи дали си алергичен, дали земаш лекови некои, итн. Потоа зборуваш и со лекар и потоа ја примаш вакцината. Потоа 15 минути те чуваат дали е све ок и ајде дома. Ако после 4 дена имаш јаки главоболки треба на лекар да се јавиш за да има проверка околу тромбоза. Не идеално ама со оглед на временскиот притисок ок и со поединечно случаеви кои би можеле со предходно испитување да се намалат/исклучат.
Nema da navlezam okolu toa dali vakcinite se brzo naprajni ili ne. Se i pominaa fazite do dozvola. Pominaa nekolku meseci milioni lugje se vekje so dve dozi vakcinirani i toa e to. Koi posledici gi ocekuvas za nekolku meseci? A sto e problemot so lekovite koi gi spomna? Pa sto ako propadnat koga ne pomagaat protiv kovid?не сум запнала, вакцините не се произведени од вчера, туку од минатата година од септември, маката не иде после 15 минути (исклучителни случаеви) туку после 2, 3 недели, па и месец! толку време „се чуваа“ вакцините и наеднаш се пуштија низ светот и брзо брзо да се примат, ако разговор од 15 минути е пресудно за вакцина која е нова со генетски материјал, тогаш нема што веќе да пишувам!
...дали знаеш колку количини на суммамед таблети и инјекции, па и дексаметазон, ќе пропаднат поради енормно производство што сега тие истите масовно не се применуваат за К19?
Зошто би ги блокирале кога ги има секако за излез од Србија?
... да не ми го напишеш истово по Х време, ама за друго...памти го коментарот!Nema da navlezam okolu toa dali vakcinite se brzo naprajni ili ne. Se i pominaa fazite do dozvola. Pominaa nekolku meseci milioni lugje se vekje so dve dozi vakcinirani i toa e to. Koi posledici gi ocekuvas za nekolku meseci? A sto e problemot so lekovite koi gi spomna? Pa sto ako propadnat koga ne pomagaat protiv kovid?
A sto e sega problemot se deksametazon i sumamed?Прегледај го приврзокот 289790
...е добро ај, да се поправам видео камерата на наплатна на Табановце „не работи“ викендов, токму кога голем број наши сограѓани отишле/ се враќаат од Србија, дали случајно или од ветерот, не е познато, ама другите камери на други патарини на гранични премини работаат, може случајно!
... да не ми го напишеш истово по Х време, ама за друго...памти го коментарот!
Me mrzi da stavam upatstvo za analgin i koi nesakani efekti moze da ima a ae krka kako bonboni. Ama aj vakcinite se problemot.
Ги изгоре хирургов
Треба да седиш, а не да се развозуеш на точак со другарки.Ајде прашање до некој поупатен во врска со изолацијата...Дали треба да одам во самоизолација поради контакт со заразен од ковид иако имам пред три месеци прележано.!?
Има ли некој закон, правилник, за тие што прележале ковид и изолација?
...ич не му личи, срамота, јас вака да прочитам никогаш и не би ја примила АЗ, спротивен ефект има, хирург со падни стани компарација, знае ли за првичната примена на Вијагра или колку да се пише безвеза!
Анкета/формулар потполнуваш на нет коа изразуваш интерес. Формулар пополнуваш на лице место пред лекар. Има прашања дали си прележал ковид, дали си бил болен и прашања за други познати состојби кои ги имаш. Ако сакаш да направиш тест за антитела - твоја работа. Направи пред да тргнеш на вакцинирање....тоа токму го пишувам, вакцинирање- дојди, седни, боцни се, ајт оди си, готово, дојди пак по 20 дена!
тоа не е вакцинирање, без никаква претходна контрола на статусот на присутна антитела, дали има воопшто антитела или нема и доколку има антитела зависи и колку дози ќе прими од вакцината, ако има висок титар на антитела од порано прележано не смее да се вакцинира, односно најмалку 6 месеци после прележување, односно ако има мал титар на антитела доволно е само една доза да се прима од вакцината, а не вака на непроверено ќе се префорсира имуниот систем, па потоа проблеми!
Зш бе?Треба да седиш, а не да се развозуеш на точак со другарки.
Да се чудиш зашто.Зш бе?
Рон душо, ај олабави веќе, оток си...тебе памет не ти доаѓа
типична северџанка, па и уште прашува што треба како да не знае, а уште утре ќе искочи од дома да блуе корона наоколу. Па после кластер битпазар, кластер парк, кластер...Рон душо, ај олабави веќе, оток си...
Прашав како треба да се постапи, постои ли правилник...