Квалификации за СВЕТСКО ПРВЕНСТВО 2022

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Не ми текнува од кога е овој гол на Дадо Пршо. Веројатно е битен момент чим го ставиле во твитот.
Квалификации за Европското 2004та, плеј-оф реванш утакмица, првата 1-1 у Загреб, со овој гол и победа хрватите отидоа на европско.
Гуглав сеа, немав поима искрено.
У тие квалификации прв стрелец бил Ермин Шијак од Словенија со 9 гола. :D

Само го видов твитов вчера па ми текна сега. Истотака налетав на податок дека ова е прва победа на Словенија против Хрватска у историја.

M

Macedon1um

Гостин
За шест минути 3 гола примија Бугарите, какви таленти се :D

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.340
Поени од реакции
26.275
Киријакос Пападопулос ќе стартува за Грција против Шпанија.
Инаку игра за Локомотива Загреб. :busi:

Каков потенцијал беше. 29 години наполнил пред еден месец.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.597
Поени од реакции
6.365
Прегледај го приврзокот 288613
Дали сум грешка или е ова меѓу послабите состави што ги имале германците?

Па незнам баш ама споредбено сите репрезентации изгледаат послабо спрема некој нивни минати состави. Пример Англија споредбено со тој состав од пред 15 години, Бразил, Шпанија со составите од минатата деценија. Италија исто.
Добар состав имаат Германците, нападот и средниот ред им се коска. Едино одбраната ми е климава малку, барем на хартија. Од Шпанија и Италија имаат подобар состав.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Па незнам баш ама споредбено сите репрезентации изгледаат послабо спрема некој нивни минати состави. Пример Англија споредбено со тој состав од пред 15 години, Бразил, Шпанија со составите од минатата деценија. Италија исто.
Добар состав имаат Германците, нападот и средниот ред им се коска. Едино одбраната ми е климава малку, барем на хартија. Од Шпанија и Италија имаат подобар состав.
И што таа Англија на времето, едино што имаше врвна одбрана. Голмани просечни.
Средината само на хартија јака, у пракса нефункционална пошто сите 3ца играчи им беа исти профил. Напаѓачи освен Руни другото под просек. Оваа генерација им е каде каде најдобра. Милион различни профили за избор.

Италија имаат страшен потенцијал у играчите моментално, луд избор имаат. Порано се изнаиграа играчи ко Перота, Гросо, Одо, Јакинта, Тони, Касано.

Шпанија имаа една јака генерација таа што освои еу, сп, еу. Сеа имаат смена на генерации ама пак не се лоши, имаат јаки играчи.

Германија во ниеден случај моментално не е подобра од овие екипи. Просечни и сеуште недокажани играчи.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.792
Поени од реакции
1.703
Ми се чини дека многу пати пробуваат да го изиграат судијата и да го искористат недостатокот од ВАР. Инаку респект за Српскиот коментатор никогаш не кажа Северна.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.279
Поени од реакции
14.619
Сега кога ќе размислам, освен француската, можеби и нема друга подобра репрезентација од англиската. Посебно кога ќе се земе во предвид колкаво количество на млади талентирани фудбалери имаат Англичаните.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.597
Поени од реакции
6.365
И што таа Англија на времето, едино што имаше врвна одбрана. Голмани просечни.
Средината само на хартија јака, у пракса нефункционална пошто сите 3ца играчи им беа исти профил. Напаѓачи освен Руни другото под просек. Оваа генерација им е каде каде најдобра. Милион различни профили за избор.

Италија имаат страшен потенцијал у играчите моментално, луд избор имаат. Порано се изнаиграа играчи ко Перота, Гросо, Одо, Јакинта, Тони, Касано.

Шпанија имаа една јака генерација таа што освои еу, сп, еу. Сеа имаат смена на генерации ама пак не се лоши, имаат јаки играчи.

Германија во ниеден случај моментално не е подобра од овие екипи. Просечни и сеуште недокажани играчи.
Па да, се согласувам дека оваа репка на Англија функционира подобро од дрим тимот што го имаа но на звучност играчите се каде каде играчите од минатото позвучни имиња.

Италија можеби имаат избор но играчите освен во Италија не се докажани на поголема сцена. Во одбрана им играат дедовците сеуште. Ми ги спомнуваш Јакинта и Касано, зошто не Дел Пиеро и Тоти? :D

Koj играчи се просечни и недокажани во Германија? Сане и Гнабри? Крос, Горецка, Кимих, Гундоган? Ноер?

Ќе видиме како ќе функционираат на теренот како тим, но квалитетни играчи и те како имаат.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Па да, се согласувам дека оваа репка на Англија функционира подобро од дрим тимот што го имаа но на звучност играчите се каде каде играчите од минатото позвучни имиња.

Италија можеби имаат избор но играчите освен во Италија не се докажани на поголема сцена. Во одбрана им играат дедовците сеуште. Ми ги спомнуваш Јакинта и Касано, зошто не Дел Пиеро и Тоти? :D

Koj играчи се просечни и недокажани во Германија? Сане и Гнабри? Крос, Горецка, Кимих, Гундоган? Ноер?

Ќе видиме како ќе функционираат на теренот како тим, но квалитетни играчи и те како имаат.
Билдаат бројки дедовците. :D Не се прв материјал, едино Бонучи, мада Бастони, Манчини па и Ромањоли чекаат у прв ред. У средина имаат играчи за извоз, на сите позиции и рољи. Нападот исто, имаат потенцијали.
Одамна немале ваква екипа Италија.

Ти ги спомнав тие играчи пошто они беа стандардни, Тоти и Дел Пиеро ретко кога играа заедно. Перота се изнаигра на пример.

Збориме за Германија каква била каква е сега. Каде и кога се докажал Сане во репрезентативен дрес? И општо еве, стагнира, падни стани играч, освен тие 1-2 јаки сезони што ги имаше у Сити. Гнабри исто.
Крос и Гундоган полека полека се на излезна врата а нивните замени, Кимих и Горецка. Од Швајни, Кедира, Балак, на овие двајца.

Истото што го збориш за Италија, важи и за Германија, кај се докажани па нивните играчи тие Клостерман, Гинтер минтер. Види што клупа имаат те молам. Освен Вернер и двата голмани друго нема шанси да знаеш.

Сеа ќе дојде Стелт Фелер ќе ми ебе матер. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom