- Член од
- 11 јули 2008
- Мислења
- 4.788
- Поени од реакции
- 3.858
Левица неможе да биде власт, јер не сакаат да коалицираат со албанска партија
И? Кој кур и фактор се дагестанските дивјаци? Тоа што 30 години преговараат со искомплексирани и неспособни сељаци од двете ни партии е наш проблем, не шиптаpски.јер не сакаат да коалицираат со албанска партија
Они може да бидат поканети во влада под одредени услови, аке ни им одговара нека соберат мнозинство или нека си ја подобрат политичката агенда.Знаеш дека без нив нема влада, така?
Па нека нема голем к, да видиме до кај ќе иде од ова полошо не може. Тоа немање влада ќе биде почеток на укинување на канцерот кај нас т.н. рамковен договор.Знаеш дека без нив нема влада, така?
Не, они ќе си влезат у влада и ќе им кажат на Левица ако сакате и вие ќе си прифатите Нато, ЕУ и преспански договор. Ако не, ќе си џафкате у парламент.Па нека нема голем к, да видиме до кај ќе иде од ова полошо не може. Тоа немање влада ќе биде почеток на укинување на канцерот кај нас т.н. рамковен договор.
Koj ti rece ? Rabotata e bez glasovi od levica da ne moze da ima vlada, osven ako vmro i komunjarive resat da pravat koalicija, vo drug slucaj ima bezkonecna kriza I moment da se smenat nekoj raboti, vaka ocigledno ne odi samo so teranje keif na edna strana.Не, они ќе си влезат у влада и ќе им кажат на Левица ако сакате и вие ќе си прифатите Нато, ЕУ и преспански договор. Ако не, ќе си џафкате у парламент.
Левица не е у позиција да бира кој ќе влезе у влада
15-17 dovolno mu se , a narodot sto bojkotirase da izleze da glasa za niv, tuka ke se nekade.На апасиев ќе му требаат минимум 30 пратеника за такво нешто.
Yeah right
И тоа ова е под услов албанските да сакаат да прават влада со Апасиев.
Ќе видиме ДПМНЕ колку ќе има. Како сте тргнати со даскалот, од Апасиев војвода ќе напраите, до толку ви е капацитетот.На апасиев ќе му требаат минимум 30 пратеника за такво нешто.
Yeah right
И тоа ова е под услов албанските да сакаат да прават влада со Апасиев.
Да бе нема грешкаИ ќе ги добие.
Како бе со 15 пратеника ќе прави влада ај те молам објасни ми15-17 dovolno mu se , a narodot sto bojkotirase da izleze da glasa za niv, tuka ke se nekade.
Taka fino, Vmro I sdss se vo sloboden pad, moze da se spustat na po 35 pratenika, pri dobra izlezenost od glasacite makedonci, albanskive partii nema da se poveke od 25 pratenici pa sega sam napravija ponatamosnata matematika.Да бе нема грешка
Како бе со 15 пратеника ќе прави влада ај те молам објасни ми
Не можам да ја напраам математиката си нафрлил само безвезе работи без никаков факт. Како и да е и да си у право, да идеме хипотетички, за влада ќе му требаат над 60 пратеници. Ако он освои 15 за до 60 со кое зло ќе коалицира?Taka fino, Vmro I sdss se vo sloboden pad, moze da se spustat na po 35 pratenika, pri dobra izlezenost od glasacite makedonci, albanskive partii nema da se poveke od 25 pratenici pa sega sam napravija ponatamosnata matematika.