Apsolutno. Otvori crna hronika, site pregazeni se od 2ta posto pafkaci. Turi kazanot i vari rakija. Sigurni patista. Od tie pricini alkoholeot e legalen i ke bide legalen.
нема техаце тест, да имаше исто ќе имаше напиени и дрогирани.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Apsolutno. Otvori crna hronika, site pregazeni se od 2ta posto pafkaci. Turi kazanot i vari rakija. Sigurni patista. Od tie pricini alkoholeot e legalen i ke bide legalen.
Вот, работата со травава станува сериозна, многу го релативизирате ова и го правите гането како да се работи за чај од камилица.Znaci fantom incidenti? Sakas da kazes, bidejki nema testovi za duvanje, pola od incidentite vo alkoholizirana sostojba fateni se od mara? A znaes deka posle incidenti ne gi vadat od kola pozarnikari i gi teraat da odat prava linija tuku se ispituva krv?
Znaes u nekoi igri koga gi pustas prvo te pita play online ili play offline? Ti na vtoroto si kliknal i si furas. Isklucen si od realnosta.
За разлика од вас што го правите како да се работи за хероин.Вот, работата со травава станува сериозна, многу го релативизирате ова и го правите гането како да се работи за чај од камилица.
За разлика од вас што го правите како да се работи за хероин.
Не се глупирај, 30 години имаш а не 70 па да размислуваш вака затуцано.
Не ми се. Прокулин ставам.и ти си почнал да пушиш, сигурно очите црвени ти се.
Не ми се. Прокулин ставам.
Инаку @Forca тоа што го напишал е точно во поглед на законската рамка. Еве извадок од законот:
Како ублажување Кривичниот законик предвидува доколку делото е сторено со наркотични дроги, психотропни супстанции и прекурсори од помало количество, сторителот ќе се казни со затвор од шест месеца до три години.
Друг потежок облик на ова кривично дело претставува кога некој неовластено прави, набавува, посредува или дава на употреба опрема, материјал или супстанции за кои знае дека се наменети за производство на наркотични дроги, психотропни супстанции и прекурсори со што казната изнесува од една до пет години затвор.
Во пракса само 4% од прекршителите одговарале пред законот. Така да сите сте во право во поглед на тоа дека законот во пракса не се спроведува и дека е само еден обиичен лист хартија.
Инаку @Forca тоа што го напишал е точно во поглед на законската рамка. Еве извадок од законот:
Како ублажување Кривичниот законик предвидува доколку делото е сторено со наркотични дроги, психотропни супстанции и прекурсори од помало количество, сторителот ќе се казни со затвор од шест месеца до три години.
Друг потежок облик на ова кривично дело претставува кога некој неовластено прави, набавува, посредува или дава на употреба опрема, материјал или супстанции за кои знае дека се наменети за производство на наркотични дроги, психотропни супстанции и прекурсори со што казната изнесува од една до пет години затвор.
Во пракса само 4% од прекршителите одговарале пред законот. Така да сите сте во право во поглед на тоа дека законот во пракса не се спроведува и дека е само еден обичен лист хартија.
Друже дојди во Македонија пуши си џоинтови на јавни места и ќе видиш како за брзо време ќе завршиш во затвор, немој да мислиш дека тука имаат милост кон странците, ем дебело ќе платиш ем 3 години затвор ќе добиеш, ти го кажувам ова за твое добро не биди наивен да веруваш дека е дозво
Тоа што го цитираш се однесува на делото опишано во став 1. Ме мрзи да отварам кз за да цитирам, ама делото кое е опишано е ПРОДАЖБА, а не УПОТРЕБА. За да докажат продажба треба или количината да е поголема или да имаш ваги, паковки или други докази кои укажуваат дека продаваш. Поседувањето на џоинт во тебе не е тоа. Затоа и сите што паднале со помала количина биле пуштени после некој саат замарање во автокоманда.Инаку @Forca тоа што го напишал е точно во поглед на законската рамка. Еве извадок од законот:
Во пракса само 4% од прекршителите одговарале пред законот. Така да сите сте во право во поглед на тоа дека законот во пракса не се спроведува и дека е само еден обичен лист хартија.
Друже тебе треба на сила да те упознаат со маријана за да се просветлиш малку. Шала на страна, но во заблуда си. Каква нервоза, какви сообраќајки и шизофрении жити се? Надуваните се баш спротивно од тоа што го кажуваш, ама затоа тутунџиите и алкохоличарите се докажано најнервозна и агресивна група на луѓе.Вот, работата со травава станува сериозна, многу го релативизирате ова и го правите гането како да се работи за чај од камилица.
Порок е дефинитивно, меѓутоа преувеличување само ја прави работата полоша.Вот, работата со травава станува сериозна, многу го релативизирате ова и го правите гането како да се работи за чај од камилица.
Порок е дефинитивно, меѓутоа преувеличување само ја прави работата полоша.
брат, ја не знам зошто и би сакале да ви ја легализираат травата, би плаќал рецимо акциза? На цигарите до плафон ја направија. Да мораш од држава да купиш џоинт еден бубрег ќе треба да продадеш. Нема тогаш да има дилери ко @wot што вика еј баче ми треба гане дој на врата, тогаш од твојот џоинт многумина ќе сакаат да се офајдат. И немој да мислите дека државата е глупа па ќе ви даде во бавча да садите, сонот на секој стонер како си одгледува и си ја наводнува убавицата. Тоа само влажни соништа ќе останат.