Попис 2021

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Извини ама која е таа алтернатива? ДПМНЕ ли?
Партија која доколку би победила на изборите, одма би влегла во коалиција со шовинистот Села, за таа алтернатива зборуваш така?
Да бе, тој што го тепаа вмровците на 27 ми :D
Нема друга алтернатива.
Автоматски споено мислење:

Не сфаќам за каква блокада збориш и ти дадов алтернатива.
Си бил на протести за време на шарената револуција?

Си бил на протести за време на шарената револуција?
Студентски бев, Шарена не. Да не беа комуњарите во први редови ќе излезев.
Имам една логика во гласање јас каде што ја имам нагласено, која партија највеќе боде во очи на комуњари таа ја гласам. Па удри математика зашто 5 месеци наназад не гласав за ДПМНЕ.

Студентски бев, Шарена не. Да не беа комуњарите во први редови ќе излезев.
Имам една логика во гласање јас каде што ја имам нагласено, која партија највеќе боде во очи на комуњари таа ја гласам. Па удри математика зашто 5 месеци наназад не гласав за ДПМНЕ.
Твоето негласање за ВМРО е глас за СДС....тоа е факт од кој не може да побегнете. Тешка ситуација во секој случај...затоа кога треба нешто да одлучиш за било што, мисли математички не употребувај емоции.

Твоето негласање за ВМРО е глас за СДС....тоа е факт од кој не може да побегнете. Тешка ситуација во секој случај...затоа кога треба нешто да одлучиш за било што, мисли математички не употребувај емоции.
Јас не гласав за СДС, значи мојот глас е за ВМРО. :ROFLMAO:

Исто така твое негласање за Левица е глас за СДС. Не се секирај ти за моите математички способности. Еве имам една математика, најди го стенограмот за тоа кој пратеници гласаа за менување на устаав и групирај ги по името на партијата. Тие партии што ќе ти се појават треба активно да се работи за нивно исчезнување и никогаш да не се гласаат. Што мислиш ти дали ВМРО-ДПМНЕ се појавува откако ќе се групира по име на партија на таа листа?

Прегледај го приврзокот 289199

Истата тактика ја применуваат од што се во очај. Нема да им помине!
Камбовски е лош кривичар. Дури и беше министер за правда.
Неговите учебници се очобол. Сега и МАНУ ја турка во некоја погрешна насока.

Според кој закон е забрането? Еве член сум на партијата Х и преку соопштение им соопштувам на моите членови дека решено е да го бојкотираме овој референдум. Тоа дали приврзаниците и симпатизерите ќе излезат да гласаат, не е моја работа. Членовите кои ќе гласаат можам да ги исклучам од партија.

Овој член од КЗ е спротивен на Уставот. И башка тоа што никој не спремаше отпор против законска одлука или мерка на државен орган! Вистинското прашање е дали тој референдум беше Уставен. :)

Не само бојкот на попис, ситуацијата е дојдена до таму да македонскиот дел од народот треба да се организира на граѓанска непослушност. Бојкотирање на сите обврски кои ги има граѓанинот кон државата, од плаќање даноци и сметки, до гласање, па се до бојкот на сите државни институции. Тогаш ваљда ќе почнат да слушаат што другата страна исто така има да каже а не што на Албанците им прднало. Само нема таков народ тука за жал, а ситуацијата одамна е дојдена за таков чекор.

И јас сум против попис во време на најсилнот бран во пандемијата,немаме вакцини се тоа е точно меѓутоа доколку почне пописот од 1 април и некако продолжи да се одвива,бојкотот особено на иселениците македонци е само на наша штета во време кога гледаме дека најголем одзив има во Швајцарија,Германија,безобразно мешање на Рама и Курти,и доколку пописот заврши на 21 април а ние спиеме сите политики во наредните минимум 10 години ќе се спроведуваат врз основ на резултатите од овај попис.

Не само бојкот на попис, ситуацијата е дојдена до таму да македонскиот дел од народот треба да се организира на граѓанска непослушност. Бојкотирање на сите обврски кои ги има граѓанинот кон државата, од плаќање даноци и сметки, до гласање, па се до бојкот на сите државни институции. Тогаш ваљда ќе почнат да слушаат што другата страна исто така има да каже а не што на Албанците им прднало. Само нема таков народ тука за жал, а ситуацијата одамна е дојдена за таков чекор.
Веќе поставив прашање во врска со ова и во последните години во кафана му имаме спомнато на директорот неколку пати дали постои опција тој се наоѓаше изговори дека сака да му е се регуларно.
Дали може место договор за непределено како што сум пријавен моментално доколку сака фирмата да потпишеме некаков договор каде што ќе ми биде исплаќана бруто платата , па натаму јас да одлучувам дали сакам здравствено/пензиско да плаќам сам ? И доколку може освен 10%(или 18%) задолжителен данок на профит дали треба друго нешто да се плаќа?

Сметки веќе плаќаме кон приватни фирми, ама данок, пензиско, здравствено не би дал ни денар.

ДПМНЕ може да испорача макс. 300К гласачи и тоа е тоа од нив. Никој нема да се залета пак да гласа само и само за да го турне Заев. Веќе преку глава им е на луѓето од тоа да гласаат против.
Најпаметно за нив е да ја форсираат по малку Левица. Левичарите можат, доколку се експонирани, да ја зголемат излезноста и да им ги донесат тие 10-15 пратеника на ДПМНЕ за коалиција. Нивното тело+неопределените на кои може да претендира само Левица=400К+ гласачи кои носат над 50 пратеника.
Само така би станал Премиер даскалот, а тоа и се обидуваа да го тераат овие попаметниве за пропаганда од ДПМНЕ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom