Што да губи имам сендвич ѕид со најлон и тервол меѓу сендвичот и плус термо фасада стиропл 5 сантима инаку работи со 50%на одржување оти ја држам од 26.5-28 инаку и аку ке оBravo za tebe ako mislis deka odrzuvanje e so 50 kuka stan ili pod cerada ne e so 50 stepeni prosta logika ako odrzuvanje e so 50 togas brkanje na temperatura treba da e so 70 80 taka.gubitocite se golemi i zatoa raboti so 50 da drzi 27 a realno ke e mnogu pomalce ambietalna vo prostorot od 27
Епа сигурно не му е баш 27С во секое најдалечно ќоше од просторијата....
Ама поставена на 27С сигурно било кој дел од просторијата го држи 24С+
Што според упатство, колку пишува дека дува ко ќе е ауто-фан пуштено?
Ауто-фан значи и дозволуваш самата да намалува и крева издув по потреба.
Стави ја на највисоката опција за да знаеш дека мериш температура на максимален издув, колку го кажа 1050m3/h.
Исто за потрошна, не можеш ништо да сметаш од око според податоци од брошури и упатства....
Мојата според упатство вика 800w ама под терет трга 2.1kw.
Стави мерач па сподели колку трга во тој одреден момент кога мериш...
Од тоа што си снимил, може само да видиме температура на издув дека мериш.... се другото е под знак прашалник.
Како што ти пиша @PticaSelica, иницијативата што си се потрудил да снимиш ти е за поздрав, ама можеш уште малку да се потрудиш ако веќе си навлезен во тематикава и си трошиш саати на форум
Пријателе претходно пишував но не си прочитал оти фанот кај фујитсу е врзан со работата на компресорот ако го намалиш фанот се намалува и компресорот и обратно инаку има 4 брзини и секогаш на зададена температура е на 1020 а по постигната на одржување е фан 2 640м инаку моја грешка е 800 оти во упатството ѕирнав сега,а за потрошувачката сум ја мерел на саатот за струја повеќе пати и за едн час е 1300вати и на одржување 800вати, при нормална работа, но ќе земам и мерач деновиве
Автоматски споено мислење:
да појаснам за фанот доколку излезам од ауто фан климата е на фан4 и нема промена во работата на компресорот но доколку ја ставам на 3фан веднаш се намалува и компресорот и температурата а ако ја ставам на 2 фан уште повеќе се намалува компресорот а со тоа и температурата на издувотШто да губи имам сендвич ѕид со најлон и тервол меѓу сендвичот и плус термо фасада стиропл 5 сантима инаку работи со 50%на одржување оти ја држам од 26.5-28 инаку и аку ке о