Што готвите во моментов?

• Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
ефтино бе ова?

Поефтино од кај нас. Споредувам со тоа колку коштаат вакви (ваљда полоши нешто) десерти у, да речеме Форца.
Ја очекуев у Москва да е доста поскупо и од кај нас и од Грчка на пример што е.
Продукти за исхрана генерално се поевтини од Македонија

Пилешка салата со макарони.
Јас стварно не разбирам како мајка ми кога како копиљаци со брат ми ќе сме ја замолеле да направи руска или некоја ваква слична ладна салата, вртела очи или па немала време. Ова е прелесно и премногу едноставно. Па една карбонара ми одзема повеќе време. Едино тост е полесно и побрзо за правење од ова...

20210322_202314.jpg

Јас стварно не разбирам како мајка ми кога како копиљаци со брат ми ќе сме ја замолеле да направи руска или некоја ваква слична ладна салата, вртела очи или па немала време. Ова е прелесно и премногу едноставно. Па една карбонара ми одзема повеќе време. Едино тост е полесно и побрзо за правење од ова...

Прегледај го приврзокот 289032
Немало ваљда готов сецкан зеленчук, досадно е ако треба да сецкаш се од нула: компир, морков и тн.

Прегледај го приврзокот 289032
Не дека одзема, ама за било што имаа изговор дека немаат време. Може и стварно било така не знам.

Само манџа, паштета да ни намачкаат на леб или сендвич сирење и патлиџан или салама посебна.
Вакви салати само за нова година. :D

Сега ние повеќе време посветуваме на храна и само нешто гледаме да пробаме. :D

Немало ваљда готов сецкан зеленчук, досадно е ако треба да сецкаш се од нула: компир, морков и тн.

Па и ја све сецкам. Ништо не ми е однапред исецкано. Додека се варат макароните и морковот сецкам се тоа, кога ќе се готови све бутам у еден сад, мајонез, сенф, сол, бибер и у фрижидер. Премногу лесно. Како што реков, карбонара е каде-каде покомплексно за правење и повеќе време одзема.

Не дека одзема, ама за било што имаа изговор дека немаат време. Може и стварно било така не знам.

Само манџа, паштета да ни намачкаат на леб или сендвич сирење и патлиџан или салама посебна.
Вакви салати само за нова година. :D

Сега ние повеќе време посветуваме на храна и само нешто гледаме да пробаме. :D

Они секогаш иделе на квантитет. Знаела мајка ми да направи некоја манџурија или мусака и два дена тоа ти е за јадење.
Кога ќе ми текне, едно кило јуфки, 200-300г сирење и туба кечап за два ручека.
Сум го молел брат ми да јаде повеќе за да мора да зготви утредента нешто друго.

Па и ја све сецкам. Ништо не ми е однапред исецкано. Додека се варат макароните и морковот сецкам се тоа, кога ќе се готови све бутам у еден сад, мајонез, сенф, сол, бибер и у фрижидер. Премногу лесно. Како што реков, карбонара е каде-каде покомплексно за правење и повеќе време одзема.

Они секогаш иделе на квантитет. Знаела мајка ми да направи некоја манџурија или мусака и два дена тоа ти е за јадење.
Кога ќе ми текне, едно кило јуфки, 200-300г сирење и туба кечап за два ручека.
Сум го молел брат ми да јаде повеќе за да мора да зготви утредента нешто друго.
Мислев дека ја правиш со готова замрзната смеса за руска салата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom