Византиецот
Codename Duchess
- Член од
- 14 март 2021
- Мислења
- 2.816
- Поени од реакции
- 6.400
Пошто сум нов, барав ваква тема каде би можеле да ги споделиме нашите омилени уметници од Европа и Светот. Пробав да скролам низ одделов да најдам слична и не најдов, но доколку имате, тогаш модераторот нека ги префрли постовите и нека ме пренасочи.
Јас ќе почнам со дело на Тамара де Лемпицка, оригинално родена како Марија Горска, станува збор за Полска сликарка која работела во 30тите години од 20ти век. Стилот е Арт Деко.
Музичарката | 1929та (украдена, па вратена во музеј во Холандија)
Девојките | 1930та
Маркизот Д'Афлито | 1926та (италијанецот од аватарот)
Идила | 1931ва
Џон Вилијам Годвард - Англиски сликар и еден од последните Нео Класицисти кој творел кон крајот на 19ти и почеток на 20ти век. Огромен дел од опусот е насликан после 1900та година. Како и кај секој друг класичар преовладува погледот кон старите европски цивилизации на романтичен начин.
Кога срцето е младо | 1902ра
Атенаис | 1908ма
Со венче од љубичици и фустан од шафран | 1902ра
Прилог за Венус | 1912та
Јас ќе почнам со дело на Тамара де Лемпицка, оригинално родена како Марија Горска, станува збор за Полска сликарка која работела во 30тите години од 20ти век. Стилот е Арт Деко.
Музичарката | 1929та (украдена, па вратена во музеј во Холандија)
Девојките | 1930та
Маркизот Д'Афлито | 1926та (италијанецот од аватарот)
Идила | 1931ва
Автоматски споено мислење:
Џон Вилијам Годвард - Англиски сликар и еден од последните Нео Класицисти кој творел кон крајот на 19ти и почеток на 20ти век. Огромен дел од опусот е насликан после 1900та година. Како и кај секој друг класичар преовладува погледот кон старите европски цивилизации на романтичен начин.
Кога срцето е младо | 1902ра
Атенаис | 1908ма
Со венче од љубичици и фустан од шафран | 1902ра
Прилог за Венус | 1912та
Последно уредено: