Па и јас сум адвокат и баш заради тоа што знам како функционира системот од прва рака, кои све се судии/обвинители и како дошле до фунцкии, и на моја кожа го осеќам судството, па затоа кажувам дека е катастрофално и дека ти немаат врска овие муабет. Ти, како правник не знам во кој Свет живееш и дали си прочитал неколку пресуди што си толку идеалист. Мене константно ми се случува без врска Пресуди да добивам од Основен суд(почесто ради нестручност, но има и врскаџии), додека од Апелација поретко.Не можеш, не примаат малолетници
Чим на неправда реагираш со „дај да ги исчукаме“ ебате правникот... таман си печен за јавен обвинител или нешто слично
И утре коа ќе ти дојде некој клиент со скршена рака и ти рече „абе на еден сакав да му ја дигнам колата, ама да ти бил опасен момак, па се лупнав у пајакот и ја скршив раката“, шо ќе му кажеш?
Или ти дојде клиент у количка и ти каже „абе ограбив една продавница, ме фатија полицајците и ме скичмија од ќотек“, ти лицемерно ќе тргнеш да му објаснуваш „ама не требало така, ти имаш права, ако си згрешил има затвори“ и ќе шибнеш по една кривична за полицајците што го тепале, или ќе му речеш директно како тука „абе си заслужил“?
Мислам човекови права, владеење на право, општество, закони, правила, што кур се тие...
Очекував од правник да има пошироки гледишта, да сфати дека ако сам си ги зимаш работите у свои раце не се гради систем, ама тоа е, да сме здрави и живи...
Ама па коа ќе видам дека мнозинството политичари ни се „правници“, некако и јасен ми е твојов став...
П.С. тогаш како правник свесен си дека ситуацијата ти што ја опиша, и видеово, се тотално различни работи. Твоево би било пречекорување на нужна одбрана, другово е класично кривично дело...
Филм од годината во која уште си заглавен, 1986та...
За наводнување можда, капка по капка. Ќе му треба за на нивата кога ќе падне таа психопатска банда.Систем ќе градело бе, душиче тоа
Аааа добро, чим знаеш како функционира системот од прва рака тогаш пеки, мислам нема поента да се бориш да смениш нешто. Подобро ќе ги баталиме полиција, обвинителство и судови, ќе ги плаќаме ние онака, чисто зошто се убави, не мора да работат, а ние ќе си ги земеме работите во свои рацеПа и јас сум адвокат и баш заради тоа што знам како функционира системот од прва рака, кои све се судии/обвинители и како дошле до фунцкии, и на моја кожа го осеќам судството, па затоа кажувам дека е катастрофално и дека ти немаат врска овие муабет. Ти, како правник не знам во кој Свет живееш и дали си прочитал неколку пресуди што си толку идеалист. Мене константно ми се случува без врска Пресуди да добивам од Основен суд(почесто ради нестручност, но има и врскаџии), додека од Апелација поретко.
Планирам за кратко да станам програмер, а после тоа да му ја свирнам оттука, ќе видиме.Аааа добро, чим знаеш како функционира системот од прва рака тогаш пеки, мислам нема поента да се бориш да смениш нешто. Подобро ќе ги баталиме полиција, обвинителство и судови, ќе ги плаќаме ние онака, чисто зошто се убави, не мора да работат, а ние ќе си ги земеме работите во свои раце
Шо не ја затвориш канцеларијата и да отидеш на курс за програмери?
Поише пари има таму него у правово.
Поубаво е таму него во паралелниот свет каде што живеешНе можеш, не примаат малолетници
Чим на неправда реагираш со „дај да ги исчукаме“ ебате правникот... таман си печен за јавен обвинител или нешто слично
И утре коа ќе ти дојде некој клиент со скршена рака и ти рече „абе на еден сакав да му ја дигнам колата, ама да ти бил опасен момак, па се лупнав у пајакот и ја скршив раката“, шо ќе му кажеш?
Или ти дојде клиент у количка и ти каже „абе ограбив една продавница, ме фатија полицајците и ме скичмија од ќотек“, ти лицемерно ќе тргнеш да му објаснуваш „ама не требало така, ти имаш права, ако си згрешил има затвори“ и ќе шибнеш по една кривична за полицајците што го тепале, или ќе му речеш директно како тука „абе си заслужил“?
Мислам човекови права, владеење на право, општество, закони, правила, што кур се тие...
Очекував од правник да има пошироки гледишта, да сфати дека ако сам си ги зимаш работите у свои раце не се гради систем, ама тоа е, да сме здрави и живи...
Ама па коа ќе видам дека мнозинството политичари ни се „правници“, некако и јасен ми е твојов став...
П.С. тогаш како правник свесен си дека ситуацијата ти што ја опиша, и видеово, се тотално различни работи. Твоево би било пречекорување на нужна одбрана, другово е класично кривично дело...
Lithuania Cleared by State Department for JLTV BuyОва е проект почнат од пред 4 години, сега само се финализира. За разлика од бтр80 и волф, ова е урбан оклопен транспортер, ќе беше подобро да имаме страјкер во Диво Насеље место бтр и волф.
Ретко паметен потег на бањативе граџани
Баш би ме интересирало како ќе се опраиш со клиент или со менаџер, со адвокатска позадинаПланирам за кратко да станам програмер, а после тоа да му ја свирнам оттука, ќе видиме.
Борба за промена на системов во системов. Дон Кихот имал бајаги поголема поента...Аааа добро, чим знаеш како функционира системот од прва рака тогаш пеки, мислам нема поента да се бориш да смениш нешто. Подобро ќе ги баталиме полиција, обвинителство и судови, ќе ги плаќаме ние онака, чисто зошто се убави, не мора да работат, а ние ќе си ги земеме работите во свои раце
Шо не ја затвориш канцеларијата и да отидеш на курс за програмери?
Поише пари има таму него у правово.
Не е ни свет, сон е...Поубаво е таму него во паралелниот свет каде што живееш
Размисли нешто сега ама без да шиптaросуваш, ако е тоа воопшто можно. Делумно се согласувам со тебе, истите фаци што ги гледаш во Скопје ќе ги видиш и во Софија. Ама тоа е така за скоро цел Балкан. Истите фаци ќе ги видиш и во Ниш и во Бања Лука и во Осијек и во Сараево чак и во Букурешт. Ако се шеташ низ улиците на Ниш и некој магично ги пресели жителите на Ниш во Софија и обратно, нема воопшто да приметиш. Ако прочепкаш малце историја на Балканот ќе сфатиш зошто е тоа така. Ама знаеш каде на Балканот не може да пројде неприметно истиот експеримент? Во Приштина. Дополнително на ова, за албанскиот јазик Викпедија вика: First attested in the 15th century, it is the last Indo-European branch to appear in written records. This is one of the reasons why its still-unknown origin has long been a matter of dispute among linguists and historians.Во Македонија има и преселувања и од македонци и тие се документирани, има и кај македонците со анадолски кавкаски фаци.
Најди ми учебник каде ви пишува дека имате бугарско потекло! Имате посличен јазик вие со бугарите отколку што имаат сличност албанскиот субдијалект од тетовскиот со кумановскиот.
И исти бугарски фаци си имате.
Не знам како лицемерно ви пречи тоа што ви прават бугарите а овде работите кон бришење на идентитети на други нации.
Автоматски споено мислење:
Албанците биле неколку века пред вас христијани, ама тоа е кога учиш од пропагандни учебници.
Пречекорување на нужна одбрана Истово би го рекол и за тој дедото што ги упокои крадците што му влегоа дома?Не можеш, не примаат малолетници
И ова е пречекорување на нужна одбрана.Размисли нешто сега ама без да шиптaросуваш, ако е тоа воопшто можно. Делумно се согласувам со тебе, истите фаци што ги гледаш во Скопје ќе ги видиш и во Софија. Ама тоа е така за скоро цел Балкан. Истите фаци ќе ги видиш и во Ниш и во Бања Лука и во Осијек и во Сараево чак и во Букурешт. Ако се шеташ низ улиците на Ниш и некој магично ги пресели жителите на Ниш во Софија и обратно, нема воопшто да приметиш. Ако прочепкаш малце историја на Балканот ќе сфатиш зошто е тоа така. Ама знаеш каде на Балканот не може да пројде неприметно истиот експеримент? Во Приштина. Дополнително на ова, за албанскиот јазик Викпедија вика: First attested in the 15th century, it is the last Indo-European branch to appear in written records. This is one of the reasons why its still-unknown origin has long been a matter of dispute among linguists and historians.
Кај сте биле до 15-ти век бре Африм? Како тоа магично сте се појавиле тука, никој не чул за вас? Оти како што знам, во 15-ти век немало подруми, барем не вакви модерни каде што можеш да се криеш долго време. Коинцидентно, 15 век е подемот на османлиите на Балканот. Трета коинциденција, кога ќе погледнеш луѓе од Дагестан, северен Азербејџан, Чеченија, го имаш следново:
-Потполно истите фаци
-Исламски фундаментализам
-Недостаток на било каква индивидуалност
-Непостоечко ниво на образование, цивилизираност и култура
-Агресија, насилство, лесна раздразливост
-Борг менталитет
-Напаѓање строго во поголеми групи, пичкарошење еден на еден
-Апсолутна слепа покорност кон стопанот, порано Османлиите, сега САД, величење на Ердоган како свој лидер иако не е ни ш од шиптaр
Како може цел Балкан да се исти само вие да сте различни, а сличноста да ви е со Кавказот?
Баш пред некој ден ми текна на тебе гледав интервју со Ислам Махачев што го сметаат за новиот Хабиб Нурмагомедов. Објасни ми како овој не е Шпендим од Качаник, трет братучед на Љавдрим Мухаџери?
Може да се извлече заклучок дека и тој е еден од таквите па затоа не му се допаѓа кога некој ќе одлучи правдата да ја земе во свои раце.Поубаво е таму него во паралелниот свет каде што живееш