Блам држава

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Не можеш, не примаат малолетници :)

Чим на неправда реагираш со „дај да ги исчукаме“ ебате правникот... таман си печен за јавен обвинител или нешто слично :)

И утре коа ќе ти дојде некој клиент со скршена рака и ти рече „абе на еден сакав да му ја дигнам колата, ама да ти бил опасен момак, па се лупнав у пајакот и ја скршив раката“, шо ќе му кажеш?
Или ти дојде клиент у количка и ти каже „абе ограбив една продавница, ме фатија полицајците и ме скичмија од ќотек“, ти лицемерно ќе тргнеш да му објаснуваш „ама не требало така, ти имаш права, ако си згрешил има затвори“ и ќе шибнеш по една кривична за полицајците што го тепале, или ќе му речеш директно како тука „абе си заслужил“?
Мислам човекови права, владеење на право, општество, закони, правила, што кур се тие...

Очекував од правник да има пошироки гледишта, да сфати дека ако сам си ги зимаш работите у свои раце не се гради систем, ама тоа е, да сме здрави и живи...
Ама па коа ќе видам дека мнозинството политичари ни се „правници“, некако и јасен ми е твојов став...

П.С. тогаш како правник свесен си дека ситуацијата ти што ја опиша, и видеово, се тотално различни работи. Твоево би било пречекорување на нужна одбрана, другово е класично кривично дело...

Филм од годината во која уште си заглавен, 1986та...
Па и јас сум адвокат и баш заради тоа што знам како функционира системот од прва рака, кои све се судии/обвинители и како дошле до фунцкии, и на моја кожа го осеќам судството, па затоа кажувам дека е катастрофално и дека ти немаат врска овие муабет. Ти, како правник не знам во кој Свет живееш и дали си прочитал неколку пресуди што си толку идеалист. Мене константно ми се случува без врска Пресуди да добивам од Основен суд(почесто ради нестручност, но има и врскаџии), додека од Апелација поретко.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.349
Поени од реакции
38.532

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Па и јас сум адвокат и баш заради тоа што знам како функционира системот од прва рака, кои све се судии/обвинители и како дошле до фунцкии, и на моја кожа го осеќам судството, па затоа кажувам дека е катастрофално и дека ти немаат врска овие муабет. Ти, како правник не знам во кој Свет живееш и дали си прочитал неколку пресуди што си толку идеалист. Мене константно ми се случува без врска Пресуди да добивам од Основен суд(почесто ради нестручност, но има и врскаџии), додека од Апелација поретко.
Аааа добро, чим знаеш како функционира системот од прва рака тогаш пеки, мислам нема поента да се бориш да смениш нешто. Подобро ќе ги баталиме полиција, обвинителство и судови, ќе ги плаќаме ние онака, чисто зошто се убави, не мора да работат, а ние ќе си ги земеме работите во свои раце (y)

Шо не ја затвориш канцеларијата и да отидеш на курс за програмери?
Поише пари има таму него у правово.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Аааа добро, чим знаеш како функционира системот од прва рака тогаш пеки, мислам нема поента да се бориш да смениш нешто. Подобро ќе ги баталиме полиција, обвинителство и судови, ќе ги плаќаме ние онака, чисто зошто се убави, не мора да работат, а ние ќе си ги земеме работите во свои раце (y)

Планирам за кратко да станам програмер, а после тоа да му ја свирнам оттука, ќе видиме.

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204

Чим на неправда реагираш со „дај да ги исчукаме“ ебате правникот... таман си печен за јавен обвинител или нешто слично :)

И утре коа ќе ти дојде некој клиент со скршена рака и ти рече „абе на еден сакав да му ја дигнам колата, ама да ти бил опасен момак, па се лупнав у пајакот и ја скршив раката“, шо ќе му кажеш?
Или ти дојде клиент у количка и ти каже „абе ограбив една продавница, ме фатија полицајците и ме скичмија од ќотек“, ти лицемерно ќе тргнеш да му објаснуваш „ама не требало така, ти имаш права, ако си згрешил има затвори“ и ќе шибнеш по една кривична за полицајците што го тепале, или ќе му речеш директно како тука „абе си заслужил“?
Мислам човекови права, владеење на право, општество, закони, правила, што кур се тие...

Очекував од правник да има пошироки гледишта, да сфати дека ако сам си ги зимаш работите у свои раце не се гради систем, ама тоа е, да сме здрави и живи...
Ама па коа ќе видам дека мнозинството политичари ни се „правници“, некако и јасен ми е твојов став...

П.С. тогаш како правник свесен си дека ситуацијата ти што ја опиша, и видеово, се тотално различни работи. Твоево би било пречекорување на нужна одбрана, другово е класично кривично дело...

:)Поубаво е таму него во паралелниот свет каде што живееш :)

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Ова е проект почнат од пред 4 години, сега само се финализира. За разлика од бтр80 и волф, ова е урбан оклопен транспортер, ќе беше подобро да имаме страјкер во Диво Насеље место бтр и волф.
Ретко паметен потег на бањативе граџани
Lithuania Cleared by State Department for JLTV Buy

Lithuania Gets First 2 Of Its Ordered 88 Boxer Infantry Fighting Vehicles

Ова би било паметна комбинација, како од воено-тактички, така и од политички аспект.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Планирам за кратко да станам програмер, а после тоа да му ја свирнам оттука, ќе видиме.
Баш би ме интересирало како ќе се опраиш со клиент или со менаџер, со адвокатска позадина :)
Автоматски споено мислење:

Борба за промена на системов во системов. Дон Кихот имал бајаги поголема поента...

Не е ни свет, сон е...

Последно уредено:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.014
Поени од реакции
24.517
Во Македонија има и преселувања и од македонци и тие се документирани, има и кај македонците со анадолски кавкаски фаци.
Најди ми учебник каде ви пишува дека имате бугарско потекло! Имате посличен јазик вие со бугарите отколку што имаат сличност албанскиот субдијалект од тетовскиот со кумановскиот.
И исти бугарски фаци си имате.
Не знам како лицемерно ви пречи тоа што ви прават бугарите а овде работите кон бришење на идентитети на други нации.

Албанците биле неколку века пред вас христијани, ама тоа е кога учиш од пропагандни учебници.
Размисли нешто сега ама без да шиптaросуваш, ако е тоа воопшто можно. Делумно се согласувам со тебе, истите фаци што ги гледаш во Скопје ќе ги видиш и во Софија. Ама тоа е така за скоро цел Балкан. Истите фаци ќе ги видиш и во Ниш и во Бања Лука и во Осијек и во Сараево чак и во Букурешт. Ако се шеташ низ улиците на Ниш и некој магично ги пресели жителите на Ниш во Софија и обратно, нема воопшто да приметиш. Ако прочепкаш малце историја на Балканот ќе сфатиш зошто е тоа така. Ама знаеш каде на Балканот не може да пројде неприметно истиот експеримент? Во Приштина. Дополнително на ова, за албанскиот јазик Викпедија вика: First attested in the 15th century, it is the last Indo-European branch to appear in written records. This is one of the reasons why its still-unknown origin has long been a matter of dispute among linguists and historians.

Кај сте биле до 15-ти век бре Африм? Како тоа магично сте се појавиле тука, никој не чул за вас? Оти како што знам, во 15-ти век немало подруми, барем не вакви модерни каде што можеш да се криеш долго време. Коинцидентно, 15 век е подемот на османлиите на Балканот. Трета коинциденција, кога ќе погледнеш луѓе од Дагестан, северен Азербејџан, Чеченија, го имаш следново:

-Потполно истите фаци
-Исламски фундаментализам
-Недостаток на било каква индивидуалност
-Непостоечко ниво на образование, цивилизираност и култура
-Агресија, насилство, лесна раздразливост
-Борг менталитет
-Напаѓање строго во поголеми групи, пичкарошење еден на еден
-Апсолутна слепа покорност кон стопанот, порано Османлиите, сега САД, величење на Ердоган како свој лидер иако не е ни ш од шиптaр

Како може цел Балкан да се исти само вие да сте различни, а сличноста да ви е со Кавказот?

Баш пред некој ден ми текна на тебе гледав интервју со Ислам Махачев што го сметаат за новиот Хабиб Нурмагомедов. Објасни ми како овој не е Шпендим од Качаник, трет братучед на Љавдрим Мухаџери?

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440

Пречекорување на нужна одбрана :pos:Истово би го рекол и за тој дедото што ги упокои крадците што му влегоа дома?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.753
Поени од реакции
39.666
@Sussaro немој толку јако, ќе го боли газот после. :D

Шала на страна, едвај чекам да го слушнам објаснувањето на Пуне, да видиме како ќе ја сврти приказната. :D

Моја претпоставка е, дека они се тука автохтоните, уште пред да биде создаден универзумот, они тука шиткале бело, и не плаќале сметки. Па кога дошле Османлиите, дел од нив после со повлекувањето заминале и се населиле во Кавказот и затоа сега има исти такви шконтарски фаци таму како и во Мала Речица. :D

Уствари они ти се лулката на цивилизацијата, само уште се на 1.0 се немаат аптејтирано. :D

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Размисли нешто сега ама без да шиптaросуваш, ако е тоа воопшто можно. Делумно се согласувам со тебе, истите фаци што ги гледаш во Скопје ќе ги видиш и во Софија. Ама тоа е така за скоро цел Балкан. Истите фаци ќе ги видиш и во Ниш и во Бања Лука и во Осијек и во Сараево чак и во Букурешт. Ако се шеташ низ улиците на Ниш и некој магично ги пресели жителите на Ниш во Софија и обратно, нема воопшто да приметиш. Ако прочепкаш малце историја на Балканот ќе сфатиш зошто е тоа така. Ама знаеш каде на Балканот не може да пројде неприметно истиот експеримент? Во Приштина. Дополнително на ова, за албанскиот јазик Викпедија вика: First attested in the 15th century, it is the last Indo-European branch to appear in written records. This is one of the reasons why its still-unknown origin has long been a matter of dispute among linguists and historians.

Кај сте биле до 15-ти век бре Африм? Како тоа магично сте се појавиле тука, никој не чул за вас? Оти како што знам, во 15-ти век немало подруми, барем не вакви модерни каде што можеш да се криеш долго време. Коинцидентно, 15 век е подемот на османлиите на Балканот. Трета коинциденција, кога ќе погледнеш луѓе од Дагестан, северен Азербејџан, Чеченија, го имаш следново:

-Потполно истите фаци
-Исламски фундаментализам
-Недостаток на било каква индивидуалност
-Непостоечко ниво на образование, цивилизираност и култура
-Агресија, насилство, лесна раздразливост
-Борг менталитет
-Напаѓање строго во поголеми групи, пичкарошење еден на еден
-Апсолутна слепа покорност кон стопанот, порано Османлиите, сега САД, величење на Ердоган како свој лидер иако не е ни ш од шиптaр

Како може цел Балкан да се исти само вие да сте различни, а сличноста да ви е со Кавказот?

Баш пред некој ден ми текна на тебе гледав интервју со Ислам Махачев што го сметаат за новиот Хабиб Нурмагомедов. Објасни ми како овој не е Шпендим од Качаник, трет братучед на Љавдрим Мухаџери?

И ова е пречекорување на нужна одбрана. :D

D

Deleted member 12196

Гостин
Може да се извлече заклучок дека и тој е еден од таквите па затоа не му се допаѓа кога некој ќе одлучи правдата да ја земе во свои раце.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Не треба да си од фелата за да заклучиш дека дел од Албанците и дел од Татарите источно од Софија имаат Кавказки фаци. Сосема океј е објаснето тоа во нашите учебници. Не пишува дека сите Албанци и Бугари се од Кавказ, туку дел од нив кои се измешале со локалците. На крајот од краиштата тоа за Татарското потекло на вулгарите го пишуваше пред 10 години во нивните учебници, за да сега магично го тргнат и тврдат дека се Персијци, зашто нашле некој си ,,Бугар" со име Персијан. Татарите дур беа загари на Сталин беа 100% Славјани, сега се Персијци, а пред 5 години беа Тракијци. Т.е. во зависност пред кого да се коленичи, така и им се менува историјата. Гревови.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.296
Поени од реакции
21.388
69,000 болни и умоболни ќе го избираат најболниот меѓу нив, кој воедно е и единствен кандидат на ливчето за гласање.

На сред пандемија им одеа по домовите, дома им влегуваа, за да ги ажурираат. Па слики на Фејсбук од чинот, радости за внатрепартиски избори и "врв на демократија". Избори на кои гласачите немаат друг избор освен да гласаат за Зоран Заев. :pos:

Секта.

Kajgana Shop

На врв Bottom